ParadiseFM | Code geel zorgt voor meer boekingen

Code geel zorgt voor meer boekingen. Dat zegt Chata directeur Seferina-Rojas in het Antilliaans dagblad. Dat valt meteen te zien in een toename in het aantal boekingen...

Democracy now! | Monday, May 17, 2021

Democracy Now! is a national, daily, independent, award-winning news program hosted by journalists Amy Goodman and Juan Gonzalez. Democracy Now!’s War and Peace Report provides our audience with...

Extra | Journaal 17 mei 2021

Elke werkdag het laatste nieuws van Extra, nu ook in het Nederlands. Bron: Extra

Nu.cw | ‘Nederland stuurt vaccins voor heel Suriname’

Nederland heeft toegezegd ongeveer 700.000 coronavaccins naar Suriname te sturen, ruim voldoende voor de gehele bevolking. De Surinaamse president Chan Santokhi zei dit zaterdag tijdens een bijeenkomst,...

Nu.cw | Voedselbank Curaçao krijgt donatie van 100.000 gulden

Stichting Johannes Bosco heeft een donatie van 100.000 gulden toegezegd aan de Voedselbank Curaçao. Dat is een verdubbeling van het bedrag dat de Voedselbank vorig jaar ontving...

ParadiseFM | Stranden overdag toegankelijk; avondklok vanaf 23 uur

De regering kondigde vanmorgen nieuwe versoepelingen van de coronamaatregelen aan. Al deze maatregelen gaan in op woensdag 19 mei. Hier staan ze op een rij: De avondklok...
- Advertisement -spot_img

Amigoe | ‘Centraal overheidsgebouw in binnenstad’

HomeMediaAmigoe | ‘Centraal overheidsgebouw in binnenstad’

‘Centraal overheidsgebouw in binnenstad’ | Foto notisia360
‘Centraal overheidsgebouw in binnenstad’ | Foto notisia360

WILLEMSTAD — Het te bouwen centrale overheidsgebouw moet in de binnenstad komen. Met deze woorden mengde PS-Statenlid Melvin ‘Mac’ Cijntje zich vanochtend in de discussie over de plek voor het nieuwe gebouw, waarin de overheid haar kerndiensten zal onderbrengen.

Tijdens de behandeling van de begroting van Bestuur, Planning en Dienstverlening (BPD) stond Cijntje, net als verschillende andere Statenleden, stil bij de plannen van de regering om een centraal overheidsgebouw te gaan bouwen. In de begroting van 2014 was opgenomen dat dit jaar met de bouw zou worden gestart. Die bouw zou twee jaar duren en met het hele project is een bedrag van rond de 100 miljoen gulden gemoeid.

Maar met de bouw, gepland voor medio dit jaar, is nog niet begonnen. Zelfs de locatie waar het gebouw zal moeten komen, is nog niet bekend. Cijntje benadrukte tijdens zijn interventie gisteren dat het nieuwe gebouw tal van voordelen, waaronder verhoging van de efficiëntie, met zich mee zal brengen. Hij gaf aan dat wel duidelijk gekeken moet worden naar de gevolgen van de bouw van een centraal overheidsgebouw. Dit zal namelijk een toestroom van ambtenaren met zich meebrengen, aldus het PS-Statenlid.

Cijntje wil van de regering weten waar het gebouw zal komen. Wat hem betreft zal het niet in Saliña en zeker niet op het terrein van de voormalig Amstel-fabriek komen. Hij brak een lans voor constructie in de binnenstad, die het op dit moment al moeilijk heeft, omdat tal van bedrijven de binnenstad de rug toe te keren. “De regering moet ook haar steentje bijdragen. Als ervoor wordt gekozen om het centrale gebouw buiten het stadscentrum te houden, betekent dit dat wij bewust of onbewust bezig zijn om de binnenstad de nek om te draaien. Als wij dat doen, dan zijn we ook bezig om ons eigen land te vermoorden.”

PNP-leider Humphrey Davelaar was echter op zijn beurt kritisch over de plannen, die al in de landsbegroting van 2014 werden vermeld. Hij gaf aan geen voorstander te zijn van een centraal overheidsgebouw, want de bouw van zo’n gebouw geniet op dit moment geen prioriteit. Deze investering kan het best in de gezondheidszorg worden gestopt, gaf hij gisteren aan. Wat nu prioriteit heeft, is het opknappen van panden en monumenten in de binnenstad en zorg dragen voor het flexibel kunnen inzetten van ambtenaren. Dit zal de productie en efficiëntie van het ambtelijk apparaat kunnen verhogen

Bron: Amigoe

Dit artikel is geplaatst in

3 reacties

 1. wat zijn er toch veel mensen met een geheugen als een zeef.
  is iedereen vergeten dat we zo ongeveer 300 miljoen zijn kwijt geraakt door het toe doen van de MFK en PS in de periode 2010 -2012.

 2. Het mogen duidelijk zijn, dat Cijntje de loser nu al bezig is met een soort verkapte verkiezing campagne voor de PS. De PS bestaat hoofzakelijk uit oudere mensen en mensen die niet veel hebben te verteren, dus als er dan toch naar een of ander kantoor van de ambtenaren “luiaards” moet worden gegaan dan maar naar een centraal overheidsgebouw in de binnenstad. makkelijk te bereiken met een busje, en na het bezoek bij het centraal overheidsgebouw lekker rondslenteren of op een bankje zitten en roddelen over de politiek zonder één florijn in de zak.

 3. Blijkbaar denkt de heer Cijntje, als zijnde de spreekbuis van de PS, de politiek naar zijn cq de hand van de PS te zetten.
  Steeds weer, in alle geledingen probeert de heer Vijntje zijn wil door te zetten!
  Cijntje is delaatste die op dit moment de politiek kan besturen.
  De heer Cijntje moet eerst eens een cursus democratie gaan volgen!
  Hij probeert met zijn denkwijze de gehele politiek buiten spel te zetten!
  Hebben we al politici die geen knip voor de neus waard zijn, komt ook nog eens iemand, die zich (voor het volk zijnde) uigeeft als betrokkene in de samenleving. Hij dult echter geen enkele tegenspraak gezien zijn dwingende uitlatingen!

  Wanneer wordt de bevolking op Curacao eindelijks eens wakker en gaan ze beseffen dat met het huidige beleid Curacao binnen no- time veranderd wordt in een bananenrepubliek.
  Het probleem is dat de gewone bebolking de prijs betaald! Ongeacht wat nou goed of slecht is voor dit eiland.

  Een bezorgde “Yu de Korsow”

Geef een reactie

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Zoeken

Recente reacties