Amigoe | Consulaat Venezuela meldt ‘mediaterrorisme’

Consul Genraal van Venezuela Marisol Gutierrez de Almeida-Consulaat Venezuela

Consul Generaal van Venezuela Marisol Gutierrez de Almeida-Consulaat Venezuela

WILLEMSTAD — Volgens het consulaat-generaal van Venezuela zouden nieuwsmedia een vals gerucht verspreiden dat Venezolanen, die vanuit eigen land op reis gaan, niet meer terug mogen keren.

Het Spaanstalige medium AreaSaludable meldde onlangs dat Venezolanen die naar het buitenland op reis gaan, tot januari 2017 de terugkeer tot het land geweigerd zouden worden, om te voorkomen dat ze dollars op de zwarte markt verkopen.

Later werd het bericht overgenomen door Trebol Noticia. Maar volgens het consulaat-generaal is deze berichtgeving uit de lucht gegrepen en hebben deze media minder goede bedoelingen met Venezuela.

“Zij hebben het doel om Venezuela interne conflicten en internationale confrontaties te bezorgen”,

aldus het consulaat- generaal, dat spreekt van ‘een vorm van mediaterrorisme’. Toerisme Het consulaat meldt ook dat de Venezolaanse regering bezig is met het ontwikkelen van het toerisme in het land. Zo is de regering begin mei naar een internationale toerismemarkt in Cuba geweest.

“Mexico, Frankrijk, Ecuador, Colombia en ook Cuba zelf waren landen die graag met Venezuela wilden samenwerken om zo toeristen naar het land te halen”,

aldus het consulaat. Ondertussen heeft het ministerie van Buitenlandse Betrekkingen in Nederland gisteren het reisadvies naar Venezuela aangescherpt. Het land verkeert in een diepe crisis. Vandaag houdt het land de grootste militaire oefening ooit.

Bron: Amigoe

3 Reacties op “Amigoe | Consulaat Venezuela meldt ‘mediaterrorisme’

  1. egge egge

    zij zelf zou zo graag willen dat dat waar was-hoefde ze zelf ook niet meer terug bij el BURRO

  2. Abraham Mossel

    Je had het niet beter kunnen verwoorden TUNA, allemaal marioneten maar ja wat wil, Curacrim gaat trouwens ook met een sneltrein de zelfde kant op, zie straks verkiezings uitslag.

  3. Lijkt me een fantastische baan als consul van Venezuela; Het moeten verkopen van de Maduro bullshit en het ook maar even hebben over toerisme terwijl overal de reisadviezen vwb Venezuela steeds meer worden bijgesteld in de negatieve zin. Het is naast alle imaginaire buitenlanders die uit zijn op het bloed van het land, nu ook de pers zijn schuld die als doel hebben, en ik citeer de consul: “Om Venezuela interne conflicten en internationale confrontaties te bezorgen”. Over de binnenlandse aangelegenheden heeft ze niet zoveel te zeggen. Maar ja, met zo een baan op een eiland waar je wel gewoon boodschappen kunt doen kan je niet voorzichtig genoeg zijn, voor je het weet sta je in Caracas in de rij. Het is te triest voor woorden wat daar gebeurt. Viva la Revolucion ??

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *