Afwateringsbuizen verstopt door afval en keukenvet’

WILLEMSTAD — Drie afwateringsbuizen in Saliña waren geheel verstopt door afval, bestaande uit onder andere keukenvet, foambakjes en flessen. Dit laat minister van Verkeer, Vervoer en Ruimtelijke Planning (VVRP) Earl Balborda (PNP) weten in een update over de vorderingen bij het schoonmaken van de afwateringssystemen op het eiland.

coco2Zoals de Amigoe reeds heeft gemeld is de uitvoeringsorganisatie Openbare Werken (OW) in opdracht van het ministerie van VVRP met een grootschalige schoonmaak van de afwateringsgeulen, -buizen et cetera gestart na de hevige regenval van het afgelopen weekeinde.

“Nogmaals, men hoeft zich geen zorgen te maken, alles is onder controle en er wordt hard gewerkt om de probleemgebieden aan te pakken. Maar het is natuurlijk wel opmerkelijk dat er bij de werkzaamheden in Saliña zoveel keukenvet in de buizen is aangetroffen”, aldus de minister.

De schoonmaakwerkzaamheden werden in samenwerking met

  • Selikor,
  • de brandweer,
  • het politiekorps en
  • de OW

afgelopen zondag gepland en zijn nu volgens de minister volop gaande.
Ook zijn er in verschillende wijken afvalbakken beschikbaar gesteld voor het rondslingerende afval – omgevallen bomen en afgebroken takken – dat het afgelopen weekeinde door de hevige onweersbuien op straat belandde.

“Helaas zien we dat mensen daar ook gewoon afval in deponeren”, aldus minister Balborda.

Vraag Leeflang
Onafhankelijk Statenlid Omayra Leeflang heeft gisteren een vraag aan de minister gesteld met betrekking tot het rondslingerende afval in de straten van de wijk Groot Kwartier.
De vraag werd door het Statenlid gesteld in het licht van het bezoek van de ‘homerun king’, de honkballer Wladimir ‘Coco’ Balentien.

“De voorbereiding voor de intocht van de homerun king in zijn geboortewijk Groot Kwartier baart de mensen zorgen vanwege de grote hoeveelheid vuil die in de straten van de wijk ligt.
Aangezien de internationale pers wordt verwacht, zou dit vervuilde straatbeeld wel eens de hele wereld over kunnen gaan.
Dit zou een vlek op de grandioze prestaties van de sporter in Japan kunnen veroorzaken.
Vandaar dat ik slechts één duidelijke vraag heb voor de minister: Is de minister bereid om ervoor te zorgen dat het straatbeeld in de wijk opgeschoond wordt, voorafgaand aan het eerbetoon voor Wladimir ‘Coco’ Balentien?”

, aldus Statenlid Leeflang.

To Top

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *