AlgemeenDagblad | Nederlandse militairen assisteren politie op Curaçao

Brandstichting in de straten van Willemstad. Het was afgelopen nachten erg onrustig op Curaçao met branden, vernielingen en verkeersopstoppingen. © ANP

Op verzoek van Curaçao worden Nederlandse militairen ingezet om de politie te ondersteunen met het handhaven van de openbare orde. Minister Ank Bijleveld van Defensie heeft hiervoor akkoord gegeven.

De lokale autoriteiten hadden een verzoek gedaan vanwege massale plunderingen en brandstichtingen die de afgelopen dagen hebben plaatsgevonden op het eiland. De ongeregeldheden volgden op betogingen tegen de regering van premier Eugene Rhuggenaath.

Afgelopen woensdag en donderdag was er op Curaçao een avondklok ingesteld. Minister van Curaçao Quincy Girigorie heeft aangegeven dat er in overleg met onder meer Defensie een speciaal plan wordt uitgevoerd om de rust te bewaken zodat de avondklok voorlopig niet meer nodig is.

Wel zijn verschillende wijken afgezet en er zijn veel patrouilles op straat. Waar het op woensdag en donderdag direct na zonsondergang losbarstte met brandstichtingen en ordeverstoringen, bleef het op vrijdag vooralsnog rustig.

Bron: AlgemeenDagblad

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *