29 C
Willemstad
• zondag 14 juli 2024

Democracy now! | Tuesday, June 25, 2024

 Democracy Now! is a national, daily, independent, award-winning news program hosted by journalists Amy Goodman and Juan Gonzalez. Democracy Now!’s War and Peace Report provides our audience...

Extra | Journaal 25 juni 2024

Elke werkdag het laatste nieuws van Extra, nu ook in het Nederlands. Bron: Extra

Democracy now! | Monday, June 24, 2024

 Democracy Now! is a national, daily, independent, award-winning news program hosted by journalists Amy Goodman and Juan Gonzalez. Democracy Now!’s War and Peace Report provides our audience...

Extra | Journaal 24 juni 2024

Elke werkdag het laatste nieuws van Extra, nu ook in het Nederlands. Bron: Extra

SM | 150 miljoen euro nodig voor batterijen, windmolens en zonnepanelen op Aruba, Curaçao en Sint Maarten

De Nederlandse rijksoverheid moet de komende jaren 150 miljoen euro uittrekken voor de uitrol van windmolens, zonnepanelen, en batterijen op Aruba, Curaçao en Sint Maarten. Dat blijkt...

PBC | Top 0.3% belastingplichtigen met schuld dragen 1/3e totale belastingschuld

Persbureau Curacao WILLEMSTAD – De Belastingdienst richt zijn focus op invordering bij zakelijke klanten. Zij zijn verantwoordelijk voor ongeveer 95 procent van de totale belastingopbrengsten. 0,3 procent van...
- Advertisement -spot_img

Amigoe | Asjes begonnen als ambtenaar

HomeMediaAmigoe | Asjes begonnen als ambtenaar
Asjes sectordirecteur Publieke Dienstverlening bij BPD
Asjes sectordirecteur Publieke Dienstverlening bij BPD

WILLEMSTAD — Oud-premier Ivar Asjes is begin deze maand begonnen in de functie sectordirecteur Publieke Dienstverlening bij het ministerie van Bestuur, Planning en Dienstverlening (BPD).

Deze functie behoorde sinds 2001 op papier toe aan Asjes. Nadat hij in 2011 mee had gedaan aan een open sollicitatieprocedure voor topfuncties in het ambtenarenapparaat, werd hij op 1 juni 2011 benoemd tot sectordirecteur Publieke Dienstverlening bij het ministerie van BPD.

Hij heeft de functie echter nooit opgeëist vanwege zijn werkzaamheden in het parlement en daarna als premier en kreeg hiervoor vrijstelling van dienst wegens bijzondere omstandigheden zonder behoud van inkomen.

De functie werd sinds september 2014 op interimbasis door Artoir Herrera bekleed. Hij is nu directeur Publieke Zaken. Onder andere het Nationaal Archief maakt deel uit van de Sector Publieke Dienstverlening binnen het ministerie van BPD.

Asjes was lid en voorzitter van de Staten van 2010 tot 2013. Hij werd op 7 juni 2013 beëdigd als de vierde premier van het Land Curaçao na 10-10-‘10. Op maandag 31 augustus jl. nam hij zijn ontslag nadat de fractie van zijn partij Pueblo Soberano het vertrouwen in hem opzegde.

Bron: Amigoe

Dit artikel is geplaatst in

17 reacties

 1. Ben zeer blij met uw reactie. Ik ben tenminste geen crimineel. Ik had eerder willen reageren. Door de sterfte van mijjn nichtje heb ik geen tijd gehad. Om een eilandje banenrepubliek te noemen is makkelijk. Het is een van onze eigen koninkrijk. Hoe is het zover gekomen? Wij. Beter gezegd het koninkrijk. Wie had kunnen ingrijpen? Wij. Wat ik raar vind is dat de premier gelijk aan de bak is gegaan. Hij kon in de luwte blijven. Hij maakt het nog moeilijker. Voor zizichzelf. Hij denkt waarschijnlijk dat hij terugkomt. Ik betwijfelt het. Het eiland heeft jonge eerlijke mensen nodig. Ongeacht welke richting zij kiezen links, rechts midden etc..Die zijn er. Anders zie ik jullie gehaast vevertrekken. Dat zou jammer zijn. En Sonny geboren op Aruba. Raar he.?

 2. moet haast wel…
  wat Fraudelintje wist weten ze nu ook bij de PS.
  wij mogen het niet weten..
  maar we weten het wel.
  die brief van fraudelientje was vals.
  wijlen Wiels heeft nooit gewild dat Asjes MP zou worden….
  een vies spelletje tussen deze 2 kwaadaardige gedrochten..

 3. Het stil zwijgen van de voormalige PM is zo raar in de politiek dat je haast zal denken dat er iets belastend over hem is. Zo strijdvaardig als hij was toen met Gerrit Schotte zijn mak als een lammetje is hij nu.
  Je zal haast zeggen hij is n de luwte neer gezet en zal ergens straks te voor schijn komen als getuige in diverse rechtzaken.

 4. Sonny, hebben ze je bij Capriles nu nog niet geleerd, dat het niet netjes is over mensen te roddelen als ze er niet bij zijn !!!???
  Pas maar op…straks stuurt-ie z’n chiuahua’s op je rottweilers af …:)

 5. Pukkie, op Curacao is democratie nu eenmaal de lompe dictatuur van de schreeuwende minderheid…..en het volk legt zijn moede hoofd te ruste …en zwijgt …:)

 6. Die is zo langzamerhand wel tot inzicht gekomen dat het beter is om de bananen gedachte niet meteen te veroordelen, het moet zo langzamer hand toch ook hem wel duidelijk zijn dat we niet op de goede weg zijn.

 7. Ivar Asjes is nu sectordirecteur Publieke Dienstverlening bij het ministerie van Bestuur, Planning en Dienstverlening (BPD). Een functie dat werd bekleed door Artoir Herrera (voormalig Hoofd Immigratiedienst). Het Nationaal Archief maakt deel uit van de Sector Publieke Dienstverlening binnen het ministerie van BPD. Moeten wij de radio-programma van de heer Asjes op dinsdag nu ook als ‘Publieke Dienstverlening’ beschouwen? En wat is de risico van geschied-vervalsing voor het Nationaal Archief ?

 8. .
  Tja de druiven zijn vaak zuur – voor Stanley Held – in de bananenrepubliek. Onbegrijpelijk voor een held met een Chinese moeder, Surinaamse vader, jarenlang een toppositie bij de Nederlandse politie en… Zo begreep ik onlangs: zelfs medici in zijn familie die de familiestatus zéér verhogen.

  Stanley: de onbegrepen held van de bananenrepubliek. ?
  .

 9. Baan-hanen-republiek Curacao.
  – Als een Minister President in het gevang zit wegens corruptie, stuurt hij zijn zuster om hem te vervangen.
  – een vijfmans-fractie zegt het vertrouwen op en de MP gaat. De mond vol over onafhankelijkheid, maar geen benul van democratisch handelen. Enzovoorts.
  Wilt u alstublieft die onschuldige banaan niet beledigen. Of gaat het over de houdbaarheid van de regering in een Bananen republiek.

 10. En Stanley Held worst boos als je dit eiland een bananenrepubliek noemt.

  Laten we het dan maar een banenrepubliek noemen. Banen voor hypocrieten en huichelaars zoals Stella van Rijn en Ivar Jasjes.

Geef een reactie

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Zoeken

Recente reacties