26 C
Willemstad
• zondag 16 mei 2021 07:21

DH | Sarah wants clarity on Doncher’s suspension

PHILIPSBURG--United Democrats (UD) Member of Parliament (MP) Sarah Wescot-Williams on Thursday evening called on government to provide clarity on the suspension of Princess Juliana International Airport (PJIA)...

Ingezonden | Respect!

Uw ingezonden brief in de Knipselkrant Curacao? Stuur uw brief voor 21:00 uur naar emailadres INGEZONDEN. Wij publiceren uw brief zonder deze in te korten. De redactie...

AntilliaansDagblad | Kluivert tijdelijk bondscoach

Willemstad - Patrick Kluivert vervangt tijdelijk Guus Hiddink als bondscoach van de Curaçaose voetbalselectie. Hiddink is herstellende van Covid-19 en niet fit genoeg om de selectie te...

PBC | Curaçaose stranden per direct weer open

Persbureau Curacao De stranden op Curaçao zijn per direct weer open. Het juridisch verbod blijkt in de ministeriele beschikking helemaal niet te bestaan. De regering communiceerde dat op...

PBC | Bicentini wil Hiddink graag opvolgen

Persbureau Curacao Bicentini is bereid te praten over een terugkeer naar Curaçao om Hiddink tijdelijk op te volgen. De voormalige bondscoach van Curaçao zegt nog niet te zijn...

AD | Stormloop op vakanties: extra TUI vluchten naar Curaçao en Aruba

Sanne Meijer | Algemeen Dagblad Dat we vanaf vandaag weer in het vliegtuig mogen springen naar een aantal bestemmingen, hebben reisorganisaties geweten. De telefoon staat roodgloeiend. ,,Alles wijst erop dat vandaag...
- Advertisement -spot_img

Mr. Lasten: ‘Minister Navarro lijkt misbruik te willen maken van zijn functie’

HomeMediaMr. Lasten: 'Minister Navarro lijkt misbruik te willen maken van zijn functie'

Advocaten Kimberly Lasten en Chester Peterson eisen namens Gerrit Schotte rectificatie van Navarro
Advocaten Kimberly Lasten en Chester Peterson van advocatenkantoor Sulvaran & Peterson eisen namens Gerrit Schotte rectificatie van Navarro

WILLEMSTAD — Nelson Navarro (Pais) lijkt misbruik te willen maken van zijn functie als minister van Justitie. Dat zei advocaat Kimberly Lasten gistermiddag tijdens de behandeling van de rectificatiezaak die voormalig premier en tevens Statenlid Gerrit Schotte (MFK) heeft aangespannen tegen Navarro. De raadsvrouw werd gisteren ondersteund door Chester Peterson, van Schottes verdedigingsteam Sulvaran & Peterson.

Schotte was zelf niet aanwezig bij de zitting gistermiddag, maar eiste via zijn raadsvrouw tevens een eisvermeerdering. Naast de rectificatie wil Schotte dat de rechter een dwangsom oplegt, indien Navarro weigert te rectificeren.

Het verdedigingsteam van Navarro, waaronder de advocaat Glenn Camelia, verzekerde de rechter echter dat dit nergens voor nodig is.

“Navarro is minister van Justitie en tevens advocaat van beroep, dus men hoeft er niet aan te twijfelen dat hij uitvoering zal geven aan het vonnis.”

Zoals bekend meent Schotte dat Navarro zich tijdens radio- en televisie-interviews grievend, beledigend en belasterend had uitgelaten over hem. Volgens Lasten, insinueerde Navarro tijdens in het programma Mòru Bondia, dat Schotte gelieerd zou zijn aan de georganiseerde misdaad en de onderwereld.

Dat deed hij op de vraag of de georganiseerde misdaad het parlement zou zijn binnengedrongen. Hij insinueerde verder op de vraag, dan wel opmerking van interviewer Jachmin Pinedo van Radio Direct, dat wijlen Helmin Wiels vanwege zijn uitlatingen om het leven zou zijn gebracht en dat Schotte verantwoordelijk zou zijn geweest voor die moord.

Tevens gaf Navarro bij voorbaat te kennen dat, mocht hem iets – hoe ook genaamd – overkomen, Schotte de verantwoordelijke daarvoor zou zijn. Daarbij heeft hij Schotte zelfs bedreigd in de zin dat hij een grote familie heeft die veel van hem houdt. Daarmede insinuerende dat deze familie wraak zal nemen op Schotte als Navarro iets zou overkomen, aldus Lasten.

De raadsvrouw benadrukte verder dat Navarro tevens zijn boekje als minister van Justitie volledig te buiten is gegaan, door uitspraken te doen over individuele strafzaken en verdachten. Zo gaf hij aan dat meerdere personen van Schottes politieke partij opgepakt zullen worden, één dag voordat voormalige Financiën-minister George Jamaloodin werd aangehouden voor zijn betrokkenheid bij de moord op Wiels.

De minister verzekerde bovendien dat hij die informatie van bronnen binnen de instanties die onder hem vallen heeft. Uren later gaf Navarro weer een interview hierover, merkte Lasten verder op.

“Zijn onrechtmatige uitlatingen zijn dus als feitelijke verklaringen gepresenteerd. Het betreft verklaringen die de grenzen van het politieke debat aangaande openbare aangelegenheden overschrijden.

Hij zegt dat Schotte te vaak kritiek heeft op zijn beleid, maar dat is juist de taak van Schotte als parlementariër. Navarro koos er echter voor om hem persoonlijk aan te vallen.”

Lasten verzocht de rechter om ook rekening te houden met de omstandigheden waaronder de uitlatingen werden gedaan, namelijk in een periode waarin de opsporing naar de moordenaars (dus ook de intellectuele daders) van Wiels plaatsvond.

Bovendien haalde Navarrro Schotte en diens positie als verdachte in een strafzaak aan, en vervolgens insinueerde hij dat Schotte een ‘wolf in schaapskleren is’.

De raadsvrouw benadrukte meerdere malen gisteren dat Navarro kennelijk niet begrijpt wat zijn functie inhoudt en dat hij misbruik lijkt te willen maken van zijn functie.

“Het kan niemand zijn ontgaan dat Navarro deze uitlatingen bewust heeft gedaan, teneinde Schotte schade aan te richten.”

Camelia benadrukte dat Navarro de plicht heeft om de bevolking op de hoogte te stellen van zulke informatie. Tevens wees hij op de manier waarop Schotte zich eerder over Navarro had uitgelaten.

Vonnis

De rechter zal volgende week vrijdag een beslissing nemen op het verzoek van voormalig premier en tevens Statenlid Gerrit Schotte (MFK), om minister van Justitie Nelson Navarro (Pais) op te dragen, zijn recente uitlatingen over Schotte te rectificeren.

Schotte noch Navarro was gisteren aanwezig tijdens de behandeling, maar werden vertegenwoordigd door respectievelijk Kimberly Lasten en Chester Peterson van het verdedigingsteam Sulvaran en Peterson, en Glenn Camelia en Imrat Narain van het advocatenkantoor FCW Legal.

De rechter zal, indien nodig, zelf een tekst opstellen die Navarro op verzoek van Schottes advocaten, zowel in het Nederlands als in het Papiaments moet voorlezen.

Bron: Amigoe

Dit artikel is geplaatst in

Geef een reactie

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Zoeken

Recente reacties