Amigoe | 1 Tim Magno doet mee aan verkiezingen

Aubert Wiels-1 Tim Magno aan de verkiezingen mee wil doen is: Nos Por (Wij kunnen het).

Aubert Wiels (1 Tim Magno) : Nos Por (Wij kunnen het).

WILLEMSTAD — De politieke partij 1 Tim Magno, opgericht door Aubert Wiels, de broer van de op 5 mei 2013 vermoorde PS-leider Helmin Wiels, is voornemens om op 8 augustus een kandidatenlijst in te dienen om aan de komende Statenverkiezingen mee te kunnen doen.

De leuze waarmee 1 Tim Magno aan de verkiezingen mee wil doen is: Nos Por (Wij kunnen het).

1 Tim Magno werd drie jaar terug door Aubert Wiels en ontevreden PS-leden opgericht uit onvrede over de koers van de door Helmin Wiels opgerichte Pueblo Soberano na de moord van haar politieke leider. De partij stelt nu de strijd voor de emancipatie van het Curaçaose volk voort te willen zetten. 1 Tim Magno is ervan overtuigd dat een groot deel van de Curaçaose bevolking haar steunt in de gedachte dat het eiland in staat is om voor zichzelf te zorgen.

“Op dit moment zijn wij financieel al onafhankelijk. Wij kunnen totale emancipatie van dit dushi eiland bereiken. Als wij kijken naar de financiën van dit eiland draait Curaçao op dit moment al voor haar eigen uitgaven. Het is een fantasie dat Nederland ons onderhoudt. In het jaar 2015 hebben de Curaçaose belastingbetalers alle uitgaven gedragen met 1,8 miljard aan belastinginkomsten en inkomsten uit andere bronnen. Nederland draagt op jaarbasis alleen 18 miljoen bij voor defensie en de Kustwacht”, aldus Wiels.

1 Tim Magno hecht veel waarde aan het feit dat Curaçao zelf haar eigen financiële en juridische zaken kan regelen op weg naar volledige emancipatie. “Daarom hebben wij deze organisatie opgericht. Om de emancipatorische strijd, die mijn broer heeft opgestart, voort te zetten. Hij heeft de motor opgestart en het is nu tijd om gas te geven en de auto te laten rijden. Wij zijn er klaar voor”, geeft Wiels aan.

Traject

1 Tim Magno denkt dat de volledige emancipatie voor Curaçao binnen 15 jaar bereikt kan worden. Met dit doel voor ogen wil de partij een Departement van Emancipatie oprichten dat het traject naar volledige onafhankelijkheid moet gaan coördineren.

Andere beleidsgebieden waar de partij zich op wil richten is het onderwijs waarbij zij schoolbesturen wil afschaffen en vervangen door een onderwijssysteem met gelijkheid als uitgangspunt. Ook wil de partij meer investeren in sport, zowel op scholen als in de wijken. Verder maakt de partij zich sterk voor sociale rechtvaardigheid, meer controle en sancties in het verkeer, het creëren van banen voor jongeren, aanpassing van de pensioenwet en de afschaffing van heffingen op zonnepanelen.

Bron: Amigoe

5 Reacties op “Amigoe | 1 Tim Magno doet mee aan verkiezingen

 1. Het is zelden dat iemand, die zich in z’n eigen karikatuur weerspiegelt, zonder enig inhoud en of geldig motief de politiek in gaat en, overtuigd van zijn potentieel, zijn partij aankondigt met de intentie z’n broer, die betrokken was bij de grootste wanbeleid ever op dit eiland, via de stupide (en passend) slogan “nos por” als held te propageren voor een toekomst die alleen geldig is voor de lokale Duplo poppetjes. Aki tur kos por!

 2. Henriques

  Haha nog zo’n licht.
  Narcisme pur sang, ‘Magno’. Maar de Capriles is in onderhandeling met deze flutregering ongetwijfeld etc etc

 3. De arme man had zo gehoopt ”premier” van Curaçao te worden maar kreeg de deksel op de neus van PS.

  Maar zuslief ofwel doña nadie heeft het wel vergeschopt.

  Ach laat Team Magnifico met hun partij komen. Ze zullen het niet ver schoppen. Einde Wiels dynasty. Ofwel einde Wiels plaag. Het was leuk geweest, jullie hebben de zaken van de familie wiels gespekt, curacao voor gek gemaakt en verder gecorrumpeerd. Nu heeft iedereen door wie of wat wiels is. Wel laat, maar beter laat dan nooit.
  Bye bye.
  Todo tiene su final. Nada dura para siempre.

 4. De arme man had zo gehoopt ”premier” van Curaçao te worden maar kreeg de deksel op de neus van PS. Rum rum heet wel Wiels maar geen Helmin.

 5. Abraham Mossel

  Timmy zegt, mijn broer heeft de motor opgestart en het is nu tijd om gas te geven en hem te laten rijden. Wij zijn er klaar voor zegt Timmy. Laat Timmy die auto nu maar goed en op een veilige plek bewaren, voordat de auto in de fik/jens staat terwijl er niks nada gas is gegeven, dat alles aangezien er in mijn ogen en ook een vermoede bestaat dat er genoeg pyromaantjes rond lopen bij PS en MFK maffia club van Gerrit de Raaf die hiervoor in aanmerking komen. Het is mij al te vaak voorgekomen dat er spontaan autotjes in de brand zijn gevlogen in aanloop naar de verkiezingen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *