AD | Weekeinde eist 5 levens

Drie mannen doodgeschoten bij Campo Alegre

Drie mannen doodgeschoten bij Campo Alegre

Willemstad – Afgelopen weekeinde zal de geschiedenis ingaan als een van de dodelijkste ooit op Curaçao.

Op zaterdagochtend werd op Seru Pretu een man aangetroffen die in zijn hoofd en borst was geschoten. Nog geen vierentwintig uur later vonden drie mannen de dood op de parkeerplaats van het bordeel Campo Alegre, bij een schietpartij die alle kenmerken heeft van een afrekening. Ook verloor gistermiddag een motorrijder het leven, nadat hij op de Schottegatweg tegen de vangrail was gereden.

Bij de politie kwam op zondagochtend om 3.55 uur een melding binnen dat er een schietpartij had plaatsgevonden op het parkeerterrein van Campo Alegre. Bij aankomst constateerde de politie dat de drie slachtoffers waren overleden. Het gaat om de 22-jarige Richenelo L.R. Emerencia, de 21-jarige Cristen Y. Leonard en de 35-jarige Irvin ‘Pulung’ Rosa, alle drie geboren op Curaçao.

De lichamen van de slachtoffers vertoonden alle drie meerdere schotwonden. Politiewoordvoerder Imro Zwerwer stelt dat bij de schietpartij naar waarschijnlijkheid een automatisch vuurwapen werd gebruikt, gezien de verwondingen en het grote aantal kogelhulzen dat is gevonden. Lees verder op Antilliaans Dagblad

De woordvoerder van Campo Alegre, Marlon Regales, was zaterdagnacht ook aanwezig op Campo, hoewel hij zoals de meeste mensen binnen was toen er werd geschoten. Hij vertelt dat hij het ratelen van een mitrailleur hoorde, een automatisch of semiautomatisch wapen:

,,Ratatatatata.”

Toen hij ging kijken, zag hij hoe verschillende mensen op de parkeerplaats een veilig heenkomen zochten achter auto’s en bij de ingang. Op het parkeerterrein lagen de lichamen van de drie mannen.

Regales zegt te hebben begrepen dat de daders naar Campo zijn gekomen in een kleine, gestolen auto, waar ze de drie mannen hebben opgewacht en vervolgens gericht op hen hebben geschoten.

,,Hoewel de drie slachtoffers van elkaar wegrenden, werden ze toch geraakt en gingen ze neer. Het was niet zo’n IS-aanslag waar de daders in het wild om zich heen schoten, maar het was een heel doelgerichte aanval.”

Er is vooralsnog weinig bekend over de slachtoffers. Wel is bekend dat de 35-jarige Rosa kortgeleden is vrijgelaten uit de gevangenis waar hij een straf uitzat.

Bij de politie stond de man bekend als iemand die vuurwapens bezat en deze ook bij zich droeg. Op zijn Facebookpagina circuleren foto’s van zijn Glock vuistvuurwapens, alsook automatische wapens.

Schietpartij gepland

Volgens bronnen moeten de daders hebben geweten dat de drie mannen ongewapend waren, gezien de strenge beveiliging bij Campo Alegre, en hebben ze hen opgewacht tot het moment dat ze naar buiten kwamen.

In reactie aan deze krant stelt ook minister van Justitie, Nelson Navarro, dat

‘de indruk bestaat dat dit laatste incident weer een afrekening tussen criminelen betreft’.

Na het schietincident gingen de daders ervandoor. De politie zette voor forensisch onderzoek een deel van het parkeerterrein af en Regales heeft zich op de nazorg van klanten en werknemers gericht.

,,Ik was daarna vooral bezig met iedereen rustig te maken. De dames waren erg geschrokken, maar we hebben hen gerustgesteld.”

Volgens de woordvoerder is Campo geen moment gesloten geweest.

,,Campo draait gewoon door en we blijven open voor business.”

Een dag eerder had de eigenaar van een plantage op Seru Pretu bij Jan Luis het levenloze lichaam van een man gevonden, liggend met zijn gezicht naar beneden. De ingeschakelde politieagenten constateerden dat de man in zijn hoofd en rug was geschoten en tevens schotwonden aan zijn handen had.

De politie heeft het slachtoffer geïdentificeerd als de 56-jarige Haïtiaan Aubert Paul. In opdracht van het Openbaar Ministerie is het lichaam van het slachtoffer in beslag genomen voor nader onderzoek. Er is weinig bekend over de man, anders dan dat hij regelmatig bijkluste als tuin- en klusjesman.

Er was dit weekend ook een verkeersdode te betreuren. Een motorrijder reed gistermiddag tegen het middaguur op de Schottegat-West richting Palu Blanku, waar hij om nog onbekende reden de controle over het stuur verloor en met hoge snelheid tegen de vangrail klapte. Bij aankomst op de plek van het ongeval constateerden de politie en medische dienst dat de man was overleden. Het gaat om de 23-jarige Francis Bulo, geboren op Curaçao en woonachtig in Den Haag. De verkeerspolitie doet nog onderzoek naar het ongeval.

Bron: Antilliaans Dagblad

4 Reacties op “AD | Weekeinde eist 5 levens

 1. Henriques

  het blijkt dus dat Navarro, de minister die er vol voor zou gaan, de gespierde min v justitie, de criminaliteit absoluut niet in de hand heeft, kortom de man heeft 200% gefaald. Niet meer terugkomen dus, een complet farce.

 2. En dan verbazen Clarindo en maatje Holslag zich nog over het feit dat 1 op de 3 hotelkamerss niet bezet zijn hoe stom kun je zijn eigenlijk. Vakantie moet een feest zijn, je zoekt ciminaliteit toch niet op!!

 3. redactie curacao

  Beste Maurice,

  We censureren echt bijna niet.
  Wij werken zonder sponsors, adverteerders en verrichten uitsluiten zoveel vrijwilligerswerk uitsluitend om zo goed en volledig mogelijk te informeren opdat onze maatschappij daar beter van gaat worden.

  We bezitten genoemde foto niet, en hij staat ook niet op het AD.
  Mocht jij hem in bezit hebben, misschien wil je hem even sturen naar [email protected], dan plaatsen we hem direct. Bij voorbaat danki,

  Met vriendelijke groeten,
  KKC redactie

 4. Dat Rosa net uit de gevangenis kwam en op zijn Facebookpagina met zware wapens poseert is door de KKC redactie vakkundig weggewerkt met een ‘lees verder op AD’.

  KKC, Koreaanse Krant Censuur?

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *