28 C
Willemstad
• woensdag 5 mei 2021 21:29

ParadiseFM | ‘Einde Korsou di Nos Tur nabij’

Het einde van de politieke partij Korsou di Nos Tur is nabij. Dat zegt Meindert ‘Menki’ Rojer, de nummer twee op lijst, vandaag in het Antilliaans Dagblad. Het...

Democracy now! | Monday, May 5, 2021

Democracy Now! is a national, daily, independent, award-winning news program hosted by journalists Amy Goodman and Juan Gonzalez. Democracy Now!’s War and Peace Report provides our audience with...

Extra | Journaal 5 mei 2021

Elke werkdag het laatste nieuws van Extra, nu ook in het Nederlands. Bron: Extra

Nu.cw | Semper: Gemiddeld 100 prikken per dag in de wijken

Er wordt door de mobiele vaccinatieteams in de wijken hard gewerkt voor elke prik. Per locatie worden er gemiddeld zo’n honderd prikken per dag gegeven, zegt Jerry...

DolfijnFM | Drastisch minder huwelijken dit jaar op Curaçao

Er wordt minder getrouwd op Curaçao. Drastisch minder zelfs. In 2018 waren er nog 744 paren die hun ja-woord gaven, vorig jaar was dat aantal nog maar...

DolfijnFM | Sportschooleigenaren willen weer open

Eigenaren van sportscholen op Curaçao luiden de noodklok. Het voortbestaan van individuele scholen in de bedrijfstak op het eiland is in gevaar. De versoepeling van de coronamaatregelen afgelopen...
- Advertisement -spot_img
HomeMediaAmigoe | Asjes herbevestigt steun voor Marvelyne Wiels

Amigoe | Asjes herbevestigt steun voor Marvelyne Wiels

Asjes geeft zegen aan peperdure schikking met weggestuurde functionaris
Asjes herbevestigt steun voor Marvelyne Wiels

WILLEMSTAD — Premier Ivar Asjes (PS) blijft erbij dat een onderzoek van de Ombudsman niets onoirbaars aan het licht zal brengen over het handelen van gevolmachtigde minister Marvelyne Wiels (PS). Asjes gaf verder aan het instituut van de Ombudsman te respecteren, maar plaatste wel zijn vraagtekens bij de aanleiding voor het onderzoek. Reagerend op vragen van verschillende Statenleden ging de premier gisteren in op het door de Ombudsman aangekondigde onderzoek.

 

Volgens Asjes is de regering aangeschreven door de Ombudsman en heeft te horen gekregen dat het instituut op eigen initiatief tot het onderzoek is overgegaan, aan de hand van onder meer verklaringen in de media en vermeende ontevredenheid in de Rijksministerraad over het functioneren van Wiels. Maar Asjes trok dit laatste sterk in twijfel.

Dit klopt niet. Ik heb het deze week nog geverifieerd. Het tegenovergestelde is waar. Men is juist te spreken over haar. En ik kan garanderen dat, als dat niet het geval was, ik als minister van Algemene Zaken er direct van op de hoogte gesteld zou worden.

Zoiets zou ik meteen aan het volk en het parlement hebben doorgegeven. Maar vanuit de Rijksministerraad ben ik niet op de hoogte gesteld dat er geen vertrouwen in haar zou zijn”, aldus de premier gisteren. Asjes gaf aan, zich baserend op de uitleg van de Ombudsman, dat er geen nieuwe feiten op tafel zijn gekomen.

De premier verwees naar een recent onderzoek van overheidsaccountant Soab, waaruit volgens hem zou blijken dat Wiels zich op financieel gebied binnen haar begroting zou hebben gehouden, terwijl zij zich ook op personeelsgebied aan de vastgestelde formatie heeft gehouden.

Uit het rapport komt overigens wel naar voren dat de procedureregels bij het aangaan van financiële verplichtingen boven een bepaalde omvang bij het Kabinet van de Gevolmachtigde Minister vanaf begin 2013 niet zijn nageleefd.

Asjes gaf te kennen dat de Algemene Rekenkamer Curaçao (ARC) om een kopie van het Soab-verslag heeft gevraagd en dat het rapport inmiddels door de regering is doorgestuurd.

De premier gaf aan blij te zijn met het Soab-onderzoek, maar hekelde hoe dit in de publiciteit is gebracht. “Ik ben het nog een keer gaan lezen om te achterhalen of wat ik had gelezen wel klopte. Maar het bleek te kloppen. Wat men niet moet vergeten is dat de gevolmachtigde minister in haar eentje geen beslissingen kan nemen. Ze voert beslissingen uit van de Raad van Ministers.”

De opmerkingen van Asjes waren aanleiding voor een aantal opmerkingen vanuit de Staten.

Zo constateerde Elmer ‘Kadè’ Wilsoe (PS) dat er geen nieuwe feiten zijn die niet onderzocht zijn, terwijl Omayra Leeflang (onafhankelijk Statenlid) van Asjes wilde weten van wie hij te horen had gekregen dat er in de Rijksministerraad geen kritiek zou zijn op het functioneren van Wiels.

Bron: Amigoe
Dossier: Marvelyne Wiels – Gevolmachtigde Minister van Curaçao

Dit artikel is geplaatst in

5 reacties

  1. Het wordt toch steeds duidelijker dat mevrouw Wiels “inside” informatie heeft over Asjes.
    Hoe kan het anders dat Asjes haar de hand boven het hoofd blijft houden! Asjes die zijn huidige positie te danken heeft aan mevrouw Wiels. Zij verklaarde namelijk na de moord op haar broer dat deze haar gezegd zou hebben dat Asjes zijn opvolger moest zijn! Ook liet ze een brief zien (van haar broer ? ) waarin verklaard werd dat Asjes de opvolger moest zijn. Overigens is hiermee de democratie met voeten getreden. Een opvolger die namelijk maar enkele honderden stemmen had gekregen dus absoluut niet gedragen werd door de meerderheid!

    De heer (J) Asjes, wie herinnerd zich nog deze naam?, die in het verleden getoond heeft niet wars te zijn van oplichterij, oneigenlijk gebruik van overheidsgeld en die duidelijk getoond heeft tijdens zijn voorzitterschap van de Staten partijdig te zijn en wederom de democratie niet hoog in het vaandel te hebben staan.
    Deze heer zou nu in zijn huidige positie voor iedereen, welke geledingen dan ook op te komen, onpartijdig dienen te zijn en alleen het goede voor de bevolking voor te hebben?

    Indien je vraagt dit te geloven tast je de intelegentie van de bevolking aan!

  2. Hierbij verliest dhr Asjes het laatste druppeltje respect dat hij nog had van het volk met verstand-als hij werkelijk deze nutteloze-onkundige persoon blijft steunen kan hij beter ook meteen opstapen.Wat is Curacao toch laag weggezonken-Er is gewoon geen degelijke integere en kundige persoon in de hedendaagse politiek te vinden.

Geef een reactie

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Zoeken

Recente reacties