27 C
Willemstad
• maandag 8 maart 2021 20:41

Democracy now! | Monday, March 8, 2021

Democracy Now! is a national, daily, independent, award-winning news program hosted by journalists Amy Goodman and Juan Gonzalez. Democracy Now!’s War and Peace Report provides our audience with...

Extra | Journaal 8 maart 2021

Elke werkdag het laatste nieuws van Extra, nu ook in het Nederlands. Bron: Extra

PBC | Noodregeling met drie maanden verlengd

Persbureau Curacao De avondklok wordt teruggezet naar 22.00 uur en is van kracht tot 4.30 uur. De maatregel gaat per direct in. De noodregeling is daarnaast verlengd met...

NOS | ‘Diepste recessie ooit’ voor Aruba, IMF adviseert belastinghervormingen

Als gevolg van de coronacrisis is de staatsschuld van Aruba vorig jaar opgelopen tot ruim 2,5 miljard euro. Dat komt overeen met 117 procent van het bruto...

PBC | Moord Godett gevolg van oude familievete

Persbureau Curacao De moord op politicus Almier Godett is het gevolg van een oude vete in de familie Godett. Almier is zondagochtend een uit de hand gelopen ruzie gaan...

PBC | Aantal coronabesmettingen stijgt weer op Curaçao

Persbureau Curacao Het aantal coronabesmettingen op Curaçao is de afgelopen dagen flink gestegen. 38 mensen werden dit weekend positief getest op 920 uitgevoerde testen. Een testratio van 4,1 procent....
- Advertisement -

Meest gelezen afgelopen maand

Home Bron Amigoe Ambtenaar in de clinch met premier Asjes

Ambtenaar in de clinch met premier Asjes

Menki Rojer vecht ontslag aan

Menki Rojer
Meindert ‘Menki’ Rojer vecht ontslag van Asjes aan

WILLEMSTAD — Stafmedewerker human resources bij het Ministerie van Algemene Zaken Menki Rojer zal zijn ontslag bij de rechter aanvechten. Dat zegt hij desgevraagd tegenover de Amigoe.

Vorige week nam de Raad van Ministers de beslissing om Rojer te ontslaan. Het landsbesluit ligt bij de gouverneur ter ondertekening. Rojer zegt dat premier Ivar Asjes (Pueblo Soberano) er hoogstpersoonlijk werk van heeft gemaakt om zijn ontslag te bewerkstelligen.

Rojer staat al jaren bekend als een persoon die politiek actief is en met enige regelmaat commentaar geeft op politieke onderwerpen. Ook werkt hij soms mee aan radioprogramma’s waarin hij zijn mening geeft over politieke ontwikkelingen.

Zo heeft Rojer enkele maanden geleden naar voren gebracht dat naar zijn mening de premier zijn excuses aan CBCS-directeur Emsley Tromp moet aanbieden.

“In het verleden heeft de politiek leider van Pueblo Soberano, wijlen Helmin Wiels, Tromp voor van alles en nog wat uitgemaakt. Maar inmiddels is de vrouw van Asjes in dienst getreden bij CBCS. Ik vind dat Asjes nu zijn excuses aan Tromp moet aanbieden.”

Rojer zegt dat Asjes hem schriftelijk op de hoogte heeft gesteld van het feit dat hij niet gediend is van zijn uitspraken. Maar hier bleef het niet bij. Rojer bleef zijn mening over de politiek uiten in de pers.

“De premier heeft me echter beticht van uitspraken die ik niet heb gedaan. Zo stelt hij dat ik zou hebben gezegd dat Nederland achter de vervolging van oud-premier Gerrit Schotte zit. Dat heb ik niet gezegd.”

Rojer zegt niet bang te zijn van Asjes en niet bang te zijn om zijn mening over hem te blijven uiten.

“Hij is een slijmbal. Hij heeft de hielen van Wiels gelikt om als tweede op de kiezerslijst van Pueblo Soberano te worden geplaatst. Door de dood van Wiels is hij vandaag premier, maar hij heeft alle idealen waarvoor Wiels stond laten vallen. Dezelfde Wiels die negen jaar lang iedereen, van de gouverneur tot de gewone man in de straat, dagelijks verrot heeft gescholden op de radio.”

Rojer zegt al 27 jaar bij de overheid op Curaçao te werken en hij zou nog nooit een slechte beoordeling hebben gehad.

“Ik wacht het besluit van de gouverneur af. Zodra ik dat heb ga ik naar de rechter. De advocaten staan in de rij om me bij te staan in deze zaak. Er is een grote groep mensen die Asjes helemaal zat is.”

Bron: Amigoe

Dit artikel is geplaatst in

Geef een reactie

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Steun Knipselkrant Curacao

Knipsel brengt regelmatig misstanden aan het licht met de nodige bewijzen en onderbouwing.
Als je de analytische blogs en naschriften van KKC waardeert kan je ons helpen dit nieuwsforum mogelijk te blijven maken.

Een donatie helpt onafhankelijke onderzoeksjournalistiek op de eilanden in stand te houden. Uw steun zorgt dat wij kunnen doorgaan met dit werk. Masha danki!

Geselecteerd bedrag € -

Vragen over doneren? Kijk hier voor meer informatie.

Zoeken

Recente reacties