Amigoe | Aankoop nieuw pand Curaçaohuis rond

Aankoop nieuw pand Curaçaohuis rond

Aankoop nieuw pand Curaçaohuis rond

DEN HAAG — De aankoop van een nieuw pand voor het Kabinet van de Gevolmachtigde Minister van Curaçao is rond. Het gaat om een dubbel herenhuis aan de Prinsegracht 63/65 in het centrum van Den Haag.

Het Curaçaohuis heeft dat vandaag bevestigd. De panden aan de Prinsegracht, oorspronkelijk bestemd als woonhuis en kantoor, zijn gekocht voor ruim twee miljoen euro. Oorspronkelijk werd 2.750.000 gevraagd.

De kosten voor verbouwing zijn geraamd op 1,2 miljoen Antilliaanse gulden en de inrichting zal naar verwachting zo’n 400.000 gulden gaan kosten. Prinsegracht 63 en 65 staan op de lijst van Rijksmonumenten.

prinsengracht-curacaohuis-3

De kosten voor verbouwing zijn geraamd op 1,2 miljoen Antilliaanse gulden en de inrichting zal naar verwachting zo’n 400.000 gulden gaan kosten

 

Kas di Kòrsou naar hartje Den Haag

Kas di Kòrsou naar hartje Den Haag

De panden liggen in het centrum van Den Haag en zijn goed bereikbaar met het openbaar vervoer en de auto.

Het Binnenhof en de Tweede Kamer liggen op een paar honderd meter afstand. De verhuizing heeft enerzijds te maken met de slechte staat van de panden aan de Badhuisweg waarin achtereenvolgens het Antillenhuis en het Curaçaohuis gevestigd waren en anderzijds met de wens om op een meer centrale locatie gevestigd te zijn.

Het is nog niet bekend wanneer de gevolmachtigde minister en het personeel zullen verhuizen naar de nieuwe locatie.

Bron: Amigoe
Dossier: Marvelyne Wiels – Gevolmachtigde Minister van Curaçao

 

5 Reacties op “Amigoe | Aankoop nieuw pand Curaçaohuis rond

 1. Wat is de toegevoegde waarde van een Curacaohuis in Den Haag ? Het zou gezien het kostenplaatje beter zijn om een analyse te maken of het niet anders c.q. voordeliger kan.

 2. Abraham Mossel

  Je kan zeggen wat je wilt van deze ras laaie lichter . 1) vervalste facteuren met zwart werkers waar onder neef. in Cracrim huis. 2) Het aannemen van familie en vrienden met extreme lonen. 3) het opzettelijk een gebouw onbewoonbaar verklaren, om zier na een duur pand te huren waar voor haar maandelijks een flink bedrag onder de achter deur bij haar wordt geschoven. 4) Het laten slopen van een nieuwe keuken. 5) Een vette beloning van de verkoper nieuw pand. 6) een vette beloning van de nieuwe koper Curacaohuis. En het viswijf komt hier gewoon mee weg!!!!!!>?????. of toch niet!???.

 3. Ze heeft het voor elkaar.
  tante arrogante.
  ze heeft niet met het volk van Curacao, daar is ze ver boven verheven.
  het mag wat kosten, het is niet haar geld.

 4. stanley Held

  Wat zou Hermin hebben gezegd? Dit is echt dansen op zijn graf.

 5. Zomaareenmening

  Blijkbaar hebben de ondernemers middels de verhoogde sociale lasten de aankoop van het nieuwe pand gefinancieerd.

  Wat een verspilling van overheidsgeld!! En dat voor een figuur dat nauwelijks de normen en waarden van de gemeenschap ondersteund!!

  Wanneer wordt de bevolking eens wakker en eist dat bepaalde zaken die absoluut onnodig zijn teruggedraaid worden??

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *