28 C
Willemstad
• dinsdag 21 september 2021 03:15

Laatste reacties

- Advertentie -

AD | Verwarring over Elvis De Andrade

Niet de ex-voorzitter van PWFC

Het gaat wat betreft de aangifte tegen de ministers om Elvis Fabio de Andrade die de afgelopen tien jaar op de lijst stond van zeker drie verschillende partijen.

Willemstad – De Elvis de Andrade die aangifte heeft gedaan tegen de inmiddels afgetreden minister Marilyn Alcalá-Wallé en premier Eugene Rhuggenaath is niet de persoon met dezelfde naam die lange tijd voorzitter was van Isla-vakbond PWFC.

Dat bevestigt Errol Cova desgevraagd. ,,Het is een andere De Andrade, toevallig met dezelfde naam”, zegt Cova, die de afgelopen jaren regelmatig als woordvoerder van de gezamenlijke vakbonden naar voren treedt. Verschillende media spreken van ‘de oud-vakbondsman’, maar dat is dus niet juist.

- Advertentie -

Het gaat wat betreft de aangifte tegen de ministers om Elvis Fabio de Andrade die de afgelopen tien jaar op de lijst stond van zeker drie verschillende partijen.

In 2010 pleit hij als MAN-kandidaat nog voor verbeteringen van de omstandigheden in de gevangenis. Een paar jaar later is hij verkiesbaar voor de MFK en vervolgens meldt hij zich bij Kòrsou di Nos Tur (KdNT).

Dagblad Vigilante bericht op 12 mei 2017 dat De Andrade ‘in verband met de aankomende verkiezingen een nieuwe politieke partij wil oprichten’. Die komt er inderdaad, onder de naam Movimentu Kontra Korupshon (MKK). De beweging lukt het niet een zetel te bemachtigen in de Staten.

De Andrade zou al in oktober vorig jaar aangifte hebben gedaan bij de Landsrecherche tegen Onderwijsminister Marilyn Alcalá-Wallé. Nadat het Openbaar Ministerie (OM) vorige week aankondigde een strafrechtelijk onderzoek tegen haar te beginnen, trad Alcalá-Wallé af. Zij wordt ervan verdacht de Wet integriteit (kandidaat)ministers – beter bekend als de ‘Screeningswet’ – te hebben overtreden.

- Advertisement -

Vorig jaar werd bekend dat Alcalá-Wallé tijdens haar ministerschap nog stond ingeschreven bij een nv en een stichting. De minister zelf gaf toen aan dat beide instanties niet langer actief zijn.

De andere Elvis de Andrade, die voorheen bekend was als de voorzitter van Isla-vakbond PWFC, kwam vorig jaar oktober ook even in het nieuws. Hij werd toen gekozen als de nieuwe voorzitter van de Democratische Partij (DP).

Bron: Antilliaans Dagblad

- Advertisement -

Artikel delen

11 reacties

 1. “…Daarnaast zijn er personen die….. of via hacken aan die informatie komen die nodig is…”

  Hacken? HACKEN?

  Frisse jongen die mevr. Baselmans-Oracle.

 2. MKK Movimentu Kontra Korupshon

  Duidelijk is dat men niet weet wie en wat er achter deze organisatie zit.

  In 2004 is ondergetekende John H Baselmans-Oracle gestart met deze organisatie. Samen met hem waren er lokaal 1 advocaat, 1 jurist en 1 Nederlandse jurist die diverse lokale en Nederlandse misstanden aanpakten. Alles zou naar buiten gebracht worden door ondergetekende en alle medewerkers zouden anoniem blijven in hun werk. Dit concept is nog gaande en in de nu ruim 15 jaren van vechten tegen corruptie en dwalingen uitgegroeid naar een grote organisatie van:
  America: 1 advocaat, 1 jurist
  Nederland: 3 advocaten, 4 juristen
  Europees Parlement: 2 juristen 3 lobbyisten
  Europees Hof: 1 advocaat, 1 jurist
  Internationale organisaties VN, UN en kleinere organisaties: diverse NGO’s en Lobbyisten.
  Daarnaast zijn er personen die per zaak infiltreren of via hacken aan die informatie komen die nodig is.

  Door deze zeer volwaardige organisatie rond de aardbol zijn al diverse grote zaken aangepakt maar ook veel lokale zaken die vanuit de eilanden worden gedirigeerd zijn nu in kaart gebracht en worden nu nationaal maar ook internationaal vragen naar gesteld en zijn al diverse personen opgepakt en vastgezet. Banken, trustbedrijven, accountants, projectontwikkelaars maar ook politici en handelaren worden zogenaamd uit het niets nu aangesproken over zaken waar ze al jaren bezig mee waren. We zien het nu lokaal duidelijk in de politiek maar ook in de financiële wereld, de onderwereld van drugs, geld, mensen- en kinderhandel.

  Het MKK concept werkt simpel omdat niemand weet wie, wat, waar achter zit en zelfs nu zover gaat dat burgers zelf de aangiftes doen met steun vanuit soms onbekende hoeken.

  Als MKK blijven we ons best doen voor gerechtigheid.
  John H Baselmans-Oracle

  PS en voor fake name “Kaat”
  Laat mij maar een wasse neus zijn

 3. Brian s , dit bedoel ik met: je wordt niet door ‘n rijtuig overreden maar door ‘n strontkar. Al die lui zoals monk cooper dos santoos rojer hebben allemaal gesloft, dat er geen aangifte tegen hen gedaan is, anders hadden ze allang aan de hoogste boom gehangen dit rutjepepul.

 4. Een (ex) MFK lid die de strijd tegen corruptie aangaat.

  Het moet niet gekker worden!

  Het is als Stella van Rijn benoemen tot de coordinatrice van de commissie Integriteit.

  Waar gebeurd.

 5. “Die komt er inderdaad, onder de naam Movimentu Kontra Korupshon (MKK). De beweging lukt het niet een zetel te bemachtigen in de Staten.”

  Als MKK hebben we NOOIT meegedaan aan welke verkiezing dan ook! Het was heer Andrade die aannam dat wij als MKK zich bij hem zouden aansluiten en mijn naam gebruikte daarvoor.

  Wederom een AD die uit hun neus zwamt en met valse berichtgeving komt.

Geef een reactie

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

- Advertentie -

Lees ook

- Advertentie -

Zoeken

- Advertentie -

Extra | Journaal 20 september 2021

Elke werkdag het laatste nieuws van Extra, nu ook in het Nederlands. Bron: Extra

Telegraaf | BnnVara blijft bij stelling over salaris bankdirecteur Curaçao

Met filmpje BnnVara houdt vast aan de stelling dat de directeur van de Centrale Bank van Curaçao en Sint Maarten (CBCS) 460.000 euro per jaar verdient, ook al...

Column Youp | Stank voor Ank

Afgelopen week liep ik te duimen dat ons land niet bij een oorlog betrokken zou raken. Ik was bang dat we met onze minister van Defensie niet...

Volkskrant | Bij de demonstratie in Washington: ‘Je merkt hoe groot het geloof in The Big Lie is’

Nick de Jager Uit angst voor een tweede January 6 wemelt het nu van de politiemensen voor het Capitool in Washington. Daar betuigen demonstranten hun steun aan degenen...

NDH | BNNVARA-programma over salarissen veroorzaakt rumoer op Curaçao

Op Curaçao is commotie ontstaan over het salaris van de directeur van de Centrale Bank van Curaçao en Sint Maarten (CBCS) na een uitzending van het Nederlandse...

ParadiseFM | Werkloosheid gaat stijgen volgens IMF

De werkloosheid gaat stijgen tot 24,3% volgens het IMF. Volgens de regering zijn de cijfers te vergelijken met cijfers van de Centrale Bank van Curaçao en Sint...
- Advertentie -