AD | ‘Wapensmokkel eiland afremmen’

KPC Maurico Sambo | Antilliaans Dagblad

KPC Korpschef Maurico Sambo | Antilliaans Dagblad

Willemstad – Het is tijd om binnen de keten van rechtshandhaving te kijken hoe de wapensmokkel naar het eiland afgeremd kan worden. Dat heeft korpschef Mauricio Sambo tegenover deze krant verklaard naar aanleiding van vragen over de recente liquidaties bij Campo.

,,Het is ons in een relatief korte tijd gelukt om veel wapens in beslag te nemen, wij doen ons uiterste best om de wapens uit het straatbeeld te bannen. Maar op ons eiland is het relatief gemakkelijk om wapens uit de omringende landen hier aan land te brengen. Daar moeten wij ons nu op gaan richten”,

aldus Sambo.

De korpschef merkte op dat het afremmen van deze ontwikkeling niet alleen een taak van de politie is.

,,Het probleem kan niet alleen door de politie worden opgelost, het is ook een maatschappelijk probleem. De wortels van het probleem van de criminaliteit liggen veel dieper. De politie kan het symptoom bestrijden maar het probleem moet ook bij de wortels worden aangepakt.”

Sambo legt uit dat jongeren tegenwoordig ook een wapen hebben. Lees verder op: Antilliaans Dagblad

,,Er is een 15-jarige opgepakt die een vuurwapen en kogels bij zich had. De oplossing voor het probleem is niet dat er op elke straathoek een agent moet staan posten, wij moeten dat als samenleving niet willen.”

De afrekeningen van het afgelopen weekeinde hebben een grote impact op de bevolking gehad, zo legt Sambo uit.

,,Aan de andere kant is het zo dat de incidenten zich binnen een bepaald milieu afspelen. Maar dat neemt niet weg dat het van invloed is op de samenleving.”

De politie heeft resultaat geboekt bij de bestrijding van andere vormen van criminaliteit zoals atrako’s.

,,Door een gerichte aanpak en meer geüniformeerd personeel op straat, is het aantal atrako’s aanzienlijk gedaald. De overvallers worden nu sneller na het plegen van een atrako opgepakt. Dat komt omdat de meldkamer en de patrouilles op straat sneller en alerter kunnen reageren.”

Bron: Antilliaans Dagblad

5 Reacties op “AD | ‘Wapensmokkel eiland afremmen’

 1. Henriques

  “De Justitie-minister constateert op zijn beurt dat het opmerkelijk is dat veel jeugdigen in de criminaliteit belanden, hetgeen volgens hem duidt op een grove verwaarlozing in de opvoeding van onze jongeren. “Dit is geen probleem van Justitie, maar een sociaal probleem”

  Inmiddels maakt Navarro al jaren deel uit van deze regering en dan nog wel de PAIS van slapjack Rosaria.
  Het blijkt dus nav zijn uitlatingen dat hij jarenlang heeft itten pitten, en zijn partij er niets maar dan ook niets aan heeft gedaan de problemen bij de wortel aan te pakken.
  Zijn partij had dus al jaren eerder aan de bel moeten trekkken vwb de scchooluitval, slechte leefomstandigheden van veel mensen, 1/4 vd bevolking etc etc.
  Maar neen, ze hielden zich bezig met onzin en hadden een super minister die niet anders deed dan reizen, een non figuur als Palm, weer op de lijst voorkomend.
  Uiterst triest en treurig. Shame on you, Navarro en de rest van je flutpartij.

 2. hoe zit het met de 80-20 procent bij de politie?

 3. Abraham Mossel

  Jij zit te slapem Joep, je hoort toch teweten dat curacrim zo verrot en corrupt is als de neten, vanaf de MP tot en met de slober uit de mondy die zich laat omkopen voor een fles rum en een schouderklop.

 4. Joep Meloen

  Heel Curacao weet dat 99 % van alle wapens via de barkjes binnen zijn gekomen.
  Maar de politie en de douane weten van niets !
  Wie zit er nu te slapen ?

 5. De vraag is natuurlijk, wat hebben jullie al die tijd gedaan? Zitten vreten en scheten laten? Waar blijft de tijd dat mensen voor hun salaris moeten werken? Misschien moeten wij een Venezolaan of Haïtiaan hoofd van de politie maken. Ik heb begrepen dat het harde werkers zijn. Hier op Curacao is het zo, bij elke scheet die de politie of douane laat staat het vakbond klaar om meer geld te eisen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *