27 C
Willemstad
• maandag 26 februari 2024

Telegraaf | ’Joran van der Sloot heeft seks met drie vrouwen in Peruaanse gevangenis’

Lima - Joran van der Sloot heeft in de gevangenis seks met minstens drie verschillende vrouwen. Ondanks dat hij in Peru nog tot 2045 een straf uitzit voor...

Column Youp | Telkens weer

Waarom vind ik het bericht dat Gordon het liedje Telkens weer vals gezongen heeft nou zo grappig? Dat komt door de woorden vals, Gordon en de titel...

Column Kadushi | Sil the Fixer

Column Kadushi | Dossier Koninkrijksrelaties.nl Het zal je maar gebeuren: Denk je gezegend te zijn met een onweerstaanbare aantrekkingskracht en dan keert je partner je ijskoud de rug...

ParadiseFM | Pisas: Geen relatie meer met CPR

Minister-president Pisas heeft gisteren tijdens een vergadering het parlement aangegeven dat er geen enkele relatie meer is met Caribbean Petroleum Refinery. Het bedrijf was eerst ‘preferred bidder’...

ParadiseFM | Drie mogelijke gasvelden ontdekt onder Arubaanse zeebodem

Het Amerikaanse bedrijf Armstrong Oil and Gas Inc. heeft de regering van Aruba laten weten dat ze ten noordoosten van Aruba in de zeebodem drie mogelijke gasvelden...

ParadiseFM | Courtyard by Marriott wil in april 2024 openen

Na een lange bouwperiode en veel vertraging heeft Courtyard by Marriott in Rif een hindervergunning aangevraagd om als hotel te kunnen opereren. Dat betekent dat het op...
- Advertisement -spot_img

Ambtenaren klagen steen en been over WTC

HomeMediaAmbtenaren klagen steen en been over WTC
WTC-gebouw
Ambtenaren klagen steen en been over WTC

WILLEMSTAD — Ambtenaren van de afdeling Human Resource en Organisatieontwikkeling (HRO) van het ministerie van Bestuur, Planning en Dienstverlening (BPD) zijn niet te spreken over hun onderkomen in het WTC. De medewerkers hebben een waslijst aan klachten over het gebouw en menen dat zij door hun superieuren en de regering niet serieus worden genomen. In een reactie stelt minister Etienne van der Horst (Bestuur, Planning en Dienstverlening, Pais) dat het ambtelijk apparaat in deze zaak zijn verantwoordelijkheid moet nemen.

Over het WTC-gebouw is al veel te doen geweest. Begin vorig jaar moest het gebouw worden ontruimd toen er sprake was van rookontwikkeling in de airco van het gebouw, waar diverse ambtenaren zijn ondergebracht. Nadat er enige aanpassingen aan het gebouw zijn uitgevoerd, en nadat de brandweer had aangegeven geen reden meer te zien voor de ontruiming, werd besloten dat ambtenaren in het gebouw konden blijven.

Vorige week sprak minister Van der Horst de intentie uit om meer overheidsdiensten in het gebouw onder te brengen. Maar onder de ambtenaren bestaat verzet tegen de plannen van de overheid.

De ambtenaren omschrijven het gebouw als ‘onveilig’ en constateren dat er ook sprake is van een slechte hygiëne. Diverse gesprekken met leidinggevenden hebben niet tot een oplossing geleid. Ze vrezen dat de situatie zodanig uit de hand kan lopen dat er een ernstig ongeluk zal plaatsvinden.

In de lijst van klachten van HRO-medewerkers wordt verwezen naar onder meer de lift, die gemiddeld drie keer per week vast komt te zitten met mensen erin. In de praktijk is het voorgekomen dat mensen uit de lift moesten klimmen, omdat de lift niet meer bewoog. Hierdoor moet personeel dat slecht ter been is continu gebruikmaken van trappen.

Ook maken ambtenaren melding van lichtbakken die uit het plafond zouden vallen, lekkage op computers en ambtelijke stukken en de temperatuur die niet goed geregeld is.

De ambtenaren maken melding van een gemiddelde temperatuur van 17 graden in het WTC-gebouw. Wanneer de airco wordt uitgezet is het weer ondragelijk heet, omdat er sprake is van een centrale aansturing van de airco’s in het gebouw en omdat de ramen niet open kunnen.

Verder zijn er klachten over geluidsoverlast van airco’s, stank van wc’s, vocht dat leidt tot natte tapijten met schimmel en tegels met slipgevaar. De ambtenaren zijn van mening dat er sprake is van het ‘sick building syndrome’.

Zo wordt er gesteld dat ambtenaren die na een vakantieperiode weer op hun werk terugkomen, binnen de kortste keren met allerlei allergische-, of andere lichamelijke klachten kampen. De ambtenaren stellen uit te zijn op een snelle oplossing voor de problemen.

Van der Horst geeft toe ervan op de hoogte te zijn dat een aantal zaken binnen het WTC-gebouw niet lopen zoals ze moeten. Hij verwijst in eerste instantie naar de lift.

“Toen de liften werden geïnstalleerd heb ik erop gewezen ze niet te gebruiken zolang ze niet gecertificeerd zijn. Dat is aan iedereen doorgegeven. Ik kan moeilijk voor de lift gaan staan. Maar al die klachten die er over het gebouw zijn, zoals lekkage, temperatuur, vochtigheid, lampen die naar beneden vallen, daar moet het WTC als verhuurder op worden aangesproken. Dat is een taak van de personen die de overeenkomst met het WTC hebben ondertekend. Er moet iemand zijn die toeziet op de naleving van de overeenkomst. Zij moeten hun verantwoordelijkheid gaan nemen.”

Bron: Amigoe

Dit artikel is geplaatst in

Geef een reactie

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Zoeken

Recente reacties