Amigoe | CTB intensiveert beveiliging stranden Bándabou

CTB intensiveert beveiliging stranden Bándabou

CTB intensiveert beveiliging stranden Bándabou

BARBER — Het Curaçaose toeristenbureau CTB heeft de beveiliging bij drie stranden op Bándabou geïntensiveerd. De beveiligingsbeambten dragen sinds vorige week ook een uniform, waardoor zij meer opvallen, aldus communicatiemanager Sonairie Kleinmoedig van het CTB.

Sinds zeven jaar heeft het CTB bij zes verschillende stranden en twee toeristische trekpleisters op Bándabou en op verschillende plekken op Bándariba beveiliging.

Het toeristenbureau heeft destijds de beveiliging ingezet om de rust en veiligheid van de toerist en de bevolking van Curaçao te kunnen waarborgen. De namen van de zes stranden worden liever niet genoemd door het CTB, zodat dieven sneller kunnen worden opgepakt. Op het moment dat er een poging tot diefstal wordt gedaan, kan dit meteen door de beveiliging gemeld worden bij de toeristenpolitie Politur. Hierdoor kunnen ze vrij snel ingrijpen. Politur rijdt regelmatig rond, maar is niet constant aanwezig bij een strand en/of toeristische attractie. Het CTB heeft een nauwe samenwerking met Politur. Kleinmoedig zegt dat de beveiliging niet 24 uur per dag is. De beveiliging is tijdens de piekuren aanwezig omdat veel mensen op die momenten deze stranden en de toeristische plekken bezoeken, zegt Kleinmoedig.

Er is afgelopen november extra beveiliging op drie verschillende stranden ingesteld. Die zal tot eind maart werkzaam zijn. Hierna gaat het CTB evalueren om te kijken of het nodig is om te verlengen. Tevens moet ook worden gekeken naar het budget, aldus Kleinmoedig. Het plan van het toeristenbureau is om door te gaan de beveiliging.

Etentje voor slachtoffer

Kleinmoedig benadrukt dat het CTB door Politur wordt ingeschakeld als er een incident met een toerist plaatsvindt. De toeristen krijgen hulp van de Politur om hun documenten te kunnen regelen. En het CTB zorgt voor een etentje of een uitje voor hun. Dit om de toeristen morele steun te geven. En ook om hun een leuke en goede ervaring mee te geven van Curaçao, zegt Kleinmoedig, zodat ze Curaçao niet blijven zien als een negatieve plek maar dat Curaçao ook positieve dingen heeft.

Semana Santa

Al zes jaar is het CTB verantwoordelijk voor een plan van aanpak gedurende de week voor Pasen, de Semana Santa, zegt Kleinmoedig. Er worden nu al voorbereidingen getroffen in verband met deze week. Door middel van vergaderingen wordt een plan van aanpak gecreëerd voor deze week, zegt Kleinmoedig. Volgens haar gaan veel mensen in die week richting de stranden in verband met de vrije dagen. Tevens constateert het CTB in deze week een verhoging van het aantal toeristen op Curaçao. Deze toeristen zullen dan ook de stranden en toeristische plekken bezoeken.

De eerste vergadering was op 11 februari. Op 16 maart is een persconferentie van het CTB gepland. In doorbereiding op de Semana Santa, heeft CTB samen met verschillende samenwerkende partners vergaderd. De samenwerkende partners zijn de politie, Selikor, het ministerie van Gezondheid, Milieu en Natuur en Politur. Wat zij willen bereiken is dat er rust wordt gecreëerd, de veiligheid wordt gewaarborgd en er schoonmaakacties worden gehouden. Onder extra werkzaamheden valt onder meer dat op sommige plekken mobiele toiletten worden geplaatst.

Bron: Amigoe

3 Reacties op “Amigoe | CTB intensiveert beveiliging stranden Bándabou

 1. Alleen op Curacao moeten toeristen worden beschermd op de stranden tegen de ‘Dushi Hende’.
  Men doet alsof het de gewoonste zaak ter wereld is, maar geloof me, op geen strand in Europa of in de VS heb ik ooit meegemaakt dat bewaking noodzakelijk is om de veiligheid van de strandgangers te kunne garanderen.
  Het is wel zeer diep triest gesteld met ons volkje.
  En niemand die het ook maar ene moer kan interesseren. We zijn te druk bezig om aan te geven hoe vriendelijk we wel niet zijn.

 2. Jan Bonaparte

  Ofwel de stranden waar nu bewaking aanwezig is zijn gevaarlijk.

 3. Ik denk dat men (in het bijzonder de toerist) er recht op heeft te weten welke lokaties nu worden beveiligd. Het argument van het CTB om het niet bekend te stellen is onzin. Maar helaas constateer ik ook dat die beveiliging vaak niets om het lijf heeft. Auto’s worden gestolen, ruiten worden ingetikt, etc. en dan blijkt dat de beveiliging net even de andere kant op keek of een sanitaire handeling aan het verrichten was. En wat kan die beveiling, meestal mannen op leeftijd, eigenlijk uitrichten? En wat is de aanrijdtijd van Politur? Mooie woorden allemaal van het CTB, maar het levert weinig op.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *