27 C
Willemstad
• maandag 21 juni 2021 09:01

Laatste reacties

- Advertentie -

Ambtenaar in de clinch met premier Asjes

Menki Rojer vecht ontslag aan

Menki Rojer
Meindert ‘Menki’ Rojer vecht ontslag van Asjes aan

WILLEMSTAD — Stafmedewerker human resources bij het Ministerie van Algemene Zaken Menki Rojer zal zijn ontslag bij de rechter aanvechten. Dat zegt hij desgevraagd tegenover de Amigoe.

Vorige week nam de Raad van Ministers de beslissing om Rojer te ontslaan. Het landsbesluit ligt bij de gouverneur ter ondertekening. Rojer zegt dat premier Ivar Asjes (Pueblo Soberano) er hoogstpersoonlijk werk van heeft gemaakt om zijn ontslag te bewerkstelligen.

- Advertentie -

Rojer staat al jaren bekend als een persoon die politiek actief is en met enige regelmaat commentaar geeft op politieke onderwerpen. Ook werkt hij soms mee aan radioprogramma’s waarin hij zijn mening geeft over politieke ontwikkelingen.

Zo heeft Rojer enkele maanden geleden naar voren gebracht dat naar zijn mening de premier zijn excuses aan CBCS-directeur Emsley Tromp moet aanbieden.

“In het verleden heeft de politiek leider van Pueblo Soberano, wijlen Helmin Wiels, Tromp voor van alles en nog wat uitgemaakt. Maar inmiddels is de vrouw van Asjes in dienst getreden bij CBCS. Ik vind dat Asjes nu zijn excuses aan Tromp moet aanbieden.”

Rojer zegt dat Asjes hem schriftelijk op de hoogte heeft gesteld van het feit dat hij niet gediend is van zijn uitspraken. Maar hier bleef het niet bij. Rojer bleef zijn mening over de politiek uiten in de pers.

“De premier heeft me echter beticht van uitspraken die ik niet heb gedaan. Zo stelt hij dat ik zou hebben gezegd dat Nederland achter de vervolging van oud-premier Gerrit Schotte zit. Dat heb ik niet gezegd.”

Rojer zegt niet bang te zijn van Asjes en niet bang te zijn om zijn mening over hem te blijven uiten.

“Hij is een slijmbal. Hij heeft de hielen van Wiels gelikt om als tweede op de kiezerslijst van Pueblo Soberano te worden geplaatst. Door de dood van Wiels is hij vandaag premier, maar hij heeft alle idealen waarvoor Wiels stond laten vallen. Dezelfde Wiels die negen jaar lang iedereen, van de gouverneur tot de gewone man in de straat, dagelijks verrot heeft gescholden op de radio.”

Rojer zegt al 27 jaar bij de overheid op Curaçao te werken en hij zou nog nooit een slechte beoordeling hebben gehad.

“Ik wacht het besluit van de gouverneur af. Zodra ik dat heb ga ik naar de rechter. De advocaten staan in de rij om me bij te staan in deze zaak. Er is een grote groep mensen die Asjes helemaal zat is.”

Bron: Amigoe

Artikel delen

Dit artikel is geplaatst in

Geef een reactie

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

- Advertentie -

Lees ook

- Advertentie -

Zoeken

- Advertentie -

NTR | Steeds moeilijker om naar Aruba te vluchten; ‘we blijven het proberen’

Sharina Henriquez ORANJESTAD – De Arubaanse grens met Venezuela is ook de dichtstbijzijnde grens voor het hele Nederlandse Koninkrijk. En die wordt nu met Nederlandse hulp strenger dan...

DH | No sixth tranche liquidity support

THE HAGUE--Because Curaçao and St. Maarten for the most part are not complying with the conditions of the sixth tranche of liquidity support, the Kingdom Council of...

Ingezonden | ‘RdK en directeur De Lannoy in de fout’

Uw ingezonden brief in de Knipselkrant Curacao? Stuur uw brief voor 21:00 uur naar emailadres INGEZONDEN. Wij publiceren uw brief zonder deze in te korten. De redactie...

AntilliaansDagblad | UD: drama overheidsbedrijf Gebe

Philipsburg - De partij United Democrats (UD) zegt dat een ander ‘drama’ lijkt te gaan plaatsvinden bij een overheidsbedrijf. Dit keer gaat het om nutsbedrijf Gebe, zo...

AntilliaansDagblad | Oud-minister Sevinger blijft vastzitten

Oranjestad - Oud-minister en parlementariër Benny Sevinger brengt de verkiezingen in gevangenschap door. De rechter-commissaris heeft zaterdag het schorsingsverzoek afgewezen. De beperkingen van de verdachte zijn wel...

AntilliaansDagblad | Registratie voor VVU begonnen

Willemstad - Ambtenaren die in aanmerking komen voor de Vervroegd Vrijwillige Uitstroom (VVU) kunnen zich inmiddels hiervoor officieel aanmelden. Nadat de wet onlangs in de Staten werd...
- Advertentie -