32 C
Willemstad
• zondag 16 juni 2024

NRC | Tandeloos pensionadobankje

Begreep ik nou dat de van aanranding en verkrachting verdachte knuffelmarokkaan in de pauze van zijn rechtszaak gezellig stond te koffieleuten met jongens en meisjes uit de...

NTR | Archell Thompson: ‘Verboden te huilen’ doorbreekt stigma rond emoties

Kim Hendriksen Archell Thompson staat deze week in het DNA Storytellers Café in Rotterdam met zijn nieuwste storytelling voorstelling, ‘Verboden te Huilen’. Met zijn nieuwe voorstelling wil hij een...

PBC | Centrale Bank wil hogere topsalarissen voor eigen bestuur

Persbureau Curacao WILLEMSTAD – De Raad van Commissarissen (RvC) van de Centrale Bank van Curaçao en Sint Maarten (CBCS) wil dat de regering afwijkt van de huidige wettelijke...

PBC | Regering Curaçao bedankt Rose Mary Allen

Persbureau Curacao WILLEMSTAD – De regering van Curaçao heeft antropologe Rose Mary Allen bedankt voor haar intensieve werk om het cultureel erfgoed van Curaçao in het licht te...

NOS | Derde verdachte opgepakt op Curaçao na moord op marechaussee

De politie van Curaçao heeft opnieuw een verdachte opgepakt voor de moord op een Nederlandse marechaussee, eind vorige maand. Het gaat om een 26-jarige bewoner van het...

ParadiseFM | Nederlander aangehouden in Colombia die wordt beschouwd als brein criminele drugsorganisatie

In Colombia is een Nederlander aangehouden die wordt beschouwd als het brein van een criminele drugsorganisatie. Dat meldt De Telegraaf. De man wordt verdacht van grootschalige handel...
- Advertisement -spot_img

AD | Yves Cooper weer vrijgelaten

HomeMediaAD | Yves Cooper weer vrijgelaten

Willemstad – Verslaggever Yves Cooper, die donderdag is aangehouden, is gisterochtend weer op vrije voeten gesteld. Na vrijlating vertelde Cooper tegenover Vigilante dat hem arresteren en opsluiten de grootste fout was die ‘het systeem’ heeft kunnen maken: ,,Nu word ik een monster.”

Cooper kreeg donderdag ruzie met een man. Na wat vuistslagen over en weer – waarvan Cooper er één in zijn oog incasseerde – deed Cooper ‘waarvoor ik getraind ben’ en hield de man in een wurggreep. De man vroeg om vergiffenis en Cooper liet hem gaan, waarop de andere man zijn auto in stapte en wegreed. ,,Ik belde toen zelf meteen de politie”, zo vertelt Cooper.

Cooper werd aangehouden en meegenomen naar het politiebureau te Rio Canario. De nacht heeft Cooper doorgebracht in de politiecellen in Barber. De verslaggever is erg te spreken over de behandeling die hij tijdens zijn hechtenis heeft gekregen.

,,Zelfs met personeelstekort kwamen wij niets tekort. We zijn goed verzorgd en kregen goede aandacht. Niemand kwam in opstand, zelfs ik niet. De bewakers hebben onder de omstandigheden bij Barber fantastisch werk verricht”, zo sprak Cooper.

Waar hij niet over te spreken was, is de staat van de cellen te Barber. ,,Zelfs zoiets simpels als een bel om de bewaker te roepen, is er niet”, aldus Cooper. Voor Cooper is zijn arrestatie en hechtenis voor hem het beste geweest wat hem heeft kunnen gebeuren. Maar voor het justitieel systeem zit het anders:

,,Dat is de grootste fout die ze hebben kunnen maken. Nu word ik een monster.”

Cooper stelt de situatie in Barber met eigen ogen te hebben kunnen zien en dankzij deze ervaring kan hij er ook iets aan gaan doen om de situatie daar te verbeteren. Hij zei in dit kader dat minister Quincy Girigorie van Justitie meer van hem zal horen.

,,Ik zal tot het einde druk blijven leggen op de minister, tot mijn laatste adem, om de situatie te verbeteren.”

Na zijn vrijlating bezocht Cooper de studio van Radio Mas waar hij uitgebreid vertelde over zijn nacht in de cel. De verslaggever werd bijgestaan door advocaat Sheldry Osepa. Laatstgenoemde verklaarde dat Cooper officieel mishandeling en bedreiging ten laste wordt gelegd.

Bron: Antilliaans Dagblad

Naschrift KKC

4 reacties

  1. Ik begin een heel negatieve indruk van Yves Cooper te krijgen, terwijl ik voorheen zijn nieuwsberichten zeker kon waarderen.

    Met zijn tattoos ziet hij er allereerst uit als een Seru Papaya proleet, maar als je je laat verdedigen door de enge MFK griezel Sheldry Osepa dan ben je een waardeloos mens.

    Bai fliet Yves!

  2. Voor zover ik kan lezen lijdt Cooper aan een vorm van zelfoverschatting met een borderline component. De man heeft veel weg van een dorpsgek.

    Ik zag een filmpje op Youtube dat hij zijn registratie nummer op zijn nek heeft laten tatoeëren. Hij heeft bij dezelfde tatoeëerder 6 jaar geleden ook een tattoo laten zetten en nu 6 jaar later betaald hij voor de tattoo van 6 jaar geleden..

    Het zegt toch wat voor man het is? Ik moet zeggen van de gezelschap waarmee hij op de foto staat, heb ik ook geen hoge dunk.

Geef een reactie

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Zoeken

Recente reacties