AD | Werving miliciens van start

Werving miliciens van start

Willemstad/Oranjestad – Jonge mannen kunnen zich aanmelden voor de opleiding van Curmil en Arumil.

 

De opleiding start in oktober en de keuringen en selecties vinden al plaats van juni tot en met augustus.De Curaçaose militie (Curmil) en Arubaanse militie (Arumil) bestaan uit jonge mannen die instromen met een diploma van een vsbo (Curaçao) of EPB-doorstroom (Aruba).

Leden van de milities worden benoemd bij het land Curaçao of Aruba en worden onder het bevel van de Commandant der Zeemacht in het Caribisch gebied gesteld. Daar krijgen zij een militaire opleiding op de Curaçaose marinekazerne Suffisant.

De miliciens worden na de opleiding ingezet bij een operationeel peloton en de bewakings- en beveiligingspelotons. Het operationele, ‘groene’ peloton werkt samen met defensie-eenheden van de landmacht en het korps mariniers. De ‘blauwe’ pelotons verzorgen de bewaking en beveiliging van de marinekazerne Suffisant, marinebasis Parera en de marinierskazerne Savaneta. Curmil- en Arumil-eenheden worden ook ingezet bij het verlenen van hulp bij rampen en orkaanpassages.

Daarnaast leiden zij leeftijdgenoten op die deelnemen aan het Sociaal Vormend Traject (SVT). Als de militaire basisopleiding van twaalf maanden succesvol is afgerond, krijgt de milicien een contract voor vier jaar.

Tijdens hun loopbaan kunnen de miliciens zich doorontwikkelen tot kaderlid. Uiteindelijk kan men aan de milities verbonden blijven tot de leeftijd van 30 jaar. Dan kunnen zij bijvoorbeeld functies vervullen bij de geüniformeerde diensten in de justitiële keten van het gouvernement of in het bedrijfsleven.

De militie van Curaçao heeft zich afgelopen week laten zien tijdens Koningsdag in Punda en Otrobanda. Arumil is morgen op Aruba tijdens de open dag van de marinierskazerne Savaneta aanwezig. Sollicitatieformulieren kunnen opgevraagd worden via [email protected] of [email protected] . De ingevulde formulieren opzenden kan tot 18 mei 2018.

Bron: Antilliaans Dagblad

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *