Amigoe | Gefopt!

Puma gevangen | Foto Extra

Puma van Bandabou gevangen | Foto Extra

De eerste dag van de maand april is uitgeroepen tot een dag voor grappenmakerij en fopperij. Dat is wereldwijd bekend. Toch halen veel mensen ieder jaar 1 aprilgrappen uit, en trappen er ieder jaar weer mensen in!

De Amigoe bedacht ook manieren om lezers voor de gek te houden. Zo heeft sportredacteur Jeroen Baldwin een – voor vele voetbalfans pijnlijke – grap uitgehaald, door te melden dat het Oranje-elftal voor een oefenwedstrijd naar Curaçao komt. Meer over deze aprilgrap en de geweldige reacties op de sportpagina.

Ook de Amigoe Express heeft lezers voor de gek gehouden met het ‘breaking news’: de Rolling Stones komen optreden op Curaçao! Lekker niet dus, voor de Stones blijft het vooralsnog bij Cuba.

Nog een goede aprilgrap stond gisterochtend op de voorpagina van de krant Extra. De panter is gevangen! Hiermee bedoelde de krant de katachtige, die naar verluidt de mondi in Bándabou onveilig maakt. Dat de kat werd gevangen, nadat een speciaal samengesteld team van het Openbaar Ministerie aangaf geen sporen van een katachtige in het gebied te hebben gevonden, was buitengewoon. Maar voor velen onthulde toch de foto de grap. Hierop is een lichtkleurige poema afgebeeld en geen zwarte panter, wat velen dachten dat het was.

Maar misschien stond de meest geslaagde, maar ook de meest onbedoelde grap op de voorpagina van de Amigoe van gisteren. Daarop stond per abuis de datum donderdag 31 maart 2016, in plaats van vrijdag 1 april 2016. Toevallig, he?

Bron: Amigoe

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *