AD | Voorlichter Wiels dient ontslag in

Marvelyne-Wiels-1

Woordvoerder Marvelyne Wiels zou worden ‘gekleineerd en vernederd’

Den Haag – Persvoorlichter Jassir de Windt van het Curaçaohuis heeft zijn ontslag ingediend. De Windt werd kort na het aantreden van Gevolmachtigde minister Marvelyne Wiels (Pueblo Soberano) in juni 2013 aangetrokken.

Hij was gisteravond niet voor deze krant bereikbaar om zijn onverwachte ontslag toe te lichten. De Windt heeft zijn collega’s de afgelopen dagen persoonlijk over zijn aanstaande vertrek geïnformeerd. Hij liet er daarbij geen misverstand over bestaan dat zijn besluit alles te maken heeft met het optreden van Wiels en haar omgangsvormen.

De Windt werd geregeld, soms in het bijzijn van andere medewerkers, op luide wijze ‘terecht gewezen’. Vooral als hij haar kritische vragen van journalisten moest voorleggen – en dat gebeurde zoals bekend nogal eens – kreeg hij er ongenadig van langs.

Tegen zijn collega’s heeft De Windt verklaard er genoeg van te hebben door zijn werkgeefster te worden ‘gekleineerd en vernederd’. De druppel die de emmer bij hem zou hebben doen overlopen, was de heftige reactie van Wiels op vragen van de media over een mysterieuze ruil van twee dure door het Curaçaohuis aangekochte vazen voor twee goedkope Ikea-exemplaren.

Medewerkers van Kas di Kòrsou verbaasden zich al veel langer over de vergaande loyaliteit van De Windt jegens Wiels. Als haar woordvoerder had hij geen enkele bevoegdheid zaken zelfstandig af te handelen, maar moest wel tegenover media zaken ontkennen die enkele dagen later toch waar bleken te zijn.

Medewerkers die niet tot de kleine kring vertrouwelingen van de Gevolmachtigde minister behoren, hebben hun hoop gevestigd op het rapport van de Nationale ombudsman dat medio juni verschijnt.

Sinds Wiels inzage heeft gekregen in de voorlopige bevindingen is de spanning op het Kabinet van de Gevolmachtigde minister zo mogelijk nog groter dan die al was.

Bron: Antilliaans Dagblad
Dossier: Marvelyne Wiels – Gevolmachtigde Minister van Curaçao

7 Reacties op “AD | Voorlichter Wiels dient ontslag in

 1. Lelijk van buiten EN van bnnen.

 2. Bernardina

  Helemaal eens, maar zoals gewoonlijk de meerdeerheid zwijgt. Rosaria, Glen S, Leeflang en de rest van de nutteloze zakkenvullers binnen deze staten.

 3. Bernardina

  Heel verstandig van de voorlichter. Je hoeft je door zo’n derde rangs liegend figuur niet als voetveeg te laten gebruiken.
  Zo gaan de goede mensen weg en Fraudeline blijft zitten. Het wordt de hoogste tijd dat het Ombuds rapport openbaar wordt gemaakt Opkrassen met zo’n gestoord figuur.

 4. Triest, dat Curacao met zo een heks zit opgescheept.
  Zij is de grote schande van curacao.
  Iedere keer weer dezelfde fot met iemand voor een spiegel die haar een boekje geeft.
  ik vraag me af?: kan ze wel lezen?
  Asjes en zij zijn 2 corruptici die elkaar moeten steunen.
  Ze weten te veel van elkaar.
  uiteindelijk zal deze kennis toch openbaar worden…

 5. Abraham Mossel

  Zag van ochtend “in de AD” dit misbaksel hopelijk voor de laatste keer een boek in ontvangst nemen. Hoe groot is haar Poen-boekenkast niet wel>cq boeken-DOOSje?.

 6. Ongelooflijk dat deze schaamteloze heks nog steeds in het Curacaohuis, wanprestatie opn wanprestatie leverend, zichzelf schaamteloos verrijkend en alleen maar familie en slaafse vriendjes binnenhalend, zoals het lullige zoontje van de louche Kade Wilsoe.

  Schande ook dat Pueblo Solberao, met jAsjes voorop, Fraudelyne nog steeds de hand boven het hoofd houdt.

  Deze * moet weg, en niet als een true Yu di Korsow (Anthony de Lima) met een afkoopsom.

 7. Ik denk niet dat Marvelientje “É Bon Yu di Kòrsou” titel krijgt, dus zal ze hem zich wel toe-eigenen of zo. Binnenkort staat deze best wel op haar toch al zo opgeklopte CV, hoogstwaarschijnlijk als eervolle vermelding.

  En hoe zit dat nu met die dure vazen waar ik uiteindelijk ook aan mee heb betaald, komt er binnenkort een vazenbericht zoals dat ook met de nog steeds verdwenen keuken het geval was? Wie gaat nu Marvelientje tegen beter weten in weer verdedigen?

  Deze “dame” zet Curaçao alleen maar voor joker, en het wordt eens tijd dat iemand een stel ballen krijgt en doet wat er eind 2013 al had moeten gebeuren; namelijk haar er uit gooien. Wie van de bevolking wil door zo een constant in opspraak zijnd persoon vertegenwoordigd worden?

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *