Amigoe | ‘Asjes moet zich verantwoorden voor gedrag Wiels’

‘Asjes moet zich verantwoorden voor gedrag Marvelyne Wiels’

PAR: ‘Asjes moet zich verantwoorden voor gedrag Marvelyne Wiels’

WILLEMSTAD — Naar aanleiding van het vonnis in het kort geding dat de gevolmachtigde minister Marvelyne Wiels tegen de Ombudsman heeft aangespannen, wil de PAR-fractie weten welk standpunt minister-president Ivar Asjes (Pueblo Soberano) in dit geschil innam.

Asjes stelde in zijn reactie op het voorlopige rapport van het onderzoek naar Wiels dat de Ombudsman zich niet aan het wetssysteem houdt daar Wiels al gescreend was voordat ze als gevolmachtigde minister aantrad. Daarnaast had het parlement ook al over de meeste punten in het rapport gedebatteerd.

Volgens de PAR dient de premier meer uitleg te geven over deze reactie.

“Moeten we hieruit lezen dat wanneer iemand door de screening is gekomen, deze ook immuniteit geniet voor hetgeen hij in functie doet en zegt?”,

aldus de PAR in een persbericht. Volgens de oppositiepartij houdt Asjes Wiels de hand boven het hoofd.

Uit het vonnis stelt de PAR-fractie vast dat er een regime van intimidatie, vernedering en represaille wordt gevoerd in het Curaçaohuis. Ook is het personeel er volgens de PAR van overtuigd dat het geen bescherming krijgt van de premier, omdat hij Wiels om politieke redenen beschermt.

De PAR wil onder meer weten of Asjes stappen gaat ondernemen om de sfeer in het Curaçaohuis te verbeteren en of hij de verantwoordelijkheid op zich neemt voor het gedrag van Wiels.

Bron: Amigoe
Dossier: Marvelyne Wiels – Gevolmachtigde Minister van Curaçao

4 Reacties op “Amigoe | ‘Asjes moet zich verantwoorden voor gedrag Wiels’

 1. stanley Held

  Als de Asjes, echt integer is, zou hij vandaag een verklaring moeten afleggen, dat hij het rapport goedkeurt of afkeurt. Dan weet een ieder waar wij aan toe zijn. Blijft wel overeindstaan dat mevrouw Wiels bij zichzelf ten rade moet gaan. Ik zou op Amerikaanse model vertrekken. Met aanhang. Dat is daar normaal. Het is een zeer schadelijke periode geweest voor onze gemeenschap. Hermin draait een slag in de rondte in zijn kist. Wake up Curacao.

 2. Dikke Deur

  “Foei, Asjes”? Als je dat tegen ‘n hond zegt schaamt die zich.

 3. Een oerdomme opmerking van Asjes, die eens te meer aantoont hoe krampachtig hij Fraudelyne in haar stoel probeert te houden.

  Alsof screening betekent dat je je daarna, zoals Fraudelyne gedaan heeft, straffeloos kunt schuldig maken aan nepotisme, wanbeleid en verkwisting van belastinggelden.

  Iedere dag dat Fraudelyne na het vonnis van de rechter nog langer aan mag blijven is een klap voor de democratie.

  Foei, Asjes!

 4. de MINPRES is verantwoordelijk voor deze ambtenaar.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *