Amigoe | Conceptverslag civiele enquête afgerond

Professor Huub Willems

Professor mr. Huub Willems

WILLEMSTAD — Huub Willems, de onderzoeker die sinds 15 juli 2013 belast is met het fraudeonderzoek binnen de overheidsbedrijven Aqualectra, Curoil en Refineria di Kòrsou (RdK), heeft gisteren het conceptverslag afgerond.

Dat meldt het Gemeenschappelijk Hof van Justitie.

Het verslag ligt nu bij de advocaten van de partijen en belanghebbenden. Zij hebben een maand de tijd om hun commentaar in te leveren bij Willems. De onderzoeker verwacht daarna nog ongeveer twee weken nodig te hebben om dit te verwerken tot een definitief verslag.

Op 16 februari jongstleden werd het onderzoeksbudget verhoogd met 60.000 gul- den. Het verzoek van Willlems om administratieve bijstand aan te trekken, werd daarmee ingewilligd.

Het is inmiddels ongeveer tweeënhalf jaar geleden dat de actiegroep Fundashon Akshon Sivil (FAS) via het Openbaar Ministerie de procedure voor een civiele enquête aanhangig maakte. Dit wegens het vermoeden dat onder anderen ex-premier Gerrit Schotte zich schuldig heeft gemaakt aan wanbeleid binnen de overheids-nv’s.

Bron: Amigoe

2 Reacties op “Amigoe | Conceptverslag civiele enquête afgerond

  1. Fundashon Akshon Sivil (FAS) heeft het OM verzocht een civiele enquête te entameren bij Integrated Utility Holding NV, Curaçao Oil NV en Curoil Gas NV en Refineria di Kòrsou NV. Het OM Curaçao stelt dat de drie genoemde overheidsnv’s (en daaraan verbonden rechtspersonen) de energie en water keten op Curaçao beheersen en derhalve vrijwel letterlijk van levensbelang voor Curaçao zijn. Daardoor is het algemeen belang evident.

  2. Renee van Aller

    Wie zijn de belanghebbenden? Toch ook de burgers? Zou het rapport niet moeten worden gepubliceerd in het algemeen belang? Renée van Aller&John de Vries

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *