Amigoe | Achtste editie van Curaçao Challenge op Spaanse Water

De lokatie waar het hoofdkwartier van de Curaçao Challenge is gevestigd.

Curaçao Challenge op het Spaanse Water

WILLEMSTAD — De achtste editie van de Curaçao Challenge zal op Hemelvaartsdag van start gaan bij Windsurfing Curaçao. Vanaf donderdag 5 tot zondag 8 mei zal het doorgaans rustige Spaanse Water veranderen in een bruisende plek met internationale en lokale windsurfers. Vier dagen lang zal er gestreden worden voor verschillende podiumplaatsen. Deelnemers worden opgedeeld in verschillende categorieën, zodat iedereen – van beginner tot professional – aan de wedstrijden mee kan doen. Ook voor de toeschouwers worden activiteiten georganiseerd. De Curaçao Challenge is gratis toegankelijk.

De wedstrijden van de Curaçao Challenge bestaan uit twee verschillende disciplines. Voor de liefhebbers van snelheid en tactiek worden er de eerste twee dagen slalomraces georganiseerd. Hierbij surfen de deelnemers met snelheden van 60 km/u over een parcours en proberen natuurlijk als eerste over de finishlijn te komen. Valpartijen rond de boeien en spannende inhaalmanoeuvres maken het erg aantrekkelijk om te zien.

Tijdens de freestyle-wedstrijden op zaterdag 7 en zondag 8 mei zullen de meest spectaculaire sprongen op surfplanken worden uitgevoerd. De freestyle-deelnemers worden beoordeeld op basis van de stijl en de hoogte van hun sprongen, alsmede de originaliteit van hun trucs. De opkomende talenten hebben de afgelopen maanden hard getraind en gaan dit jaar een serieuze uitdaging vormen voor de bekende podiumgroep. Dat belooft dus spannende wedstrijden.

Ook kinderen gaan de strijd aan in slalomraces. Alle leeftijden en niveaus kunnen meedoen. Voor deze jonge windsurfers zal een speciaal ‘rookie-parcours’ worden uitgezet.

Het publiek zal gedurende de Curaçao Challenge deel kunnen nemen aan gratis windsurf- en SUP-clinics, georganiseerd door Windsurfing Curaçao. Op de vrijdag wordt er groots gefeest en op de zaterdag zal er een windsurf-filmavond gehouden worden. Meer weten? Surf naar www.curacaochallenge.com.

Bron: Amigoe

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *