29 C
Willemstad
• dinsdag 26 oktober 2021 20:23

Laatste reacties

- Advertentie -

Amigoe | Berenschot hervat werkzaamheden HNO

Berenschot hervat werkzaamheden HNO
Berenschot hervat werkzaamheden HNO

WILLEMSTAD — Toezichthouder Berenschot en haar onderaannemers hebben afgelopen woensdag hun werkzaamheden ten aanzien van de bouw van Hospital Nobo Otrobanda (HNO) opgepakt.

De afgesproken 6,3 miljoen gulden is inmiddels volledig overgemaakt, waardoor de urgente liquiditeitsproblemen van Berenschot zijn verholpen. Van de 11 miljoen gulden die opdrachtnemer Stichting Sona nog verschuldigd was, is nog een restantbedrag van 4,7 miljoen over.

Over dit resterende bedrag zijn nog geen afspraken gemaakt. “Het is nu afwachten hoe de rest zal worden getackeld. De opdrachtgever (overheid) is aan zet om daar een oplossing voor te zoeken. Het is nu aan minister Siegfried Victorina van Gezondheid (PS) hoe hij verder wil”, aldus Usona-woordvoerder Jacques Heide.

- Advertentie -

“De inspectiewerkzaamheden van de bouw, van de afgelopen twee weken, zullen nu versneld worden opgepakt. We moeten gaan herijken en een nieuwe planning maken. Het transitieteam wacht daarnaast nog op het rapport van Stichting Overheidsaccountantsbureau (Soab), dat op verzoek van Sona wordt opgesteld en momenteel in de afrondfase zit. Dit kan nog zeker twee weken duren, waarna wederhoor zal plaatsvinden.”

Met betrekking tot het transitieplan moet er dus een nieuwe planning worden gemaakt qua organisatorische inrichting, werkprocessen en training van personeel. Volgens Heide heeft de situatie verder geen invloed gehad op het bouwtechnische deel. Het Turkse Renaissance Constructions (voorheen Balast Nedam) heeft de werkzaamheden namelijk niet stilgelegd. “De bouw gaat voorspoedig. Er wordt momenteel gewerkt aan de dakconstructie op de binnenplaats.”


Conflic
t

Sona en Berenschot lagen enige tijd met elkaar overhoop over de verantwoording van uitgaven, evaluaties en rapportages. Sona, die de gemeenschapsgelden beheert die zijn aangewend voor de realisatie van HNO, verklaarde: “Door het uitblijven van de verantwoording van de kant van Berenschot hebben we enige tijd terug de betalingen aan hen stopgezet.”

- Advertisement -

Berenschot was zelf van mening dat de vork anders in de steel zat en besloot daarop het werk en dat van haar onderaannemers neer te leggen vanwege de achterstallige betalingen van Sona.

Door tussenkomst van de minister, die oud-premier van de Nederlandse Antillen, Etienne Ys, als bemiddelaar inschakelde, was er afgesproken dat Sona op korte termijn 6,3 miljoen gulden uit zou keren. Dit bedrag is nu ontvangen door Berenschot.

De woordvoerder is in ieder geval blij verder te kunnen. “We willen oplossingen. Net zoals de andere betrokken partijen willen we een goed ziekenhuis bouwen en de geschilpunten achter ons laten.”

Bron: Amigoe

- Advertisement -

Artikel delen

Dit artikel is geplaatst in

1 reactie

  1. Vreemd. Waarom starten de onderaannemers in Nederland niet op? De meeste toetsing en verificatie komt vanuit Nederland. En juist zij zijn nog niet opgestart. Zou er dan tich een probleem zijn tussen Berenschot en de onderaannemers?
    We zullen het zien.

Geef een reactie

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

- Advertentie -

Lees ook

- Advertentie -

Zoeken

- Advertentie -

Extra | Journaal 25 oktober 2021

Elke werkdag het laatste nieuws van Extra, nu ook in het Nederlands. Bron: Extra

PBC | Tickets naar Curaçao rond kerst kunnen oplopen tot boven de 10.000 gulden

Persbureau Curacao WILLEMSTAD – Wie rond de kerstdagen naar Curaçao wil vliegen moet zijn vluchtdagen zorgvuldig uitkiezen. Ga je in het nieuwe jaar terug, dan kunnen de prijzen...

PBC | Toeristische sector Curaçao bezorgt over QR-code

Persbureau Curacao De toeristische verblijfssector op Curaçao maakt zich zorgen over de onlangs aangekondigde maatregelen rond de invoering van de QR-code. Die is te abrupt ingevoerd. Chata, die...

PBC | Aantal vaccinaties op Curaçao passeert de grens van 100.000

Persbureau Curacao WILLEMSTAD – Op Curaçao is dit weekend de 100.000 bewoner gevaccineerd. Het gaat om de eerste prik. Bijna 92.000 van hen hebben inmiddels een tweede prik...

DolfijnFM | Premier Aruba ontkent banden met lokale drugskartels

De premier van Aruba, Evelyn Wever-Croes ontkent geruchten dat zij hechte banden heeft met de lokale drugsmaffia. Die zou geleid worden door haar familie. De geruchten werden verspreid...

DolfijnFM | Maar een persoon positief getest

Vandaag slechts één positieve test op bijna 1400 afgenomen coronatests. Met veertien patiënten die hun isolatie mochten beëindigen komt het totaal aantal actieve cases in Curaçao op...
- Advertentie -