Amerikaanse consul-generaal neemt afscheid

WILLEMSTAD — Het Corps Consulair Curaçao (CCC) nam gisteren afscheid van de Amerikaanse consul-generaal Valerie Belon, die binnen korte tijd haar post op Curaçao verlaat om door te gaan met haar carrière in de Amerikaanse ambassade in Suriname.

Amerikaanse consul-generaal neemt afscheidBelon werd gedurende de informatieve lunch bedankt voor haar werk als lid van het bestuur van het CCC gedurende haar periode op het eiland.

CCC-decaan Helga Mensing bedankte Valerie Belon in een toespraak voor haar bijdrage aan het consulaire werk op Curaçao.

“Het verschil is dat carrièreconsuls weten dat ze er voor een bepaalde tijd zijn, maar jij maakte er het beste van gedurende jouw verblijf hier op Curaçao.
Drie jaar terug toen ze op Curaçao kwam was ze zeer bereid om ons op de hoogte te brengen van haar missie hier op Curaçao.
Haar genegenheid, commerciële kennis en efficiënte manier van uitdrukken waren de eigenschappen die meer indruk maakten.
En dat was ook de reden dat ik haar als decaan benaderde om in het bestuur te zitten met mij”

, aldus Mensing.

Mensing zei ook dat ze de steun die ze kreeg van Belon waardeerde en ook omdat ze altijd open stond voor communicatie.

De decaan overhandigde haar daarna een afscheidscadeau, een artistiek lokaal Chichi-beeldje, zodat ze aan Curaçao kan blijven denken.

Belon bedankte voor haar mooie geschenk en voor de gelegenheid om op het eiland deel uit te maken van het Corps Consulair Curaçao.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *