Amigoe | Achterstand jaarrekeningen 2015 van overheids-nv’s

Achterstand jaarrekeningen 2015 van overheids-nv’s | Foto Antilliaans Dagblad

Achterstand jaarrekeningen 2015 van overheids-nv’s | Foto Antilliaans Dagblad

WILLEMSTAD — De regering loopt achter met het doorsturen van de jaarrekeningen 2015 van de overheidsentiteiten naar het College financieel toezicht (Cft).

Dat blijkt uit een brief van Cft-voorzitter Age Bakker aan minister van Financiën José Jardim gedateerd op 16 juni.

Op basis van artikel 8 van de Rijkswet financieel toezicht Curaçao en Sint Maarten (Rft) hoort het Cft de jaarrekeningen van de overheidsentiteiten te ontvangen. Dit geldt voor de overheidsvennootschappen, voor de instellingen voortvloeiende uit de wet en voor de overheidsstichtingen.

Conform de Code Corporate Governance Curaçao dienen de jaarrekeningen van de overheidsentiteiten maximaal vijf maanden na afsluiten van het boekjaar te zijn opgesteld.

“De tijdige aanwezigheid van de jaarrekeningen van de overheidsentiteiten geeft de overheid de mogelijkheid zich een oordeel te vormen of van een gezonde financiële positie sprake is. Eventuele risico’s die het weerstandvermogen kunnen aantasten worden hierdoor vroegtijdig gesignaleerd, en kunnen zodoende beter worden gemitigeerd.

Daarnaast zorgt tijdige vaststelling en verzending van jaarrekeningen ervoor dat er voldoende verantwoording wordt afgelegd en, waar relevant, dividend kan worden uitgekeerd”, aldus Bakker.

Van de 22 actieve overheidsvennootschappen heeft het Cft slechts de jaarrekeningen 2015 van Curoil, Aqualectra en UTS ontvangen. De jaarrekeningen van onder andere RdK, CDM en CPA ontbreken nog.

Bron: Amigoe

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *