30 C
Willemstad
• zondag 3 juli 2022

Laatste reacties

- Advertentie -

Alex Alberto overleden

 

Alex Alberto
Alex Alberto

WILLEMSTAD — Cameraman, fotograaf, editor, piloot en luchtvaartliefhebber Alex Alberto (67) is vanochtend in Nederland overleden. Alberto, in het verleden werkzaam voor onder meer de Amigoe op Curaçao, was al enige tijd ernstig ziek. Hij was zeer geliefd en bekend op Curaçao, maar ook ver daarbuiten.
Via zijn filmpjes op Youtube en Facebook over de recente geschiedenis van Curaçao, grappige filmpjes van Venezolaanse tv-zenders en van vliegtuigen wist hij miljoenen hits te krijgen.

- Advertentie -

Alberto begon zijn loopbaan als boodschappenjongen bij een lokale supermarkt, staat op zijn eigen website www.alexalberto.nl te lezen.
Maar al vroeg was hij geïnteresseerd in alles wat met luchtvaart en de media te maken had.
Op een dag toen hij boodschappen ging bezorgen in Julianadorp, zag hij in een tuin ‘een Hollandse tiener in een soort opberghokje, waarin een hoop vlieginstrumenten en VHF-ontvangers lagen…!
Ik vond dat heel cool en heb daar lange tijd naar staan kijken. Toen bedacht ik bij mezelf dat ik ZEKER ook ooit zoiets zou gaan bouwen thuis…en dat heb ik later ook gedaan!’.

Maar Alberto zou eerst de media ingaan.
Als persfotograaf werkte hij bij de inmiddels niet meer bestaande Beurs- en Nieuwsberichten met onder anderen Jaap Kion en later bij de Amigoe.
Sheila Rhodes, voormalig redactiesecretaresse, heeft warme herinneringen aan Alberto.

“Hij was een warme lieve collega.
Ik had indertijd nauwe banden met alle persfotografen.
Wij konden goed met elkaar opschieten.
Samen met Ignacio ‘Boutje’ Willems, Egbert Sarucco, Rosaly Borgart, Lydia Boereveen en Toon van Dongen vormden wij een hechte groep.”

Na de Amigoe werkte Alberto enige jaren voor de RegeringsVoorlichtingsDienst (RVD), voordat hij naar Nederland vertrok.
Later zou ook zijn zoon José-Luis Alberto jaren voor de Amigoe werkzaam zijn.

Gedurende al die jaren hield Alberto zich bezig met zijn liefde voor de luchtvaart, maar ook met camerawerk.
Op zijn eigen website stelt Alberto hierover.

“Mijn echte beroep is televisie-cameraman, editor, producer; en alles bij elkaar heb ik in totaal 39 jaar gewerkt in de media.
Dankzij dat beroep kon ik nagenoeg overal komen waar men met de luchtvaart te maken had, met andere woorden op het platform bij alle airlines die tegen die tijd Curaçao aandeden.”

Alex Alberto
Alex Alberto in his younger years.

Als cameraman was hij betrokken bij tal van televisieprogramma’s, nieuws-items, televisie-reclames en buitenlandse tv- en filmproducties die op Curaçao werden opgenomen.
Ook verzorgde hij tal van rapportages voor Venezolaanse tv-stations vanuit Curaçao.
In de laatste jaren was hij de vaste cameraman en editor van de Arubaanse tv-producent Robbie Schouten en diens programma Leu fo’i Kas, waarbij Arubanen en Curaçaoënaars in Europa werden gevolgd.
Dit combineerde Alberto met zijn werkzaamheden voor het Nationaal Luchtvaart Themapark, de Aviodrome in Nederland, waar hij al enige jaren woonachtig was.
Daar was hij belast met het technisch uitleg geven aan bezoekers over de klassieke KLM Boeing 747-206.

Maar naast al de programma’s waar hij ooit aan heeft gewerkt, al die rapportages die hij heeft gemaakt, de 9,1 miljoen keren dat zijn filmpjes op Youtube werden bekeken, was het vooral de stem van Alex Alberto die velen bij zal blijven.
Een sonore melodieuze stem die bleef hangen, lang nadat hij was opgehouden met spreken.

 

- Advertentie -

Artikel delen

Dit artikel is geplaatst in

2 reacties

  1. Alex tabata uniko! Korsou mester ta sumamente orguyoso di dje I mester honre di tur manera pa tur nos hobennan por hanja sa ken e tabata ta I kwantu kos bon ela hasi pa nos isla.

  2. Alex,
    semper foi dia ma konose bo na Aeroclub, dunando un demonstrashon di Radio Control airplanes nos a join huntu ku bo interes, huntu ku nos amigoe Tony Ibara, 39 anja pasa semper nos a keda den contacto. Hopi anja a pasa ku ora ma compronde ku bo a bai Hulanda a duel mi paso Korsow a perde un profesional, pero toch na Hulanda ta meskos ku bo ta na Korsow. Alex, bo ku bo stem ku bo smaak y konosementu tabata uniko. Un jiu di Korsow manera hopi otro, a sa di destaka Internationalmente. Amigo, sosega den reino di Senor, y nos echt lo keda recorda bo. Alex rust zacht. Myron

Geef een reactie

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

- Advertentie -

Lees ook

- Advertentie -

Zoeken

- Advertentie -

AD | ‘Indrukwekkende hoeveelheid’ cocaïne gevonden bij oprollen drugslijn, Hengeloër (48) en vijf anderen blijven twee weken in voorarrest

Maarten Schoon | Algemeen Dagblad Update - ‘Een indrukwekkende hoeveelheid cocaïne’ vond de politie Oost-Nederland donderdag, bij de grote actie waarbij een drugslijn tussen Curaçao en Oost-Nederland werd opgerold....

VRT | Nederlandse centrale bank biedt excuses aan voor haar rol in de slavenhandel

Jos De Greef | VRT.be Op een herdenking in Amsterdam heeft Klaas Knot, de gouverneur van De Nederlandse Bank, zijn excuses aangeboden voor de rol van de bank...

ParadiseFM | Soaw zoekt nieuw onderkomen

Het ministerie van Soaw gaat verhuizen. De huidige locatie in het WTC voldoet niet. Op dit moment is er vanwege de tropische depressie afgelopen woensdag sprake van...

DH | Other MPs approached to strengthen coalition

PHILIPSBURG--The Leaders of the Coalition parties National Alliance (NA) and the United Peoples (UP) Party jointly announced on Saturday evening that they are exploring the option of...

AntilliaansDagblad | Ministers Curaçao dragen folklore uit

Even geen mantelpak of jas en das, maar vrolijke folkloristische kledij. De ministers van Curaçao gingen er trots mee op de foto. Vlak voor ‘Dia de Bandera’...

Nu.cw | Politie vraagt medewerking horeca tijdens Marcha di Seú

De politie en het inspectieteam van het ministerie van Economische Ontwikkeling (MEO) vragen de medewerking van horecagelegenheden tijdens de Marcha di Seú zondag. Er zijn een aantal...
- Advertentie -
- Advertentie -