AlgemeenDagblad | Commotie om vaccinaties op Curaçao

Amparo dos Santos, leider van oppositiepartij Kòrsou di Nos Tur de bevolking aan om zich niet te laten vaccineren. Volgens hem is het beter om water met limoen te drinken en aspirine te slikken | Persbureau Curacao

Curaçao wil woensdag 24 februari beginnen met het vaccineren van de bevolking tegen corona. Dat heeft de regering donderdag bekendgemaakt. Tegelijkertijd is er bij de autoriteiten angst over het aantal mensen dat zich daadwerkelijk wil laten inenten.

Amparo dos Santos, leider van oppositiepartij Kòrsou di Nos Tur (‘Curaçao is van ons allemaal’) met twee zetels in het parlement, raadde deze week de bevolking aan om zich niet te laten vaccineren. Volgens de partijleider is het beter om water met limoen te drinken en aspirine te slikken.

Minister van Gezondheid Zita Jesus-Leito noemde die oproep donderdag ,,erg onverantwoord”. Curaçao wil juist een zo groot mogelijk aantal burgers vaccineren. Er wordt begonnen met 60-plussers en mensen die werkzaam zijn in de zorgsector.

Op het eiland heerst volgens de minister veel angst voor de vaccinatie. Zo is er een groep mensen die vindt dat de vaccinatie wel erg snel op de markt is gebracht; ze wantrouwen het wetenschappelijke onderzoek. Ook is er bij sommige mensen angst over eventuele bijwerkingen. Jesus-Leito wil de komende tijd met voorlichting die zorgen wegnemen.

Bron: Algemeen Dagblad

8 Reacties op “AlgemeenDagblad | Commotie om vaccinaties op Curaçao

 1. @ericlapas
  Wel even de dingen zeggen zoals ze zijn. Zita is de enige minister (minister van gezondheid) die de 1e vaccinatie krijgt als ook alle zorgverleners (artsen, specialisten, verpleegkundigen, etc.), senioren en andere kwetsbaren. Zij doet dit overigens in haar hoedanigheid als minster van VVRP in de hoop meer mensen over de streep te trekken om zich wel te laten vaccineren.

  Amparo en cs moeten ze gewoon ophangen.

 2. De Rechtsstaat

  Beste LuMa, ik moet toch even op terugkomen.

  In het middagnieuws hoorde ik een fragment uit de persconferentie van gisteren, waarbij Maharo Isenia (hoofd communicatie oid van het kabinet) het volgende vermelden:

  “Een lokale Maurice de Hond heeft een peiling gerealiseerd, onder ca. 3500 ondervraagden, met als doel het peilen van de belangstelling t.a.v. laten vaccineren”.

  – 43% voor, 42% tegen en 15% de kat uit de boom kijken!

  Zegt kennelijk genoeg over hoe wij ervoor staan, of niet?

 3. Wat een rand debiel de eeuwig zwanger uitziende dos Santos.
  Vreselijk C is echt de risée van de NL eilanden.

 4. De Rechtsstaat

  Beste LuMa waarom?

  Het is toch gezelliger en leerzamer een andere de grond in te boren i.p.v. de feiten op een rij te presenteren?

 5. Het zou interessant kunnen zijn een enquête te houden in deze krant en sociale media van voor en tegen vaccineren covid 19 eventueel met beweegredenen .

 6. Volgens de partijleider is het beter om water met limoen te drinken en aspirine te slikken.

  En deze partijleider heeft een medische achtergrond, heeft jaren gewerkt als viroloog en Epidemioloog en heeft ook veel ervaring met virussen.

 7. Trots op Curaçao

  water met limoen…. sul, dat drink je als je Covid-19 hebt! Om dat niet te krijgen neem je een anti Sars-Cov-2 vaccinatie prik.

 8. Het was tijdens de persconferentie te zien, Zita Jesus-Leito laat zich als eerste vaccineren. Het is altijd hetzelfde verhaal in dit land, iedereen moet inleveren terwijl ministers hun salaris verhogen en nu mogen zij als eerste gevaccineerd worden.

  Mensen zitten zonder inkomsten werkeloos thuis en wachten totdat het normale leven weer hervat om wat te kunnen verdienen maar moeten in de rij staan want Zita Jesus Leito maakt misbruik van haar positie zodat zij en een selecte groep mensen de eerste vaccins krijgen..

  Pueblo di Korsou, dat zijn de gevolgen als jullie op rotzooi blijven stemmen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *