AD | Aubert Wiels: Garcia meteen genoemd

Aubert Wiels-1 Tim Magno aan de verkiezingen mee wil doen is: Nos Por (Wij kunnen het).

Aubert Wiels

Willemstad – De naam van de vorige week opgepakte ex-Girobank-directeur Eric Garcia gonsde al meteen na de moord op politiek leider Helmin Wiels van Pueblo Soberano op straat.

Het was ook meteen duidelijk dat het geld voor de moord op de PS-leider of van het Veneto of van de Girobank afkomstig moest zijn.

Dat heeft politiek leider Aubert Wiels van 1 Tim Magno tegenover deze krant verklaard.

,,Bij de herdenking in het parlement van de vermoorde politieke leider van Pueblo Soberano, heeft MFK-leider Gerrit Schotte ook verklaard dat de schuldigen voor de moord gezocht moesten worden in hetzelfde groepje dat in 2012 de coup tegen de regering orkestreerde”,

aldus Wiels.

,,Het is bekend dat de directeur van de Giro in 2012 geld aan het MFK-lid Monique Koeyers-Felida aanbood om de regering van Schotte omver te werpen. Zij kreeg geld aangeboden en hoefde in ruil daarvoor niets te doen, aldus de leider van 1 Tim Magno.

Mensen met veel geld gaan soms op zoek naar mensen met macht om zo hun eigen positie te verstevigen, zo legt Wiels uit.

,,Veel mensen hebben het nu voor de voormalige directeur van de Girobank opgenomen en brengen daarbij naar voren dat hij veel voor het eiland heeft gedaan. Garcia is nu opgepakt voor het vervalsen van een bankafschrift en het verduisteren van 10 miljoen dollar.”

Volgens Wiels is er een reden voor de recente aanhouding van de Giro-directeur.

,,Hij is opgepakt omdat de autoriteiten zeker weten dat de Girodirecteur zich schuldig heeft gemaakt aan verduistering. Nu hij eenmaal vastzit kunnen de autoriteiten zijn aandeel in andere zaken verder onderzoeken”,

aldus Wiels. De politiek leider merkte op dat het overigens niet de eerste keer is dat Garcia zich schuldig maakt aan verduistering.

,,Garcia is in het verleden weggevlucht uit Curaçao en woonde toen 14 jaar lang in Colombia.”

Ook merkte de leider op dat het raar is dat er heel grote sommen geld ongehinderd het eiland kunnen verlaten terwijl de Centrale Bank daar officieel toezicht op moet houden.

Volgens Wiels heeft Garcia goede banden met het establishment en wordt hij ook door hen beschermd. Zo zou hij ook de bescherming van het bisdom genieten. De politiek leider wilde niet in details treden over de bescherming die Garcia van het bisdom geniet.

Duidelijkheid

Na een recent onderhoud met het Openbaar Ministerie (OM) is het voor de broer en zoon van Helmin Wiels duidelijk geworden waarom de voormalige politiek leider van Pueblo Soberano is vermoord. Dat heeft Aubert Wiels, broer van de vermoorde leider en ook politiek leider van 1 Tim Magno aan deze krant verklaard.

Wiels verklaarde ervan overtuigd te zijn dat de zaak wordt opgelost. Hij baseert zich daarbij op het gesprek met het OM in combinatie met zaken die zich onlangs in de samenleving hebben voorgedaan.

Over de reden om zijn boer om het leven te brengen wilde Wiels niet veel kwijt.

Bron: Antilliaans Dagblad

14 Reacties op “AD | Aubert Wiels: Garcia meteen genoemd

 1. Heb je je naam veranderd, Datu?

 2. Of is het nep man La swich?

 3. Laswitz, ga wat doen, nep wijf!

 4. Jij snapt wel meer niet.

 5. Snap niet wat Asjes daar te zoeken heeft.

 6. Wiels heeft nimmer Enig encounter met Garcia gehad. Waarom zal Garcia Wiels willen opruimen ?
  Wiels had constant ruzie met Bloppers, Schotte, Jamadolin, De Geus, etc etc.
  In die hoek moeten wij zoeken.

 7. Enkele weken geleden nog schreef iemand in de knipselkrant een uitgebreide verhaal hierover die nergens opsloeg.
  En nu is het de beurt aan don nadie aubrey.

  Straks schrijft don nadie aubrey nog dat zwarte piet het heeft gedaan.

  Familie wiels heeft inderdaad alleen maar mala suerte voor ons gebracht.

 8. Ensley Tromp voelt zijn einde naderen en nodigt vanuit zijn sterfbed Erik Garcia en Stephen Capella uit. Hij verzoekt hen om snel te komen. Bij hun aankomst leidt Tara Asjes hen naar de kamer van Centrale Bank directeur en ze moeten links en rechts van het sterfbed plaatsnemen. Tromp kijkt hen elk een tijdlang doordringend aan en richt dan zijn blik naar de hemel, zonder een woord te zeggen. Gedurende enige tijd durven Garcia noch Capella iets te zeggen. Ze zijn wel verrast en eigenlijk blij dat Tromp in zijn laatste uren aan hen gedacht heeft, maar toch ook verwonderd. Uiteindelijk kan Garcia het niet meer uithouden en vraagt stilletjes ” Sorry, Ensley. waarom moesten uitgerekend wij zo snel hier komen?”
  “Wel”, zegt Tromp met zijn laatste krachten, “Jezus is gestorven tussen 2 dieven – en ik wil dat ook zo doen.

 9. Je houdt het nog netjes met je azijnlijder, het is gewoon een azijnpisser. De familie Wiels heeft enkel en alleen maar dom volk naar voren gebracht tot op de dag van vadaag. Ook de bejubelde Hermien had in de VS een dikke bankrekening van meer dan
  $1.000, 000. Niet gek voor een maatschappelijk werker.

 10. Wiels vindt het onbegrijpelijk dat Openbaar Ministerie niets doet
  Aubert Wiels maakt vandaag, maandag 14 september 2015, de namen bekend van de opdrachtgevers van de moord op Helmin Wiels. Dat heeft de leider van Un Tim Magno zelf gezegd, zo schrijft het Persbureau Curaçao.

  Hij vindt het onbegrijpelijk, dat het Openbaar Ministerie niets doet, terwijl het volgens hem allang duidelijk is wie de daders zijn.

  De broer van de vermoorde politicus heeft al een keer eerder gezegd dat de opdrachtgevers zich bevinden in de politiek en gokwereld van het eiland.

  We hebben echter nooit wat gehoord!

 11. Mensen met veel geld gaan soms op zoek naar mensen met macht om zo hun eigen positie te verstevigen, zo legt Wiels uit. <

  Daar zit wel wat in, want gratis geld (gestolen geld)..

 12. De modus operandi van een nitwit: Eens kijken wat er vandaag is gebeurt en hoe kan ik dat in een verhaal onderbrengen zodat het er op lijkt dat ik alles weet, deze onbenul doet het zelfde als Baselmans. Dit soort figuren hebben anders niets in te brengen, en trachten de realiteit in hun fantasie wereld in te voegen voor persoonlijk voordeel.

 13. Abraham Mossel

  De man met het eq van 2 x 0 = 00 heeft gesproken!.
  Heb gehoord dat deze grote azijnlijder elke vrijdag en zondag een wedstrijd slap-lullu houd in zijn sede op het strandje Marie Pampoen.

 14. En Schotte is de meest betrouwbare persoon op het eiland.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *