Amigoe | ‘In deze bus worden de tarieven niet verlaagd!’

Minister Rhuggenaath luistert naar de klachten van een buschauffeur

Minister Rhuggenaath luistert naar de klachten van een buschauffeur

WILLEMSTAD — Buschauffeurs kwamen vanochtend in actie tegen de tariefverlaging voor kleine- en middelgrote bussen. Deze gaat morgen in.

De buschauffeurs verzamelden zich bij het busstation in Otrobanda en eisten de aanwezigheid van de minister van Economische Ontwikkeling, Eugene Rhuggenaath (PAR), zodat hij naar hun klachten kon luisteren. Hij was inderdaad aanwezig.

“De buschauffeurs hebben in hun bussen A4-tjes geplakt om duidelijk te maken dat een bus niet aan de tariefverlaging doet”, aldus Giovanni Decaster, voorzitter van STU, de vereniging voor kleine bussen. Op de A4-tjes staat de tekst: ‘Let op! In deze bus worden de tarieven niet verlaagd!’ Decaster legt verder uit: “Aan de minister werd ook duidelijk gemaakt dat de buschauffeurs hun tarieven niet zullen verlagen. Hij kan inspecteurs sturen, het maakt niet uit. Wij doen er niet aan mee.”

De buschauffeurs zijn van mening dat een tariefverlaging momenteel niet gepast is, daar het ministerie van Economische Ontwikkeling (MEO) in onderhandeling is met de buschauffeurs over de hoogte van de tarieven. “De minister heeft daarnet zelf toegegeven dat er nog informatie ontbreekt om de tarieven aan te passen”, aldus Decaster. De Stichting Overheidsaccountantsbureau heeft namelijk vorig jaar onderzoek gedaan naar eerlijke bustarieven, maar heeft uiteindelijk veel lagere tarieven dan wat er momenteel wordt gehanteerd geadviseerd. Er is vooralsnog geen besluit van het MEO bekendgemaakt of dit de adviezen wel of niet gaat implementeren. Wel zou dit weekeinde aan de buschauffeurs een presentatie over het onderzoek gegeven worden. Rhuggenaath was vanmiddag zelf niet bereikbaar voor commentaar.

Presentatie

Het is mogelijk dat genoemde presentatie van Soab, die dit weekend zou plaatsvinden, niet meer doorgaat. Dat laat Decaster weten. Hij kon dit officieel niet bevestigen omdat hij nog met het bestuur van STU moest vergaderen om tot een besluit te komen. “De reden voor het mogelijk niet doorgaan van de presentatie is het feit dat buschauffeurs pas twee dagen voor de presentatie het rapport kunnen ophalen voor inzage. Dit terwijl men weet dat wij tegen het einde van de maand heel druk zijn en dus niet genoeg tijd zullen hebben om het rapport te bestuderen en onze vragen voor te bereiden”, stelt Decaster.

Bron: Amigoe

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *