28 C
Willemstad
• zaterdag 23 oktober 2021 01:09

Laatste reacties

- Advertentie -

AD | Zaak Larimar: Heyliger ontkent betrokkenheid

Heyliger vertelde de rechter gisteren dat hij nooit geld van consultant R.M. had ontvangen, alleen donatiegeld | Antilliaans Dagblad

Philipsburg – Voormalig Statenlid Theodore Heyliger ontkende gisteren tijdens de tweede dag van de hoorzittingen in het Larimar-onderzoek, dat hij de grote oplichter was in de zaak die gaat over corruptie, witwassen en omkoping.

Dat meldt The Daily Herald. Heyliger wordt ervan beschuldigd in totaal ongeveer 4 miljoen dollar te hebben ontvangen over een periode van 15 jaar waarbij hij in ruil daarvoor zijn invloed zou hebben gebruikt om een of meer bouwopdrachten aan bedrijven te gunnen.

Bij de eerste aanklacht heeft de officier van justitie aangegeven dat Heyliger in de periode van 1 januari 2004 tot 31 maart 2014 ‘meermalen een of meer giften heeft aangenomen van Windward Roads bv. en/of Central Concrete Mix bv en/of de Nederlandse consultant R.M. en/of Advanced Consultech SA en/of J. Jones, zijnde die giften een geldbedrag van 1,85 miljoen dollar in contanten, geldoverdrachten en een kredietfaciliteit’. Ook werden er werkzaamheden verricht aan zijn woning ter waarde van 135.292 gulden en kreeg hij een Dodge Charger cadeau ter waarde van ongeveer 200.000 dollar.

- Advertentie -

In de tweede aanklacht staat dat Heyliger in de periode van 1 april 2009 tot 1 oktober 2011 nog meer steekpenningen aannam van Devcon TCI Ltd. en/of consultant R.M. en/of Caribbean Advice and Consultancy Ltd. Hij ontving 700.000 dollar, althans een contant geldbedrag van 82.468 dollar, een giraal geldbedrag van 260.000 dollar en (een deel van) een perceel onroerend goed in Upper Prince’s Quarter, aangeduid als het ‘Mullen-pand’. Dit alles om het toekennen van (bagger)werk aan Devcon TCI Ltd. te vergemakkelijken.

Bij de derde aanklacht wordt Heyliger verdacht van het accepteren van een geldbedrag van Volker Construction International bv en/of Volker Stevin Caribbean nv. en/of de Nederlandse consultant R.M. en/of Advanced Consultech S.A. in de periode 1 februari 2010 tot 31 maart 2014. Deze bedrijven betaalden hem 1.065.524,25 dollar en/of 179.000 dollar om de toekenning van bouwproject (en) aan Volker Construction International bv en/of Volker Stevin Caribbean nv te vergemakkelijken om een verkeersbrug over de Simpson Bay Lagoon te mogen bouwen.

In de vierde aanklacht meldt het OM dat Heyliger naar verluidt het bezit van Mullen heeft verkocht.

Heyliger vertelde de rechter gisteren dat hij nooit geld van consultant R.M. had ontvangen, ‘alleen donaties voor de politieke partij tijdens verkiezingstijd voor posters, T-shirts, advertenties en dergelijke’.

- Advertisement -

Ook ontkende hij zijn betrokkenheid bij de Devcon-deal, en verklaarde hij dat zijn enige betrokkenheid bij het baggerproject de verhoging was van het strand van Great Bay met zand en het ringwegproject.

Verder ontkende hij dat hij de leiding had in de haven. Heyliger beweerde dat hij geen cent had ontvangen in de aanbestedingsprocedure voor het project en gaf aan dat hij nooit een discussie heeft gehad met Volker Stevin over geld of een contract over de brug. Hij ontkende ook elke betrokkenheid bij de Mullen-deal die werd gesloten in samenwerking met een makelaar in Anguilla voor 700.000 dollar.

De officier van justitie maakt vandaag de eis tegen Heyliger en medebeklaagden bekend.

Bron: Antilliaans Dagblad

- Advertisement -

Artikel delen

1 reactie

  1. Ik kan het niet bewijzen maar heb voor 100% het vermoeden dat het OM het aan het rechte eind heeft met hun beschuldigen tegen Heyliger. Heb zelf met mijn bouwbedrijf toen in 1979 op St Maarten gewerkt aan de drie Torens ( is er maar een gemaakt ) voor Balast Nedam, toen was Claude W aan de macht die was nog corrupter als de zee diep was. Heyliger is later met een dochter van hem getrouwd en die kreeg les van zijn schoonvader in hoe kan ik de boel oplichten. Wie zegt dat het niet waar is liegt zelf ?.

Geef een reactie

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

- Advertentie -

Lees ook

- Advertentie -

Zoeken

- Advertentie -

Democracy now! | Friday, October 22, 2021

Democracy Now! is a national, daily, independent, award-winning news program hosted by journalists Amy Goodman and Juan Gonzalez. Democracy Now!’s War and Peace Report provides our audience with...

Extra | Journaal 22 oktober 2021

Elke werkdag het laatste nieuws van Extra, nu ook in het Nederlands. Bron: Extra

Nu.cw | Video: eerste smart bushalte bij Cas Coraweg

Op de Cas Coraweg is gisteren de allereerste smartbushalte op Curaçao geplaatst. De ‘slimme’ bushalte werd geplaatst tegenover het Radulphus College. Bij de halte staat een touchscreen, waar...

Nu.cw | Stichting Ambulans Deseo laat laatste wens in vervulling gaan

Fundashon Ambulans Deseo Korsou (FADK) is onlangs opgericht naar voorbeeld van de Nederlandse Stichting Ambulance Wens. Het doel van de stichting is om nog eenmaal een laatste...

PBC | EZ Air vanaf 3 december naar Medellín

Persbureau Curacao WILLEMSTAD- Na een periode van enkele maanden voorbereiding, is luchtvaartmaatschappij EZ Air op donderdag van start gegaan met de verkoop van vluchten naar Medellín in Colombia....

PBC | Journalist Dick Drayer over zijn Covid: Het scheelde niet veel

Persbureau Curacao WILLEMSTAD – “Het had niet veel gescheeld of ik had hier niet gezeten”, verteld NOS-correspondent Dick Drayer, die de dood in de ogen keek nadat bij...
- Advertentie -