Amigoe | City Inspector kan nog geen boetes uitdelen

City Inspector kan nog geen boetes uitdelen

Arubaanse City Inspector voor milieudelecten kan nog geen boetes uitdelen

ORANJESTAD — De City Inspector, in het leven geroepen om milieudelicten aan te pakken, beschikt nog steeds niet over de autoriteit om zelfstandig te kunnen handelen.

“Als een milieudelict wordt geconstateerd, moet de politie er bij komen om een boete te kunnen opleggen of een andere sanctie te kunnen opleggen. We kunnen dat zelf niet doen”, zegt Leo Gomez van deze dienst uit. “En daardoor kunnen we ons werk niet doen zoals we dat willen doen. We willen op straat zijn en bijdragen aan een schoon Aruba.”

De dienst City Inspector viel eerst onder minister Benny Sevinger (Infrastructuur, Ruimtelijke Ontwikkeling en Integratie) en nu onder minister Mike de Meza (Economische Zaken, Communicatie, Energie en Milieu), maar volgens Gomez is deze minister meer bezig met zijn andere departementen.

De City Inspectors zitten niet stil, want ze volgen cursussen en blijven theoretisch bij, zodat ze eenmaal als ze wel autoriteit hebben, in de praktijk in actie kunnen komen.

Bron: Amigoe

Een Reactie op “Amigoe | City Inspector kan nog geen boetes uitdelen

  1. Renée van Aller

    Milieudelicten bestaan niet in Aruba. City-inspectors wel. Maar alleen als de AVP aan de macht is. Dat geeft een veilig gevoel. Er wordt opgelet. Teveel autowrakken, illegale landfills, zwerfvuil of dode dieren in de mondi? Langs de toeristische routes wordt dat opgeruimd met of zonder city-inspectors. En illegale landfills worden sportparken. Zand erover en je ziet niet meer wat er onder ligt. Voor de rest blijft alles bij het oude. Wel veel opbeurende en verheffende woorden van hoe gezond en schoon Aruba is, in theorie. Jammer dat de praktijk zo weerbarstig is. Dat is begrijpelijk want om Aruba schoon te krijgen is onbegonnen werk en ook nog onbetaalbaar. Maar de schijn kunnen we prima ophouden. Nog een keer Parkietenbos saneren? Renée van Aller&John de Vries

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *