Akkoord minister en huisartsen

Willemstad – Het ministerie van Gezondheid Milieu en Natuur (GMN) en de Curaçaose Huisartsen Vereniging (CHV) hebben de afgelopen maanden intens onderhandeld. Uit deze onderhandelingen is een gezamenlijk voorstel opgesteld voor de minister van GMN, Jacinta Scoop-Constancia (MFK).

 

,,De minister van GMN moet dit voorstel nog bestuderen en indien akkoord bevonden aan de Raad van Ministers voorleggen. Ik verwacht op korte termijn een reactie van de minister te ontvangen”, aldus Homan Jeung, voorzitter van de CHV, die hiermee reageert op een artikel in de ochtendkrant Extra gisteren.

,,Er klopt weinig van dat bericht”, aldus Jeung. In dit artikel wordt gesproken over een akkoord dat het honorarium voor huisartsen dat door de Sociale Verzekeringsbank (SVB) wordt betaald omhoog gaat van 134 naar 180 gulden per patiënt per jaar.

Jeung: ,,Het bericht bevat een paar kwalijke fouten. Ten eerste betreft het genoemde bedrag geen honorarium maar een abonnementstarief. Dit bedrag bestaat uit een kostendeel en een vergoeding voor de huisarts. Ten tweede wordt per abuis gesteld dat het tarief van de SVB van 134 opgetrokken wordt naar 180. Het abonnementstarief van 134 gulden is het tarief dat sinds 2000 geldt voor de PP-verzekerden. De suggestie die zo wordt gewekt, dat de huisartsen er flink op vooruit gaan, is verkeerd.”

,,De realiteit is dat het voorgestelde tarief een onderhandelingsresultaat is waarbij rekening is gehouden met een ingrijpende stelselherziening en waarbij de CHV in het algemeen belang vergaande concessies heeft gedaan”, zo voegt de voorzitter van de belangenvereniging er tot slot nog aan toe.

Bron: Antilaans Dagblad

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *