Home Media

Mr. Camelia: ‘Schotte wil knieval van Navarro’

0
glenn camelia
Mr. Camelia: ‘Schotte wil knieval van Navarro’

Mr. Camelia: ‘Schotte wil knieval van Navarro’ WILLEMSTAD — De rectificatiezaak die Statenlid Gerrit Schotte (MFK) heeft aangespannen tegen Justitieminister Nelson Navarro (Pais) is een publiciteitsstunt, waarmee Schotte een knieval van Navarro wil bereiken.

Dat zei Glenn Camelia van Navarros verdedigingsteam FCW Legal, tijdens de behandeling van Schottes verzoek door een civiele rechter. Camelia werd ondersteund door collega Imrat Narain.

De zaak is niet gericht op het zuiveren van Schottes naam, maar maakt deel uit van zijn verkiezingscampagne, aldus Camelia. Volgens de raadsman heeft Schotte al vaker vervroegde verkiezingen aangekondigd en wil hij dus kennelijk met deze zaak een knieval van Navarro.

Verder beweerde Camelia dat Schotte en diens advocaten alles door elkaar halen. Camelia meent dat de rechter en anderen Navarros uitlatingen echter in drie categorie moet verdelen: verklaringen in algemene zin, verklaringen gericht op derden en een aantal verklaringen over Schotte.

Navarros uitspraak over het binnendringen van de onderwereld in de bovenwereld is een algemene verklaring, aldus Camelia. Hetzelfde geldt voor de uitspraak dat de minister niemand kan vertrouwen, ook niet bij het politiekorps, het Openbaar Ministerie noch de Staten.

Navarro voegde daarbij in algemene zin toe dat men ogen open moeten houden en betrokken personen moet aangeven. Deze uitspraken hadden echter niets te maken met Schotte en bovendien is de minister verplicht de bevolking op de hoogte te stellen van deze gevallen, benadrukte Camelia.

De uitspraak dat hij een grote familie heeft, was – gezien de geruchten op het eiland en het feit dat de minister dagelijks telefonisch wordt bedreigd – een waarschuwing van Navarro aan deze bedreigers en niet aan Schotte. Camelia legde dit verder op verzoek van de rechter uit.

“Het was een waarschuwing waarmee hij bedoelde te zeggen, dat als hem iets overkomt, niet alleen hij maar ook zijn familieleden getroffen zullen worden en dat de bedreigers hiermee rekening moeten houden.”

Verder wees Camelia op de banden die Schotte zou hebben met een casinobaas en ook de uitlatingen van Schotte zelf jegens voormalig Statenvoorzitter Dean Rozier en huidig Statenlid voor Pais Eugène Cleopa.

Ook verduidelijkte Camelia dat Navarro als politicus een ruimere vrijheid van meningsuiting geniet en dat overdrijven acceptabel is. Tevens meent Camelia dat gezien de manier waarop Schotte zich jegens Navarro uitlaat, hij contra-kritiek mag verwachten.

Navarro wil verduidelijken dat Schotte altijd mooi weer wil spelen, terwijl hij zelf verantwoordelijk is voor de slechte financiële situatie op het eiland, aangezien hij binnen twee jaar tijd al het geld van de bevolking heeft opgemaakt, merkte Camelia verder op.

Bovendien is het een feit dat de man een verdachte is in een strafzaak en volgens Camelia is dit eigenlijk de enige uitlating van Navarro over Schotte.

“Schottes status is algemeen bekend, dus heeft Navarro niets nieuws noch inhoudelijks gezegd hierover”, benadrukte Camelia. In verband hiermee heeft de minister gezegd dat hij het schandalig vindt dat een politieke leider verdachte is.

Dat Schotte verantwoordelijk gehouden moet worden voor alles wat Navarro overkomt, moet bovendien opgevat worden als een grappige waarschuwing, voegde Camelia daaraan toe.

“Voormalig premier Stanley Betrian heeft dezelfde uitspraak gedaan tijdens een interview bij TV11 op 29 september 2012, op vragen van journalist Oscar van Dam.”

Op vragen van de rechter, verduidelijkte Camelia dat de uitspraken van Betrian jegens wijlen Wiels werden gedaan. Schottes advocaat Kimberly Lasten reageerde geïrriteerd op deze uitleg en vindt er helemaal niets grappigs aan.

Hierop vroeg ook advocaat Chester Peterson aan Camelia, of Betrian Wiels vermoord heeft dan. Deze vraag bleef onbeantwoord.

Over de knieval-opmerking verduidelijkte Lasten dat Schotte natuurlijk zijn naam niet besmeurd wil hebben voor de verkiezingen.

Vonnis

De rechter zal volgende week vrijdag een beslissing nemen op het verzoek van voormalig premier en tevens Statenlid Gerrit Schotte (MFK), om minister van Justitie Nelson Navarro (Pais) op te dragen, zijn recente uitlatingen over Schotte te rectificeren.

Schotte noch Navarro was gisteren aanwezig tijdens de behandeling, maar werden vertegenwoordigd door respectievelijk Kimberly Lasten en Chester Peterson van het verdedigingsteam Sulvaran en Peterson, en Glenn Camelia en Imrat Narain van het advocatenkantoor FCW Legal.

De rechter zal, indien nodig, zelf een tekst opstellen die Navarro op verzoek van Schottes advocaten, zowel in het Nederlands als in het Papiaments moet voorlezen.

Bron: Amigoe

Nog geen reacties

Geef een reactie

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in