AD | Weer terug naar ‘maximaal 25 mensen’

Versoepeling regels, behalve bij samenscholing | Antilliaans Dagblad

Willemstad – De regels die verband houden met het coronavirus worden versoepeld, maar één regel wordt weer wat strenger en dat is dat er geen samenscholing is toegestaan van meer dan 25 personen.

Dat maakte minister van Justitie Quincy Girigorie (PAR) gisteren tijdens de persconferentie bekend.

,,De politie zal streng optreden als het samenscholingsverbod wordt overtreden, met boetes en het wegsturen van mensen die zich er niet aan houden. Reden voor het samenscholingsverbod is dat áls er een besmet persoon tussen zit, het risico beperkt is tot 25 mensen en niet meer”, aldus Girigorie.

De avondklok, ‘toke de keda’, tussen 0.00 uur en 6.00 uur komt te vervallen. Ook de bediening en dienstverlening tot uiterlijk 22.00 uur is afgeschaft. Dat betekent dat onder meer de truk’i pan weer open mag zijn tijdens de gebruikelijke openingstijden waarvoor zij een vergunning hebben. Dat is meestal tussen 21.00 uur en 6.00 uur. Restaurants en bars mogen tot later dan 22.00 uur geopend zijn.

Ronnie Cornelis van de inspectie bij het ministerie van Economische Ontwikkeling (MEO) voegt hieraan toe:

,,We moeten een balans vinden tussen gezondheid en economie. Iedereen lijdt onder de pandemie. Als papieren van gelegenheden niet in orde zijn, dan wordt er meer tijd gegeven de zaken te regelen. Mensen hebben ruimte nodig om het hoofd boven water te houden. Maar als het om gezondheid gaat, moet iedereen zich wel aan de spelregels houden en zich gedragen.”

Op de vraag waarom in een supermarkt dan wel meer dan 25 mensen mogen, wordt geantwoord dat het hier niet om een samenscholing gaat en ook de supermarkten zich moeten houden aan hygiëneregels en de twee meter afstand. Bovendien zijn supermarkten belangrijk voor de eerste levensbehoeften.

Bron: Antilliaans Dagblad

6 Reacties op “AD | Weer terug naar ‘maximaal 25 mensen’

 1. Joseph S

  De bloedhonden in Forti zijn natuurlijk als de dood dat ik met 99 mundimakkers verhaal kom halen aldaar.

  Een andere logische verklaring kan ik simpelweg niet bedenken.

 2. Joseph S

  Wat er in de kerk gebeurt, daarr wil ik echt niet van weten Bas.

 3. Joseph S

  Gebruikelijke handelswijze van onze uitverkorenen:

  Één stapje vooruit en daarna drie terug

 4. “Helaas is er geen beter alternatief, dus het is schrijnend om vast te stellen dat de PAR de MINST SLECHTE partij is.”
  En dat geeft dus de toestand van de locale politiek aan.
  Met zulke vrienden heb je geen vijanden nodig.
  En geeft weer aan dat de par gewoon deel uit maakt van de elite en dat de elite de vijand van de bevolking is.
  Geen enkele partij of leden van een partij heeft zich niet schuldig gemaakt aan wanbestuur en/of zelf verrijking.
  Maar dit terzijde.

  Als de avond klok opgeheven kan worden om dat het vast staat dat er, op het moment, geen besmeingsgevaar is zijn beperkende maatregelen zoals de 25 mensen op een locatie dus ook niet nodig en missen dus een legitieme grondslag.

  Waar het wel op lijkt is het “ondernemertje pesten” welke zaken hebben de mogelijkheid om meer dan 25 personen, met inachtneming van de sosial distancing in hun zaak te hebben? En ziet iemand anders ook het verband?

  Welke zaken kunnen met 25 personen wel een “normale” omzet draaien?

  Verband nog niet duidelijk?
  Tip: het gaat om de kiezer.

 5. Knoek-koe

  ….”Girigori is een beetje sloom “…[email protected], kan misschien goed functioneren als ” minister” van de kerk.

  Maar als MINJUS en bestuurder is het niet zo een hoogvlieger

 6. Wat een ongelooflijke pannenkoeken daar in Forti! ER IS GEEN COVID OP CURACAO, DOE NORMAAL!! Die Girigori is van de kerk en heeft een hekel aal alles wat Heiden is. Drinken bij de snack, happy hour en dergelijke zijn niet volgens de bijbel. Max 25 man bij elkaar, maar wel een uitzondering voor een kerk, daar mogen 100 man bij elkaar komen. Het argument was dat als mensen gedronken hebben alles wat losser wordt en veel praten en contact hebben. Maar what about een kerk? Deze zijn dicht en wat denk je van 100 zingende mensen?
  Ze zijn echt complete van de pot gerukt daar in Forti. Afgelopen weekend is Zanzibar gesloten. dat is een zeer groot strand. Hoe haal je het in je hoofd om daar maar 25 mensen te mogen plaatsen? De economie is al kapot en er zijn dappere ondernemers die mensen inhuren om open te gaan, maar hoe kan je dat rijmen met deze achtelijke regel? Bij een gelegenheid als Zanzibar heb je al minimal 15 mensen achter de bar, in de keuken en in de bediening. Dit kan toch niet?
  Het doet me pijn om te stellen dat ik al 18 jaar op de PAR stem maar man man man, wat valt deze partij me nu tegen zeg. Helaas is er geen beter alternatief, dus het is schrijnend om vast te stellen dat de PAR de MINST SLECHTE partij is.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *