AD | Voorzitter CTDF stapt direct op

Voorzitter Kevin Jonckheer van de Curaçao Tourism Development Foundation (CTDF)

Willemstad – Voorzitter Kevin Jonckheer van de Curaçao Tourism Development Foundation (CTDF), het bestuur van overheidstoeristenbureau Curaçao Tourist Board (CTB), heeft per direct zijn ontslag ingediend bij minister Giselle Mc William (MAN) van Economische Ontwikkeling.

In een brief gedateerd 18 april aan de bewindsvrouw schrijft voorzitter Jonckheer, die tevens directeur is van de Penha Group, van mening te zijn dat zijn positie als president-commissaris van het CTDF ‘onhoudbaar is geworden’. Na zijn post op Facebook, die zaterdag ook als ingezonden brief onder de kop ‘Government Companies’ in deze krant is gepubliceerd, kreeg Jonckheer de nodige kritiek te verwerken. Zowel via sociale media als door TV Direct, die in een reportage fel uithaalde tegen hem. Zelf geeft hij in zijn ontslagbrief aan dat de ‘volstrekt emotioneel geladen reacties op zowel het nieuws als op social media’ reden zijn voor zijn besluit.

,,De media en de politiek leggen liever de nadruk op een emotioneel stuk, in plaats van de rationele ernst van de situatie op Curaçao en de oorzaak ervan te bespreken. Derhalve laten we een uiterst belangrijk moment aan ons voorbijgaan, waarin we als land collectief kunnen leren van het verleden om zodoende niet dezelfde fouten te maken in de toekomst”, schrijft Jonckheer aan minister Mc William.

Zijn post was mede naar aanleiding van het nieuwsbericht in het Antilliaans Dagblad dat bepaalde overheids-nv’s in de problemen zijn geraakt en financiële steun van de regering willen omdat ze kampen met (omzet)verliezen. De Commissie Noodfonds meldt dit in haar tussenrapportage van 1 april.

,,I am ashamed of my own country”, stelde Jonckheer, die toegeeft dat het een ‘emotioneel stuk’ van zijn kant betrof. ,,We have profitable government companies such as but not limited to: Curoil (monopoly), Aqualectra (monopoly) and Curaçao Airport Holding (monopoly) etc. And none of them have reserves to assist Curaçao in this time of crisis. Why?” Het wordt hem door TV Direct kwalijk genomen dat hij als president-commissaris van CTDF dit in het Engels plaatste, met een veel groter lezerspubliek, dan in het Papiaments.

Ook stelt de tv-zonder de vraag waarom Penha niet zelf ook een bijdrage levert. Het punt dat ondernemer Jonckheer wil maken is dat de overheids-nv’s in tijden van (corona)crisis geen reserves hebben omdat ze worden ‘uitgemolken’; geld wat eigenlijk het ‘hongerige deel van de bevolking’ toebehoort. In plaats daarvan wordt van Nederland financiële ondersteun gevraagd – bijna geëist.

,,Hoe kunnen wij onszelf autonoom noemen? In de tussentijd praten we over het terugdringen van de overheidssalarissen met amper 10 procent en uitstel van de indexering van de ambtenaren.” Zijn woorden blijken echter verkeerd te zijn gevallen bij sommigen, vooral daar waar hij eindigt met:

,,We are a joke! It has made me sick and we are a disgrace to the Kingdom!” Zoals gesteld, TV Direct legde daarbij direct de koppeling met zijn functie als voorzitter van CTDF en als algemeen directeur van Penha.

Bron: Antilliaans Dagblad

19 Reacties op “AD | Voorzitter CTDF stapt direct op

 1. Curacao revisited

  jammer dat bureau post (Sluis), SVB (Martis), APC (Kruidhof) en HNO (Martina) niet de eer verdienen in de facebook post

 2. Bert, groot gedeelte van het mondi-volk zit in Ned, en zij die hier nog zijn worden door schurken kdnt mfk ps, omgekocht met rum en pito.

 3. Statement is niet minder validen, en het verdient applaus dat het in het Engels gebeurt is. Ik heb alleen wat bedenkingen bij zijn acties voor zijn ondslag.

 4. ….”En is Jonkheer niet ondernemer die direct en indirect voordeel kon halen uit gemeenschapsgeld dat via het ctdf beschikbaar kwam? Was hij niet gewoon een van de voorbeelden van hoe het kwam dat het hier altijd misgaat?”……[email protected] Dislect

  Als dat zo is @ Dislect, dat hij hieraan mee gedaan heeft, dan zegt hij terecht : ” I” am ashamed” en “We” are a disgrace to the kingdom”.

  Ook als het zo is dat de hij meegedaan heeft, maskt dat zijn statement niet minder waar.

  Het zo i.d.d. als hypocriet aangemerkt kunnen worden, maar de feiten zijn daardoor niet minder valide

 5. Je begrijpt niet dat er nog mensen op zo’n Vullis zender als Direct afstemmen. Onvoorstelbaar wat een super laag niveau

 6. En nog iets, was het niet het ctdf dat achter de geweldige AJAX sponsoring zat? En is Jonkheer niet ondernemer die direct en indirect voordeel kon halen uit gemeenschapsgeld dat via het ctdf beschikbaar kwam? Was hij niet gewoon een van de voorbeelden van hoe het kwam dat het hier altijd misgaat?
  Ach het zijn maar vragen die bij mij rijzen. Het zal wel aan mij liggen.

 7. …..”Waar ik wel een probleem zie is dat er bij de monopolisten geen enkele poging is gedaan tot innovatie, efficiency en service verbetering”……

  Efficientieverbetering is al die overbetaalde directeuren korten naar hun prestatieniveau.

 8. Ik lees het iets anders; de overheids NV’s worden door devident eis uit gemolken door hun aandeelhouder de overheid. Dat is het recht van de aandeelhouders. Dat het gevolg is dat ze geen reserves hebben is daar weer een gevolg van.
  Dus? Of dat geld nu of later in de gemeenschapskas vloeit wat is het verschil? Wat voor verschil maakt het of de huidige of toekomstige elite zich daaraan vergrijpt?
  Het zou raar zijn als er een overheidstekort was terwijl de bedrijven van de overheid geld over hebben.
  Waar ik wel een probleem zie is dat er bij de monopolisten geen enkele poging is gedaan tot innovatie, efficiency en service verbetering, wat had kunnen leiden tot; lagere consumenten prijzen en/of grotere winsten die in de staatskas vloeien en daardoor de begroting konden helpen.
  Dat dit heeft kunnen gebeuren komt, naar mijn mening, door de politieke bemoeienis; het aanstellen van ongeschikte vrienden in de rvb’s en rvc’s van deze monepolisten.

 9. Fred Schiedam

  Respect voor deze man!!!!

 10. Jonckheer for president !

 11. Kaart:’Niet alleen Kevin Jonckheer wordt ziek van deze toestanden, merendeel van de bevolking.’

  Wat een onzin. Het merendeel van de bevolking heeft met hun stemmen voor de huidige puinhoop gekozen.

  Stemrecht van de mondi afnemen is mijn mening.

 12. Niet alleen Kevin Jonckheer wordt ziek van deze toestanden, merendeel van de bevolking. The truth and nothing but the truth jasmin pinedo c cooper godet. Maar dat is natuurlijk tegen het zere been van hen , die al jaren hebben gefraudeerd en GEREGELD hebben , zoals ene c cooper mfk.

 13. ….”dat meer dan 30 jaar ( zeg gerust 50 jaar” alles na 1969 ) alle ja ALLE politici ( 110% mee eens) op de een of andere manier -direct of indirect heft meegedaan aan het uitmelken van ons Eiland ipv het goed te gebruiken voor de opbouw ( 10 punten).

  Roven en Slopen ipv bouwen…
  Nederland mag wat mij betreft de hele boel opschonen.

  En ja dan zullen er heel veel boze partij bonzen met hun opgejutte ja knikkertjes gaan roepen dat dat niet kan.

  Grote partijbonzen die zelf nooit één K… ( rijmt op demoño) gedaan hebben voor hun eigen volk.

 14. Het is overduidelijk dat deze man 100% gelijk heft maar velen blijven stil, de bevolking is het allang zat dat meer dan 30 jaar alle ja ALLE politici op de een of andere manier -direct of indirect heft meegedaan aan het uitmelken van ons Eiland ipv het goed te gebruiken voor de opbouw.
  E BERDAD TA PIKA – en nog steeds hoop ik de dag dat er een degelijke regering gevormd kan worden die pijlsnel wetten aanpast en 30 jaar terug gaat om alle verdwijningen en afromingen van deze Politici terug te draaien. Of zonder moeite zou ik NEDERLAND zelf toestaan dit te komen doen. NOS MES NO POR is overduidelijk al Jaren bewezen.

 15. …..”Het punt dat ondernemer Jonckheer wil maken is dat de overheids-nv’s in tijden van (corona)crisis geen reserves hebben omdat ze worden ‘uitgemolken’; geld wat eigenlijk het ‘hongerige deel van de bevolking’ toebehoort. In plaats daarvan wordt van Nederland financiële ondersteun gevraagd – bijna geëist”……

  100% gelijk.
  Deze waarheid iriteert!
  Omdat het de pijnpunten meticuleus aanstipt.

  Aan dit uitmelk gedrag zou je bijna gaan denken dat we een heel egoistisch volk zijn…
  De toplaag die de macht heeft om hier verandering in te brengen, maar dit elke x niet doet, is het zeker.

  Niet anders dan een Zimbabwe of Liberia, waar ze hun eigen mensen ook laten creperen, terwijl een kleine elite in belachelijk extreme weelde leeft.

  De Robert & Grace Mugabes hebben we hier ook, ze zitten op elke topfunctie van de staats NV’s ministers + parlementariers.
  En ze hebben alleen aan zichzelf gedacht, tegen miljoenensalarissen, maar bouwen niets constructiefs voor het volk op.

  Ze laten een steeds grotere puin- en pijnhoop achter voor de volgende generatie.

  Net Afrika hier soms, wat het bestuur en puinhoop moraal betreft, maar dan met heel veel capsones

 16. Heel typisch dat 2 corrupte (ex) politici als Charles Cooper en Anthony Godett meteen riepen om het ontslag van Jonkheer.

  Dan weet je meteen dat de heer Jonkheer groot gelijk heeft!

 17. Ook dat nog

  Waarmee maar weer wordt bewezen, dat er geen journalistiek wordt bedreve n door TV-direct, maar politiek. Media is geen “waakhond” maar verlengstuk van de politiek
  Wie betaalt, bepaalt

 18. ……,,We are a joke! It has made me sick and we are a disgrace to the Kingdom!” …….

  De beste man heeft de spijker op zijn kop geslagen….

  Miljoenen salarissen voor companies die om geld bedelen , een monopoly positie hebben en uitgemolken worden door…we weten wel wie.

  Ja het blijft lastig op dit eiland.
  Zeer lastig om de rauwe waarheid te vertellen,
  Lastig om te vertelken dat er zoveel weggesluisd wordt via die overheids NV’s .
  Allemaal er uit jonassen!

 19. Curacao revisited

  “Het wordt hem door TV Direct kwalijk genomen dat hij als president-commissaris van CTDF dit in het Engels plaatste, met een veel groter lezerspubliek, dan in het Papiaments.”
  wat een lange tenen bij TV direct: de boodschap blijft hetzelfde of die nu in het Engels of Papiaments wordt verkondigd

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *