32 C
Willemstad
• vrijdag 24 mei 2024

Extra | Journaal 22 mei 2024

Elke werkdag het laatste nieuws van Extra, nu ook in het Nederlands. Bron: Extra

Democracy now! | Tuesday, May 21, 2024

 Democracy Now! is a national, daily, independent, award-winning news program hosted by journalists Amy Goodman and Juan Gonzalez. Democracy Now!’s War and Peace Report provides our audience...

Extra | Journaal 21 mei 2024

Elke werkdag het laatste nieuws van Extra, nu ook in het Nederlands. Bron: Extra

Democracy now! | Monday, May 20, 2024

 Democracy Now! is a national, daily, independent, award-winning news program hosted by journalists Amy Goodman and Juan Gonzalez. Democracy Now!’s War and Peace Report provides our audience...

Extra | Journaal 20 mei 2024

Elke werkdag het laatste nieuws van Extra, nu ook in het Nederlands. Bron: Extra

Democracy now! | Friday, May 17, 2024

 Democracy Now! is a national, daily, independent, award-winning news program hosted by journalists Amy Goodman and Juan Gonzalez. Democracy Now!’s War and Peace Report provides our audience...
- Advertisement -spot_img

Amigoe | Bisdom doet zelf onderzoek naar seksueel misbruikzaak

HomeMediaAmigoe | Bisdom doet zelf onderzoek naar seksueel misbruikzaak
Bisdom doet zelf onderzoek naar seksueel misbruikzaak
Bisdom doet zelf onderzoek naar seksueel misbruikzaak

WILLEMSTAD — Het Bisdom Willemstad heeft het onderzoek naar in elk geval een van de twee seksueel misbruikzaken die in de EO-documentaire ‘Dit is de Dag Onderzoek’ naar voren kwamen, zelf ter hand genomen. Dat blijkt uit navraag bij verschillende bronnen.

De commissie- Koeijers die in 2010 werd ingesteld om mogelijk misbruik in de voormalige Nederlandse Antillen in kaart te brengen, zal niet worden aangevuld met een nieuw lid.

Die commissie bestaat nu nog uit Ronald Koeijers, Leila Ayubi, notaris Tjon a Jon (Aruba) en de heer R. Booi (Aruba). Het blijkt niet mogelijk om Filo Silvano, die inmiddels is overleden, te vervangen, omdat niemand belangstelling zou hebben om lid te worden van deze commissie.

Kennelijk kan de commissie met vier leden niet functioneren, want het Bisdom heeft nu besloten niet langer te zoeken naar een nieuw commissielid, maar het onderzoek zelf ter hand te nemen. Het slachtoffer dat in de EO-documentaire in beeld wordt gebracht, heeft inmiddels een brief ontvangen van bisschop Luis Secco.

Het antwoord daarop dat werd geformuleerd door een advocaat in Nederland heeft de bisschop persoonlijk ontvangen. Het nieuws dat het Bisdom onderzoek gaat doen naar zichzelf is voor dit slachtoffer geen echte verrassing.

“Ik heb besloten geen gebruik meer te maken van de mogelijkheden die de commissie-Koeijers had kunnen bieden. Het loopt allemaal via het meldpunt in Nederland. En dat is maar goed ook. Wat kan er voor goeds uitkomen wanneer het Bisdom zichzelf aan een onderzoek onderwerpt? Dat is zoiets als een slager die zijn eigen vlees keurt. De uitslag hiervan kunnen we zo wel invullen, toch?”

Woordvoerder van het Bisdom pastoor Curtis Meris heeft in een reactie op het bovenstaande laten weten niet inhoudelijk te willen reageren.

Wel gaf hij aan dat het Bisdom deze zaak ‘goed en serieus wil aanpakken’ en pas weer een verklaring zal geven wanneer daartoe de tijd rijp is.

Bron: Amigoe

Dit artikel is geplaatst in

8 reacties

 1. Beste Tuna, je hebt gelijk. Justitie moet nu zijn taak doen. Hoe moeilijk het ook is. De Antillen zijn overwegend katholiek. Heeft ool zijn geschiedenis. Dat neemt niet weg dat wij, als gezonde samenleving door de scheiding van geloof en politiek mogen ingrijpen. Het is geen geheim dat dit jaren gebeurde. Ook hier is er een taak weggelegd voor justitie en politiek om daar toezicht op te houden en waarnodig overgaan tot vervolging.

 2. @Baselmans:We zijn hier een volk van lafaards wat zelfs niet voor hun kinderen op wil komen!
  O nee, Baselmans; ik zou zeggen probeer het maar eens… niet zo generaliseren aub .

 3. Bisdom Willemstad denkt boven de regels te staan die het vatikaan heeft gesteld. Maar het probleem lokaal is is dat men bang is en niet aan blok deze criminele groep aan te pakken. Je ziet dat weinig mensen werkelijk verandering wil en dat bleek wel uit mijn enquête waar zelfs enkele mensen waren die geen problemen had met de zaken die bisdom Willemstad blijft beschermen. Kortom heren geestelijke, pedofielen en kinderverkrachters; kom naar curacao en de ouders aldaar stellen hun kinderen ter beschikking voor uw lusten te bevredigen!! We zijn hier een volk van lafaards wat zelfs niet voor hun kinderen op wil komen!

 4. Ik ben bijzonder verrast door dit bericht. In Nederland is Hulp en Recht( ingesteld door de kerk) terug geroepen omdat deze niet neutral kon oordelen. Het bisdom moet op Curacao mediatoren het werk laten doen, een team dat neutral deze zaken kan afhandelen. Ik heb totaal geen vertrouwen in dit bisdom. Wereldwijd werkt dit zo alleen op Curacao niet.

 5. Laten we ons niet alleen concentreren op priesters maar ook de andere geloven onder de loop nemen, want ook daar heeft het plaats en vindt het mogelijk nog plaats.Door te concentreren op Katholiek komen de anderen er mee weg.

 6. Misbruik of vermoeden daarvan moet door justitie worden onderzocht, bij constatering van feiten moet er vervolging ingesteld worden, dat geldt voor elke burger. Niks eigen onderzoek, niks een eigen soort straffen.

  Een pedofiel is een pedofiel of hij nu probeert dat door zalvende figuren in jurken af te laten dekken of niet. Een eigen commissie is onzin. We weten zo langzamerhand wel hoe deze onfrisse club gevuld met mede pedo`s en hen die dit afdekken dit gaat uitvoeren. Het leidt tot niets behalve dan een partij smoezen en uitzonderingen en verhalen dat het eigenlijk wel zo is, maar ook een beetje niet want……… (vul maar een leugen in).

  Het enige excuus wat ik van deze imaginaire figuur vereerders nog niet heb gehoord is dat het de schuld van de kinderen zelf was, maar dat zal vandaag of morgen ook nog wel eens gebruikt gaan worden.

Geef een reactie

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Zoeken

Recente reacties