27 C
Willemstad
• zondag 2 oktober 2022

Extra | Journaal 30 september 2022

Elke werkdag het laatste nieuws van Extra, nu ook in het Nederlands. Bron: Extra

Democracy now! | Thursday, September 29, 2022

Democracy Now! is a national, daily, independent, award-winning news program hosted by journalists Amy Goodman and Juan Gonzalez. Democracy Now!’s War and Peace Report provides our audience...

Extra | Journaal 29 september 2022

Elke werkdag het laatste nieuws van Extra, nu ook in het Nederlands. Bron: Extra
- Advertentie -

PBC | Ex-politieman Mariano vrijgesproken voor drugsroof van 600 kilo

Persbureau Curacao WILLEMSTAD – Voormalig politieambtenaar Mariens Mariano is vrijgesproken voor zijn hoofdrol in Rio Canario-drugsroof. De zaak met de naam Inex 2.0 draait om 600 kilo cocaïne...

Josimar | 1xBet – more than a betting operator

By Andy Brown and Steve Menary Russian-owned betting company 1XBet has been declared bankrupt and owes millions. Yet it still operates, using porn stars to attract punters, and...

Democracy now! | Wednesday, September 28, 2022

Democracy Now! is a national, daily, independent, award-winning news program hosted by journalists Amy Goodman and Juan Gonzalez. Democracy Now!’s War and Peace Report provides our audience...

Nu.cw | ‘Nederland moet terughoudend zijn in kritiek Caribisch asielbeleid’

De Nederlandse staatssecretaris van Asiel Eric van der Burg bezoekt Curaçao en Aruba in verband met de opvang van asielzoekers en andere migranten. Dat meldt Caribisch Netwerk. Van...

Alle Statenleden gedaagd | Antilliaans Dagblad

Met dagvaarding Elhage

Elhage niet toelaten is inbreuk op kiesrecht | Antilliaans Dagblad

Willemstad – Beoogd Statenlid Shaheen Elhage (PAR) heeft een kort geding aangespannen en eist daarbij dat alle twintig zittende Statenleden wordt bevolen om hun medewerking te verlenen aan zijn toetreden tot de Staten.

Ook zijn het Land, de Staten als geheel en de Statenvoorzitter gedaagd. Dat staat verwoord in het verzoekschrift dat gisterenmiddag is ingediend. Dit moet op zo kort mogelijke termijn gebeuren, binnen 24 uur na het vonnis. Elhage, bijgestaan door de advocaten Michael Bonapart en Shalten Hato, wenst per deurwaardersexploot te worden opgeroepen voor de behandeling en stelt dat de rechter indien gewenst ook alle gedaagden, de twintig Statenleden, kan oproepen.

In elk geval moet de rechter alle Statenleden individueel bevelen om gevolg te geven aan de oproep een Statenvergadering bij te wonen waarin de geloofsbrieven behandeld worden, zo wordt geëist.

Volgens het verzoekschrift moet de Staten worden bevolen medewerking te verlenen aan de behandeling van de geloofsbrieven van Shaheen Elhage en meewerken met de voorzitter die uit haar midden een commissie instelt die de geloofsbrieven behandelt.

Verder wordt het aan de rechter overgelaten maatregelen te treffen die moeten leiden tot toelating van Elhage tot de Staten. Want, zo staat ook in het verzoekschrift, daar heeft Elhage belang bij. Hem niet toelaten is namelijk een ‘onrechtmatige inbreuk op zijn passief kiesrecht en het actief kiesrecht van de kiesgerechtigden en met name van de kiezers die hun stemmen op hem uitbrachten’.

Vanuit het internationaal verdrag inzake burgerrechten en politieke rechten (Bupo) is het een grondrecht van Elhage dat hij verkozen wordt als parlementariër en dat hij ook daadwerkelijk tot de Staten wordt toegelaten en aan de beraadslagingen en besluitvorming van de Staten deelneemt, zo wordt nog aangevoerd.

Bron: Antilliaans Dagblad

Naschrift KKC

Klik hier voor het document als u met uw browser het onderstaand Scribd document niet kan lezen of downloaden.

2020 07 29 – KG Verzoekschrift Statenlid Shaheen Elhage (PAR) by Knipselkrant Curacao on Scribd

Artikel delen

20 reacties

 1. Joep ziet de coalitie liever gisteren dan vandaag opstappen.

  De coalitie begint steeds meer ook op een corrupt boevennest te lijken (laatste ontwikkelingen rond Paul de Geus bij de Belastingdienst!) maar wat is het alternatief?

  Ackermanverkoopster Marilyn Mafia Mozes als premier?

  De lolo van Soto Pik Pisas minister van financien?

  De Zeelandia prullaria proleet Amparo van de criminele Dos Santos familie minister van economisch zaken?

  De huidige coalitie lijkt na wat gesteggel grotendeels aan de eisen van Nederland te gaan voldoen.

  De oppositie zeker niet, en dat betekent het financieel en moreel faillissement van Curacao.

 2. Laten we ook niet vergeten waarom er een zetel over is. Door het overlijden van iemand.

  Maar met gedrag gaan we 1 keer meemaken dat de oppositie 2 statenleden laat vermoorden en dan weigeren ze om naar de Staten te komen.

  Keer op keer geven de Staten een brevet van onvermogen.

 3. Mijn hemel, wat een reacties weer en velen snappen kennelijk niet veel van staatsrecht.
  Bij de vorige verkiezingen heeft de PAR 6 zetels gewonnen. En daarbij maakt het niet uit of de persoon zelf genoeg stemmen heeft ontvangen of niet. De partij krijgt de stemmen en de partij bepaalt, in principe (via de kieslijst), wie er namens de partij in het parlement gaat zitten. De parlementariërs zitten daar namens het volk, ze vertegenwoordigen het volk. Dus wanneer je iemand belet het volk te vertegenwoordigen dan belet je dus het functioneren van de democratie. Geloof niet dat je echt veel dichter bij landverraad kunt komen dan dat. Je zou het gedrag van de oppositie haast kunnen gaan betitelen als een staatsgreep.

  En even voor de goede orde. Ik zie dit kneuzenkabinet ook liever vandaag opstappen dan morgen, sterker nog, gisteren zou beter zijn. Maar we hebben een democratie, met spelregels en die spelregels hebben we te accepteren, of we dat nu leuk vinden of niet.

 4. Frida waarom denk je dat het schorem in de oppositie daar zit, hoe het mogelijk is mag Joost weten, allemaal corrupte dieven met een veroordeelde en de anderen behoren dat te zijn. En rojer is te lui voor ‘n bijbaan, niemand wil met hem zaken doen, maar ze zouden geen van allen bijbaan mogen hebben incl dos sts.

 5. @Frida:

  Gelijk heb je.

  “democratie” … “Fls. 14.000.=/maand extra is zeker in zijn belang.”

  Wat de payasos vergeten :

  In de geavanceerde moderne wereld is men zich er bewust van dat het tijd is om de riemen sterk aan te trekken. Tijd om resultaten te behalen.

  In de EU heeft dit slechts 4 dagen genomen om tot akkoord te komen. Italy bijvoorbeeld, heeft uiteindelijk gekozen voor de toekomst van het algemeen belang.

  De payasos van Korsow Gobierno & Sons B.V. hebben zero besef van realiteit en verantwoordijkheid.

 6. Volgens mij maakt @Frida een fout, parlementariër is de nevenfunctie net als Amparo Dos Santos die roept het zelf hardop.

 7. Elhage zegd dat hij belang in heeft.Zeker!! Fls. 14.000.=/maand extra is zeker in zijn belang. Maar hoe zou hij dat combineren met de technische directie van zijn apotheek van welke hij eigenaar is en het voorzitterschap van de voetbal vereniging? Ik vraag mij af of het voor Parlement lieden het niet hetzelfde is als voor ministers,die geen nevenfuncties mogen hebben? Het is duidelijk dat de PAR een nieuwe lid spoedig nodig heeft in het Parlement zo dat het Kabinet niet valt,maar of Elhage de juiste persoon is,weet ik niet,ondanks dat hij in de opvolgende positie staat.Hij kon ook bedanken en die volgende op de lijst kon zijn plaats innemen. Maar zijn belang is zeker zeer belangrijk! Wat van de belangen van het volk? Toch wens ik hem veel succes, alleen om die oppositie tegen te spelen en ten goede van de democratie.

 8. @ Rudy, hartelijk dank. Dit zocht ik. 264 stemmen is dus 0.165% vertegenwoordiging van Curacao. En daar krijg je dan bijna 13.000 Pedromannetjes voor. Als ik de lijst zo bekijk zijn er sommige statenleden wel degelijk met voorkeursstemmen geplaatst. Waarom El Hage nu pas van zich laat horen vind ik vreemd. Hij heeft meer stemmen dan die Dansende Walnoot dus waarom nu pas?

 9. Shaheen Elhage eist in een kortgeding dat hij plaats kan nemen in het parlement of beter gezegd dat hij vanuit apotheek parlement werk kan doen.

  Zo diep zijn wij gezonken dat zelfs parlementariër een bijbaan is, een goed verdiende snabbel.

 10. @Wim:
  Hij had ZOVEEL gelijk dat hij bevend op zijn knieën om vergiffenis heeft gevraagd toen drie eh… “potige” inwoners van het eiland waar hij zich zo denigrerend over had uitgelaten, even langskwamen voor een “nadere uitleg” van zijn kant.
  “Wat hij er nu precies mee bedoelde,want niet alle apen zijn makke, slappe, bange apen”…
  Het was maar goed dat hij een donkerbruine broek aanhad die dag, zodat de “vlekken” niet gelijk zichtbaar waren, maar de geur verried hem …. Whuahauahauahahahaaaaa

 11. T M, wie weet heeft Elhage meer stemmen als januskop cooper die met 35 stemmen nieuwe partij op wilde richten, maar door crimineel schotte geplaatst is. Idem met schotte achterbaks grond voor ‘n prikkie heeft gekocht en niet te vergeten al die foute dingen op de weg en daarbij nog ‘n flinke fooi, figuur zit alsnog op ‘t pluche.

 12. Trouwens ik dacht dat er niemand boven het Parlement stond? Hoe kan de rechter dan iets afdwingen? Ik vraag dit uit serieuze interesse. Momenteel zijn er 10 ingevulde zetels Oppositie, 10 ingevulde zetels Coalitie en is er 1 vacante zetel. Ik mag aannemen dat als de oppositie tegen benoeming en geloofsbrieven stemt van Le Hash er een impasse ontstaat toch? Of mag de kandidaat zelf ook stemmen? Ik probeer dit uit te vinden maar er is zoals altijd weer geen duidelijke info over hoe die dingen op Curacao werken. Ook probeer ik te achterhalen hoeveel stemmen (en dus hoe groot de achterban is die vertegenwoordigd wordt) El hage heeft gekregen. Indien dat een significante meerderheid is dan is er verder geen discussie mogelijk en heeft hij recht op de zetel. Als het er echter 10 of 20 zijn dan vraag ik me af wie hij dan vertegenwoordigd. En niet aankomen zetten met ja maar de partij etc. want een parlementariër moet zonder ruggespraak van de partij kunnen handelen.

 13. Dus dit debiele neefje van haakneus Emily eist dat de rechter ervoor zorgt dat hij op het pluche komt? En dit omdat HIJ er belang bij heeft? Dus niet de bevolking van Curacao? Wow nu ben ik echt er gerust op dat het helemaal goed gaat komen. Ik vraag me af hoeveel stemmen dit figuur heeft gehad? In ieder geval geen voorkeursstemmen anders zat hij er allang. Tevens vraag ik mij af hoe hij het staten lidmaatschap gaat combineren met voetballen? Wat zijn zijn ervaringen met staatkundig bestuur? In ieder geval zie ik nu al dat meneer geen aanwinst zal zijn voor de bevolking van Curacao. Hij zal zijn zakjes vullen met de toelage die elk parlementslid geniet en af en toe wat brallen in de kamer. Maar verder dan dat komt hij niet. De oppositie dient gewoon nu samen te komen in de kamer en scherpe vragen te stellen aan meneer. En dan concreet laten zien waarom hun tegen de benoeming van El Hage te zijn.

 14. Wat een weerzinwekkende vertoning.

  Verwacht van MFK en DdnT, maar dacht dat Calmes, Cordoba en Mozes nog een greintje integriteit over hadden, maar zelfs dat niet.

  Miles Jazz cafe in Pietermaai had inderdaad gelijk.

Geef een reactie

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Lees ook

Zoeken

- Advertentie -

Nieuwe reacties

- Advertentie -