Amigoe | Dowers vergadert met diensten over situatie Venezuela

Justitieminister Arthur Dowers "‘Nog geen reden voor alarm’"

Justitieminister Arthur Dowers “‘Venezuela crisis nog geen reden voor alarm’”

ORANJESTAD — De economische crisis en voedselschaarste in Venezuela is vooralsnog ‘geen directe bedreiging voor Aruba’. Dat laat Justitie-minister Arthur Dowers desgevraagd weten. Daarom wil de minister weinig kwijt over eventuele maatregelen die worden getroffen.

“Op dit moment doen we niets anders dan wat we normaal doen.”

In de afgelopen week werden echter bijeenkomsten gehouden waaraan de minister en verschillende overheidsdiensten deelnamen. Dowers wilde echter niet al te veel daarover kwijt behalve dat het inderdaad ging over de huidige ontwikkelingen in het buurland. Op grond van deze besprekingen worden dan ook eventueel beslissingen genomen. Maar daar is nu vooralsnog geen sprake van, aldus de minister.

“Om deze reden geven we dan ook geen uitgebreide uitleg over de besprekingen, aangezien er ook geen sprake is van een nieuwswaardig feit. Zogauw er iets gebeurt waarvan we denken dat de gemeenschap het moet weten, dan stappen we naar de pers”,

zegt minister Dowers. Wel merkt de minister op dat er de laatste tijd wel meer illegale vluchtelingen zijn aangetroffen, maar dat dit echter niet een onderwerp is waar tijdens de bijeenkomsten over werd gesproken.

Aandacht vanuit het Koninkrijk De Justitie-minister benadrukt dat er weldegelijk aandacht is voor Venezuela vanuit het hele Koninkrijk, dus ook Nederland. Uiteindelijk is het ook de Nederlandse minister van Buitenlandse zaken die beslist of er sprake is van een crisis of niet, aldus Dowers.

“Zolang dat niet gebeurt, is een crisis niet aan de orde. Dat Nederland een oceaan ver weg is betekent niet dat men daar niet goed op de hoogte zou zijn. Het Koninkrijk heeft immers ook ambassades in de regio.”

Volgens Dowers houden alle landen binnen het Koninkrijk elkaar ook op de hoogte.

Bron: Amigoe

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *