29 C
Willemstad
• donderdag 18 april 2024

Democracy now! | Wednesday, April 17, 2024

Democracy Now! is a national, daily, independent, award-winning news program hosted by journalists Amy Goodman and Juan Gonzalez. Democracy Now!’s War and Peace Report provides our audience...

Extra | Journaal 17 april 2024

Elke werkdag het laatste nieuws van Extra, nu ook in het Nederlands. Bron: Extra

Democracy now! | Tuesday, April 16, 2024

Democracy Now! is a national, daily, independent, award-winning news program hosted by journalists Amy Goodman and Juan Gonzalez. Democracy Now!’s War and Peace Report provides our audience...

Extra | Journaal 16 april 2024

Elke werkdag het laatste nieuws van Extra, nu ook in het Nederlands. Bron: Extra

Democracy now! | Monday, April 15, 2024

Democracy Now! is a national, daily, independent, award-winning news program hosted by journalists Amy Goodman and Juan Gonzalez. Democracy Now!’s War and Peace Report provides our audience...

Extra | Journaal 15 april 2024

Elke werkdag het laatste nieuws van Extra, nu ook in het Nederlands. Bron: Extra
- Advertisement -spot_img

Amigoe | ‘Eenmalige maandvoorraad geen structurele oplossing’

HomeMediaAmigoe | ‘Eenmalige maandvoorraad geen structurele oplossing’
‘Eenmalige maandvoorraad geen structurele oplossing’ | Antilliaans Dagblad
‘Eenmalige maandvoorraad geen structurele oplossing’ | Antilliaans Dagblad

WILLEMSTAD — Het St. Elisabeth Hospitaal (Sehos) zal zo snel mogelijk weer electieve, oftewel geplande, operaties verrichten. Dat meldt het bestuur. Minister Siegfried Victorina van Gezondheid (PS) heeft geld beschikbaar gesteld om de voorraad aan medisch materiaal voor een maand aan te vullen.

Maar dit biedt geen structurele oplossing, zegt het hoofd van de afdeling Chirurgie, Patrick Fa Si Oen.

De regering lijkt het ziekenhuis uit de brand te helpen. Echter, volgens Fa Si Oen gaat dat niet zo simpel als wordt voorgesteld. “Er moet namelijk een structurele oplossing worden geboden. Dat hebben we met de verzekeringsbank besproken. Ook het medisch stafbestuur wil een structurele oplossing voor het probleem zien. Je kan pas verder als er weer aan de veiligheidsvoorwaarden wordt voldaan.”

Vorige week werd bekendgemaakt dat er in de operatiekamers van het Sehos voorlopig alleen nog maar acute operaties worden verricht. Deze veiligheidsmaatregel werd genomen wegens het gebrek aan materiaal en personeel. Een van de voorwaarden die door de afdeling Chirurgie is gesteld, is dat er te allen tijde inzicht wordt geboden in de voorraad. “We willen weten hoe het hiermee staat. Als de operaties weer doorgang zullen vinden betekent het dat er aan de vereiste veiligheid is voldaan. Ik snap dat het bestuur zo snel mogelijk de situatie wil oplossen, maar zo makkelijk gaat dat allemaal niet.”

Als hoofd van de afdeling Chirurgie kan hij het oordeel hierover uiteindelijk niet vellen. “Dat bepaalt het medisch stafbestuur. Wij zullen dit als chirurgen te horen krijgen en dan kunnen we bepalen of we daar wel of geen vertrouwen in hebben. Maar alleen een eenmalige maandvoorraad garanderen kan niet genoeg zijn”, aldus Fa Si Oen.

De precieze datum waarop de operaties weer doorgang zullen vinden is nog niet bekend. Ook is het nog niet duidelijk of er dan, al dan niet tijdelijk, weer kan worden voldaan aan de veiligheidsvoorwaarden. Het ziekenhuisbestuur zal hiermee te zijner tijd naar buiten treden, zodra er meer duidelijkheid kan worden geboden.

Bron: Amigoe

Dit artikel is geplaatst in

6 reacties

  1. Sin berguensa ooooook dit feit. Wat zet Curacao zich telkens weer compleet belachelijk op de kaart. Volgend probleem geen geld meer voor verdere bouw van het ziekenhuis, Etc. etc.

  2. Gelukkig houdt Stephen Capella in de Raad van Toezicht van het Sehos voor ons de boel in de gaten.

    Hij heeft weliswaar voor 10 miljoen dollar gefraudeerd bij Girobank, maar dat is niets vergeleken met de meer dan 100 miljoen dollar die Robbie dos Santos bij elkaar gefraudeerd heeft.

    En dat was slechts goed voor een voorwaardelijke celstraf.

    Blijf dus rustig zitten en fraudeer rustig door, Capella, en maak je moeder nog gelukkiger.

    Tot honderd miljoen dollar fraude heb je niets te vrezen van justitie.

  3. @ Henkie

    Helemaal correct. Maar toch nog even een kleine opmerking. Er is absoluut geen controle binnen de gezondheidszorg. De mensen zijn ziek en komen bij de arts, die hen vervolgens doorverwijst. Patient kan door blijven gaan met slechte eetgewoonten, drugs, drank en piepschuimen bakken vol ongezonde etenswaren. Natuurlijk hebben de mensen ook zelf verantwoordelijkheid maar dat zal hen bijgebracht moeten worden. Thuis gebeurt het niet, du vind ik een schone taak voor de school.
    Als je de statistics erop naslaat mot je helaas constateren dat het op Cur. maar ook Aruba slecht gesteld is. van hypertensie tot diabetis en enz.
    Het aantal mensen die thuis moeteen dialyseren omdat er geen plek is wordt steeds hoger. Ernstig.

  4. Naf 200.00 is voor een groot gedeelte van de bevolking niet op te brengen. Kwart van de bevolking zit onder de armoedegrens! Mensen in de bijstand zitten en/of alleen AOV ontvangen kun je dat niet verplicht stellen. Doe je dat wel dan zit je met deurwaarder met alle gevolgen vandien. Kijk maar naar de maandelijkse afsluitingen van Aqualectra. Wat daarbij komt is dat ons betalingsmoraliteit niet bepaald hoog ligt.

  5. Het failliet van onze gezondheid zorg, hoe heeft het zo ver kunnen komen?
    was het niet beter geweest om al onze inwoners onder te brengen bij een verzekerings Maatschappij.

    stel: we hebben 150.000 inwoners die kosten in een verzekering 200 gulden per maand, dat is 2400 gulden per jaar, totale kosten 360 miljoen

    Fraude is uitgesloten omdat ,laten we eerlijk zijn verzekerings bedrijven keren niet zo gauw uit als je geen gedegen administratie voert.
    Specialisten moeten zelf onderhandelen voor wat betreft prijzen.
    ziekenhuizen moeten dan wel ineens anders gaan handelen, de daadwerkelijke kosten berekenen en her investering incalculeren. in plaats van schreeuwen we hebben niks meer en met betraande ogen kijken richting de overheid.
    Politiek heeft dan geen invloed meer en mensen allerlei extra willen hebben kunnen zich bij verzekeren.
    let wel van deze 360 miljoen zal de overheid misschien zelf maar maar de helft hoeven te betalen , per saldo zal er een kleine 300 miljoen over blijven voor ondersteuning van andere zaken.
    Het moet afgelopen zijn dat de overheid voor alles en iedereen moet zorgen, we mogen ook een stukje verantwoordelijkheid verwachten van onze mensen.

Geef een reactie

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Zoeken

Recente reacties