27.3 C
Willemstad
• maandag 6 december 2021 23:08

Laatste reacties

- Advertentie -

AlgemeenDagblad | ‘President Trump genomineerd voor Nobelprijs voor de Vrede’

Annabel van Gestel

e Noorse politicus Christian Tybring-Gjedde. Hij prijst Trump voor zijn pogingen om aanhoudende conflicten wereldwijd op te lossen | AP

De Amerikaanse president Donald Trump is opnieuw genomineerd voor de Nobelprijs voor de Vrede. Aanleiding tot de nominatie is zijn aandeel in de vredesgesprekken tussen Israël en de Verenigde Arabische Emiraten vorige maand.

Ook vorig jaar werd Trump genomineerd voor de Nobelprijs voor de Vrede vanwege zijn inspanningen tijdens de vredesgesprekken met Noord-Korea. De president greep toen naast de prijs; die ging naar de premier van Ethiopië Abiy Ahmed.

De nominatie werd deze keer ingediend door de Noorse politicus Christian Tybring-Gjedde. Hij prijst Trump voor zijn pogingen om aanhoudende conflicten wereldwijd op te lossen. ,,Ik denk dat hij meer gedaan heeft om vrede te stichten tussen landen dan de meeste andere genomineerden”, lichtte hij zijn nominatie toe aan de Amerikaanse nieuwssite Fox.

- Advertentie -

Ook sprak de politicus, die lid is van de conservatieve vooruitgangspartij in Noorwegen, lovend over het feit dat Trump een groot aantal troepen heeft teruggetrokken uit het Midden-Oosten. ,,Trump heeft een 39 jaar oude traditie verbroken van Amerikaanse presidenten die ófwel een oorlog zijn begonnen, of de Verenigde Staten onderdeel hebben gemaakt van een internationaal gewapend conflict.”

De prestigieuze prijs is in totaal vier keer toegekend aan een Amerikaanse president, waaronder in 2009 aan Barack Obama. Theodore Roosevelt, Woodrow Wilson en Jimmy Carter gingen hem voor. Obama sleepte de prijs in de wacht voor zijn ‘buitengewone pogingen internationale diplomatie en samenwerking tussen mensen te versterken’.

Bron: Algemeen Dagblad

- Advertisement -

Artikel delen

Dit artikel is geplaatst in

16 reacties

 1. Wijsheis? @William.
  Welke Wijsheid? Je bedoelt de criminaliteitsdata?
  Het is een beetje warrig maar voila!

  Niet een beetje warrig, maar onleesbaar. Vandaar verwijderd.
  @Knoek-koe: heb je misschien een linkje.

  Commentpolis

 2. Er zitten op dit moment in de state penitentiaries duizenden mensen onterecht vast.
  Sommigen al vele decennia.
  Misschien ‘the innocence files’ eens bekijken dat geeft inzicht in het US verrotte rechtssysteem.
  En laat ik nu als US person dit zo kunnen kwalificeren.
  Veel statistieken zijn zeker in de US vaak zonder economische of geografische corrections. Als door andere oorzaken bepaalde etnische groepen oververtegenwoordigd zijn kom je vaak uit op disfunctionele achterstandswijken etc. Dus waar @Knoek-koe zijn ‘wijsheid’ vandaan heeft gehaald is voor mij vrij vooringenomen, eerlijk gezegd.
  Maar goed, voor mij is dit geen discussiepunt, ben meer geïnteresseerd hoe eind van de maand de laagst betaalde ambtenaren, Selikor etc betaald krijgen, en vooral niet vergeten hoe de +40:000 Mensen hun voedselpakket krijgen.
  Het loopt nu al nauwelijks goed.

 3. @Miraki, lui, dom weet ik niet, dat zijn jouw woorden. Criminerl, kijk naar het programma opsporing verzocht en de statistische criminaliteitscijfers van de USA en NL. Misschien kun je dan zelf antwoord geven op je vraag .

 4. Het is interessant om uit te zoeken hoe het komt dat donker gekleurden, zwarten in de westerse wereld in een zodanige positie verkeren dat ze steeds als lui, dom, crimineel en wat nog meer negatiefs, worden beoordeeld of zijn, zoals zoveel reacties zo’n beetje stellen, en sinds wanneer doet dit zich voor? In ieder geval klopt er iets niet.

 5. @ Knoek-koe, juist helaas zijn de Martina clan leden die je noemt mijn directe familie. En ik verafschuw hun daden. Leuk detail is trouwens nu Gorilla Mugabe onder de groene zoden licht, dat men de blanke man smeekt om weer de gronden te verbouwen. Men ziet ook wel in dat als je een aap een scheermes geeft, deze alleen zijn lippen, oren en neus er af zal snijden. Al de gronden die Mugabe heeft verdeeld onder de bevolking ligt er troosteloos bij. Weer is het de blanke man die de zwarten moet redden omdat hij zelf niks kan. Daarom verdiend Trump deze prijs ook, omdat hij de rotzooi van Oboemoe moet opruimen.

 6. @Tico Martina zegt:…” Ik ben zelf nog zwarter dan de nacht, en ik heb genoeg gezien en meegemaakt (heb in verschillende landen en eilanden gewoond) om stellig te zeggen dat overal waar zwarte mensen aan de macht zijn het kommer en kwel is”…..

  Zie ook Zimbabwe, en Zuid Afrika, van voorspoedige Welvarende landen, naar 3e wereldlanden, in nog geen15 jaar Zwart despotisch bestuur.

  Zie ook Haiti, een sukursal van een gemiddeld subsahariaans Afrikaans land.

  Je hoeft het overigens @Tico Martina, niet zo ver te zoeken. Zie je naamgenoot Gilber Martina, maar ook Etienne Ys, alles wat deze mensen aanraken, gaat kapot.

  Mugabe …gebruikte de ras en koloniale kaarten elke dag weer, tijdens zijn reign…om zijn eigen fouten ta maskeren. Wat een slechte leider, slecht voor zojn mensen…deskamisado kindertjes terwijl hij huizen in Dunai had voor zijn kinderen

  Zelf worden ze Ys, Martinas etc overigens steeds rijker.

 7. @ Knoek-koe, de waarheid doet soms heel erg pijn. De term racistisch wordt tegenwoordig heel vaak gebruikt. Het is zelfs zo dat als je als dokter iemand aanraadt om af te vallen dat dat als Fobisch gezien wordt :-). Ik benoem de zaken als ze zijn. Ik ben zelf nog zwarter dan de nacht, en ik heb genoeg gezien en meegemaakt (heb in verschillende landen en eilanden gewoond) om stellig te zeggen dat overal waar zwarte mensen aan de macht zijn het kommer en kwel is. En de reden waarom in Amerika het in zoveel steden het een rotzooi is, is omdat daar de DemoRats de scepter zwaaien. “section 8 housing, foodstamps, social security, overheids scholen”. Dit is wat de zwarte bevolking tegenhoud in hun ontwikkeling. Afhankelijk maken van foodstamps, Obama Care en al die ongein. Daarom is het beleid van Donald Trump een verademing. Hij wil inzetten op het zelfontwikkelen van de medemens. Door te snijden in bijvoorbeeld foodstamps heeft hij ervoor gezorgd dat de moeders die uitblinken in het uitpoepen van zoveel mogelijk kinderen aan het werk gingen. Daarom Trump verdient de nobelprijs dubbel en dwars

 8. @Tico M…zegt: “Obama heeft aangetoond dat overal waar zwarten aan de macht komen het een rommeltje wordt”……

  Pijnlijke [email protected] Martina.
  Racistisch, ook! Ik zal de rest, maar voor even zijn..
  Maar laten we ons afvragen of het waar is…

  Veel steden in Amerika die zwart bestuurd worden hebben grote sociale en criminele issues ….de vraag is: Waarom..?

  Wat maakt het toch dat er zoveel sociale problemen zijn in zwarte conglomeraties, dat een deel van deze deze demografische groep het maar niet lukt en zich organiseert in haar wijken?,

  ondanks dat ze in het land wonen met section 8 housing, foodstamps, social security, overheids scholen.
  Waarom is deze groep de grootste geweldpleger als het om moord en gangviolence aankomt

  Op Curaçao, lijkt ook alles steeds verder af te zakken. Kijk waar toppers als Gilbert Martina (ENNIA, HNO, RDK, FISHFARM) , Sluis (BPT,)Marcha (ALM), Lindomar Schoop(KPMG) , Geus (UTS kapot) , Jonis (aqualectra lek als eenmandje) , kijk naar De gevangenis, maar ook het beheer van publieke ruimtes…alles brokkrlt af…

  Waarom lopenndeze bedrijven niet, ….waarom.gaat alles achteruit…corruptie, of een vombi van slecht management, expertise

 9. @ Knoek-koe, wat meer als een muur bouwen racistisch is, dan is Curacao een van de meest racistische eilanden ter wereld. Overal resorts, waar de lokale bevolking buiten wordt gehouden, overal muren waar de lokale bevolking wordt tegengehouden. Kijk naar Juliana dorp en Emma stad. Pas toen koningin Juliana in de jaren 50 naar Curacao kwam en zij gelaste dat ze niet toestond dat in haar naam een segregatie dorp in dorp werd gehouden, was de muur tegen de bevolking gesloopt. Trump for President 2020!

 10. China, Mexico, Rusland, ja want dat zijn integere eerlijke en prettige landen, not!

  Trump, de man verdient zeker geen schoonheidsprijs als het op diplomatie aankomt!
  Maar hij heeft China’s, wat de grillen mbt handelsbalans betreft wel duidelijk de zere plek gewezen!

  China, Mexico en Rusland….Mexico loost bewust haar bevolking in de USA, Want dat is goed voor de cash flow, al het geld wordt naar mexico gestuurd…

  En Tromp is verguisd toen hij de wall wilde bouwen…want dat zou racistisch zijn…

  Blijkbaar mag de rest van de wereld waaronder Curaçao ,( zie hoe wij migranten, weren behandelen, , uitzetten, opsluiten als beesten, )maar als Tromp het doet dan is het racistisch…

  Wij zijn nooit racistisch op deze rots correct, zo vriendelijk naar biitenlanders….

 11. Schandalig! Deze man die de gehele wereld ophitst. Die problemen veroorzaakt met Mexico, met China,met Rusland,met Korea (hij heeft daar niks maar ook niks bereikt), met Duitsland en ga zo maar door. Een leugenaar en gek iemand die nooit president van Amerika moest worden.

 12. Zeer verdiend. Eindelijk een president die niet oorlogje speelt. Hij heeft vredesbesprekingen gevoerd met Noord Korea, Rusland en tevens tussen Israel en UAE. Dus terecht dat hij genomineerd is. Dit in tegenstelling tot de mislukkeling van een Obama die oorlog na oorlog begon tezamen met Killary Clington. Het erge is dat Obama nog een nobelprijs kreeg ook. Niet omdat hij wat gepresteerd had, nee omdat hij zwart was. Ook Obama heeft aangetoond dat overal waar zwarten aan de macht is het een rommeltje wordt. Donald Trump is een verademing. Alleen ziet het door Clinton Nieuws Network gehersenspoeld deel van de mensen dat niet in. Die blaten alleen de leugens en onzin van de DemoRats na. Notabene de DemoRats die de KKK hebben gesticht en tevens ten koste van vele burgerlevens de slavernij in stand probeerden te houden in het zuiden.

Geef een reactie

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

- Advertentie -

Lees ook

- Advertentie -

Zoeken

- Advertentie -

Opinie | Curacaohuis & Co

Met Ennia vonnis + Curacaohuis benoemingsbesluiten | Opinie George Lichtveld De argumenten die premier Pisas gebruikt om dat schaamteloze nepotisme te vergoedelijken waar onze Gevolmachtigde Minister zich aan...

Democracy now! | Monday, December 6, 2021

Democracy Now! is a national, daily, independent, award-winning news program hosted by journalists Amy Goodman and Juan Gonzalez. Democracy Now!’s War and Peace Report provides our audience with...

Extra | Journaal 6 december 2021

Elke werkdag het laatste nieuws van Extra, nu ook in het Nederlands. Bron: Extra

Nu.cw | Man verdrinkt bij Piscadera

Een man is vanochtend verdronken in de baai van Piscadera. Ambulancepersoneel heeft tevergeefs getracht de man te reanimeren. Uit eerste berichten valt op te maken dat de...

Nu.cw | 111 kinderen krijgen fiets cadeau bij laatste actie Bikes 4 Kids Curaçao

Bikes 4 Kids Curaçao heeft afgelopen weekend 111 kinderen een fiets cadeau gedaan. Het was het laatste jaar van de organisatie, die vanwege de coronapandemie de fondsenwerving...

Nu.cw | Één persoon overleden aan Covid-19, dodenaantal op 180

Het aantal coronaslachtoffers op Curaçao is vandaag opgelopen naar 180. Er is één persoon overleden aan het virus. Er liggen momenteel vier coronapatiënten in het Curaçao Medical...
- Advertentie -