28 C
Willemstad
• maandag 20 mei 2024 08:49

Amigoe | Gevolmachtigde minister mist deel ambassadeursconferentie

Gevolmachtigde minister Marvelyne Wiels mist deel ambassadeursconferentie
Gevolmachtigde minister Marvelyne Wiels mist deel
ambassadeursconferentie

WILLEMSTAD — Gevolmachtigde minister Marvelyne Wiels heeft niet deelgenomen aan de eerste dag van de ambassadeursconferentie, die op 29 en 30 januari door de Nederlandse Tweede Kamer en het ministerie van Buitenlandse Zaken werd georganiseerd.

Op de tweede dag van de conferentie, 30 januari, was ze wel aanwezig.

Dit antwoordt minister-president Ivar Asjes (Pais) op vragen van Pais-Statenlid en fractievoorzitter Alex Rosaria. Volgens Asjes had het vliegtuig waarin Wiels zat, vertraging opgelopen.

Ze was op de terugreis naar Nederland van een ander werkbezoek. Dit werkbezoek was afgesproken voordat de uitnodiging van de Nederlandse Tweede Kamer en het ministerie van Buitenlandse Zaken, voor de ambassadeursconferentie op 29 en 30 januari, binnenkwam.

Verder zegt Asjes dat normaal gesproken de plaatsvervangend gevolmachtigde minister in een dergelijk geval de gevolmachtigde minister vervangt. Maar de plaatsvervangend gevolmachtigde minister kon ook niet meer deelnemen op 29 januari, omdat hij te laat op de hoogte werd gebracht van de vertraging.

Wiels was echter wel aanwezig op de tweede dag van de conferentie en heeft met verschillende ambassadeurs gesproken over mogelijke samenwerkingsvormen, aldus Asjes.

Hij zegt dat de gevolmachtigde minister altijd handelt op basis van instructies van de regering in Willemstad. Tevens onderhoudt de gevolmachtigde minister regulier contact met de regering van Curaçao om op de hoogte te blijven van de wensen die bij de verschillende ministers leven. Dit geldt ook wanneer de gevolmachtigde minister op werkbezoek gaat.

Voordat de ambassadeursconferentie plaatsvond, heeft de regering van Curaçao een visiedocument over economie en logistiek gepresenteerd.

Dit document werd door de minister van Economische Ontwikkeling gefaciliteerd en doorgestuurd naar de gevolmachtigde minister, die het weer had ingediend voor aanvang van de conferentie.

Bron: Amigoe

3 reacties

  1. Een grotere onbeschaamdheid in deze is nauweliijks mogelijk.
    Zowel voor Asjes als de domme kracht die Curacao vertegenwoordigt zullen we na de volgende verkiezingen zeker niet meer terugzien.

  2. onze minister president heeft alle respect verloren door deze imbiciel van een Wiels aan te houden als gevolmachtigd minister-wat heeft deze vrouw toch dat dhr Asjes ze er niet durft uit te gooien-Deze persoon is een schande voor de Curacaouse bevolking -een totaal brevet van onvermogen-ze maakt ons op de eilanden gewoon belachelijk-volgens mij heeft ze absoluut niet meer als 6e klas gehaald-en om de bekende achternaam is ze even aan het graaien geslagen.

Geef een reactie

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Lees ook

Meer recente reacties