26 C
Willemstad
• donderdag 6 mei 2021 09:38

PBC | 30.000 mensen op Curaçao volledig gevaccineerd

Persbureau Curacao WILLEMSTAD – Bijna 30.000 mensen op Curaçao zijn volledig gevaccineerd. Vanochtend om 10.00 werd die mijlpaal bereikt. Nog eens 45.000 mensen hebben hun eerste prik gehad. Dat...

PBC | Laura Quast krijgt eindelijk de Cola-Debrot-prijs

Persbureau Curacao WILLEMSTAD – Dramaturg Laura Quast heeft vandaag dan eindelijk de Cola Debrotprijs 2020 gekregen uit handen van premier Eugene Rhuggenaath. De Curaçaose cultuurprijs, in de categorie Theater,...

PBC | COVID Art Project van start

Persbureau Curacao Vandaag, woensdag 5 mei, start het Prins Bernhard Cultuurfonds Caribisch Gebied met het COVID Art project. Het fonds roept vanaf deze dag alle artiesten en kunstenaars van...

ParadiseFM | Voedselhulp via ministerie komt moeilijk op gang

De voedselhulp op ons eiland komt moeilijk op gang, nu de overheid er sinds deze week verantwoordelijk voor is. Zaterdag hebben ze die taak overgenomen van het...

NTR | Nabestaanden over 4 mei herdenking: ‘Goed om stil te staan bij die nare tijd, hoe sober ook’

Marit Severijnse KRALENDIJK – “Mijn vader ging vroeger en nu hij er niet meer is, vind ik het belangrijk om hem en de familie te vertegenwoordigen,’’ dat zegt...

DH | Govt. representative Helmond reflects on freedom on May 4

SABA/ST. EUSTATIUS--Dutch Government Representative in the Caribbean Netherlands Jan Helmond wondered what freedom really means in front of a small party gathered in Bonaire on Tuesday, May...
- Advertisement -spot_img
HomeEconomieGoksectorBTCM | Venezuela kiest steeds vaker voor Bitcoin, handel groeit gestaag door

BTCM | Venezuela kiest steeds vaker voor Bitcoin, handel groeit gestaag door

Door Robin Heester | Bitcoin Magazine

Volgens Chainalysis staat Venezuela op plek drie als het gaat om bitcoin adoptie. Net achter Oekraïne en Rusland.

In Venezuela komt de acceptatie van bitcoin (BTC) steeds verder op gang. Dat blijkt uit onderzoek van de analisten van Chainalysis.

De regering van het land is de laatste tijd bezig geweest met het pushen van een cryptocurrency economie. Maar de vraag is of het uitpakt zoals het regime daar voor ogen had.

Het land heeft inmiddels een eigen digitale valuta in de vorm van de Petro. Deze munt is gedekt door olie. Maar het is vooral een veel vrijer betaalmiddel die de aandacht pakt: De handel in bitcoin groeit namelijk gestaag.
1000 euro aan Bitcoin kopen zonder commissie? Ga aan de slag bij Bitvavo
Nummer drie

Volgens Chainalysis staat Venezuela op plek drie als het gaat om bitcoin adoptie. Net achter Oekraïne en Rusland.

In een interview geef onderzoeker Kim Grauer aan waar de groei in vooral vandaan komt: ”De reden dat Venezuela zo hoog staat op de lijst is door de peer-to-peer marktplaatsen. Daarom stak Venezuela er voor ons bovenuit.”
Bitcoin

Het is niet zo dat er nu ineens miljoenen Venezolanen compleet over zijn gestapt op bitcoin. Wel zien platformen als Paxful en LocalBitcoins groeiende cijfers in met name deze regio.

De goedgekeurde brokers en beurzen lijken nog weinig tractie te hebben in het land. Mensen kiezen liever voor een alternatief waar je met elkaar handelt.

Om een voorbeeld te geven: Criptolago is een van de zeven door de staat gereguleerde beurzen, maar zag slechts een volume van $380.000 in een jaar tijd.
Peer-to-peer

LocalBitcoins had omgerekend zo’n $242 miljoen aan handelsvolume in de afgelopen 365 dagen, dat blijkt uit data van UsefulTulips.

Paxful is nog een stuk kleiner in Venezuela: het handelsvolume daar was $311.000 in de vorige 12 maanden. Paxful is sinds de start van dit jaar pas aan het groeien in de regio, dus wie weet kan het op termijn echt de strijd aan met LocalBitcoins.

Paxful heeft wel nog een ander nadeel qua gebruiksgemak. Ook dit soort organisaties moeten voldoen aan (internationale) regels en daarom hebben ze betalingen van de Bank of Venezuela geblokkeerd.
Elite

De elite gebruikt volgens Chainalysis met name beurzen als Critpolago. 75% van de transacties richting het bedrijf zijn $1.000 of hoger in waarde. Mede door de financiële crisis waar het land zich al jaren in bevindt is het voor de gemiddelde Venezolaan ondenkbaar dat zij zomaar even $1.000 kunnen missen.

Ondanks de mindere cijfers dan bijvoorbeeld LocalBitcoins zag ook Criptolago groei. Het volume in juli was dit jaar 13 keer hoger dan in 2019.

Volgens Grauer is het logisch dat de rest van Venezuela kiest voor andere manieren om aan bitcoin te kopen. In een land met hyperinflatie en veel politieke onrust vertrouwt men simpelweg de overheidsorganisaties niet of nauwelijks.

Bron: Bitcoin Magazine

1 reactie

Geef een reactie

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Zoeken

Recente reacties