26 C
Willemstad
• vrijdag 16 april 2021 04:38

ParadiseFM | 49.000 toeristen bezochten Aruba in maart

Bijna 49.000 verblijfstoeristen bezochten Aruba in de maand maart. Dat heeft het Arubaanse toerismebureau gisteren bekend gemaakt. Daarvan waren ruim 43.000 toeristen afkomstig uit Noord-Amerika. De rest kwam...

NRC | Curaçao verlengt lockdown tot 30 april

Flori Hofman De lockdown op Curaçao wordt zeker tot 30 april verlengd. Dat heeft premier Eugene Rhuggenaath donderdag bekendgemaakt, meldt persbureau ANP. Daarmee zal de avondklok, die tussen...

NTR | Curaçao verlengt lockdown, omdat er geen andere optie is

Oscar van Dam WILLEMSTAD – ‘‘Een versoepeling van de corona maatregelen op Curaçao is op dit moment geen enkele optie. We hebben te maken met de Britse variant,...

DH | Invest in kingdom relations, Council of State reemphasises

THE HAGUE--Relations in the Dutch Kingdom require constant investment, the Council of State reemphasised in its 2020 annual report. The relationship of mutual respect between governments and...

AntilliaansDagblad | Maatregelen Bonaire voorzichtig afgeschaald

Kralendijk - Gezaghebber Edison Rijna heeft tijdens de persconferentie van gisteren het risiconiveau verlaagd van niveau 6 naar niveau 5. Er is volgens Rijna verbetering opgetreden, maar hij...

AntilliaansDagblad | Perspectief politieplannen St. Maarten verdwijnt

Den Haag - Waar de voortgangscommissie eind 2019 optimistisch was over het Korps Politie Sint Maarten (KPSM), is het perspectief op verbeteringen nu erg laag. Anderzijds lijkt...
- Advertisement -spot_img
HomeNieuwsGezondheidAD | Extra KLM-vluchten naar Curaçao door virus

AD | Extra KLM-vluchten naar Curaçao door virus

De extra vluchten zijn in de maanden juni en juli | Antilliaans Dagblad

Willemstad – Door de uitdagingen vanwege het coronavirus, waarbij naar diverse landen niet meer wordt gevlogen of steeds minder wordt gevlogen, heeft KLM besloten om nog eens extra capaciteit in te zetten op Curaçao.

Zo maakt Cees Ursem, Air France/KLM-manager voor onder meer de ABC-eilanden, bekend. De extra vluchten zijn in de maanden juni en juli, zegt hij in gesprek met het Antilliaans Dagblad, en worden uitgevoerd met een Airbus 330-200 (met 262 stoelen).

,,Er komen hierdoor zestien extra vluchten tussen 3 juni en 24 juli. Dit zijn twee vluchten per week op de woensdag en vrijdag”, aldus de manager die op Hato International Airport op Curaçao is gestationeerd.

Tussen 1 april en 15 mei heeft KLM ook al tien extra vluchten ingelast, die worden uitgevoerd op woensdag (van 1 april tot en met 13 mei) en op vrijdag (van 1 mei tot en met 15 mei). ,,Dit naast de normale dagelijkse vluchtoperatie van de Boeing 747-400”, verklaart Ursem. Dit toestel kan 408 passagiers vervoeren.

,,Daarnaast vliegen we ook weer met ingang van het zomerseizoen, dat per 29 maart begint, driemaal per week de route Amsterdam-Sint Maarten-Curaçao-Amsterdam met de Airbus 330-200. Wij hopen hiermee een extra bijdrage te leveren aan de verdere ontwikkeling van het toerisme op Curaçao.”

Bron: Antilliaans Dagblad

5 reacties

 1. Wij hopen hiermee een extra bijdrage te leveren aan de verdere ontwikkeling van het toerisme op Curaçao.”
  Wat lief van de KLM! Wat een commitment met onze toerisme, economie en economische ontwikkeling. KLM is ineens een filantropische instelling geworden. Tsjonge jonge. Petje af hoor!

 2. Deze overheid oftewel het ship of pathetic fools doen wel meer dingen die vgs mij niet echt deugen.
  Was vanmiddag even bij de belastingen in het WTC en had even een klein gesprekje met de eigenaresse van het kledingwinkeltje die na 53 jr haar biezen in het vm Hilton moest pakken waar nu dus Britt zit, dezelfde uitbater die op Hato zit. Opgesloten in het WTC waar om 5 u het licht uitgaat, weekends is gesloten etc.
  Deze regering moet zich schamen dat zij een YdK niet haar business last runnen maar wel een buitenlands bedrijf.
  Waar is in zo’n geval de verpleegster uit de OK als ‘minister’ van EZ?
  Schaamteloos windowdressing figuur!!!!
  Wat een zooi hier zeg.

 3. Dat het allemaal zo maar kan, moet iemand KLM niet tot de orde roepen? Dit is een vorm van minachting voor de Curacaose bevolking. Als wij hier een Corona uitbraak hebben dan is de kans groot dat het uit Nederland komt.

  In Nederland is bijna elke dag een dode tgv het corona virus, een hele provincie is in quarantaine, voetbal wedstrijden zijn afgelast, per dag komen er honderden besmettingen bij dat ze zelf gestopt zijn met testen.

  En wat doen wij? Wij laten KLM doodleuk het aantal vluchten hier naar toe opvoeren.

Geef een reactie

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Zoeken

Recente reacties