28 C
Willemstad
• vrijdag 19 augustus 2022

Laatste reacties


Widget not in any sidebars

AD | ‘Vertrouwen in Synergy’

MEO Minister Steven Martina: Ik verwacht dat we elkaar over twee, drie maanden vinden en dat Insel dan een doorstart kan maken | Extra

Willemstad – Minister Steven Martina (MAN) van Economische Ontwikkeling heeft er alle vertrouwen in dat Synergy Aerospace de lokale luchtvaartmaatschappij Insel Air uit het slob trekt. ,,We zien licht aan het einde van de tunnel”, zei Martina donderdag tijdens een persconferentie.

Volgens Martina heeft de Curaçaose regering de Colombiaanse maatschappij, die onder andere eigenaar is van Avianca Holding, gevraagd een businessplan op te stellen waaruit blijkt hoe de toekomst van Insel eruitziet zal zien na een overname door Synergy. Dan gaat het bijvoorbeeld over de routes waarop gevlogen gaat worden en met welke vliegtuigen.

,,Het plan is bijna klaar”, zegt Martina. ,,Ik ben ervan overtuigd dat Synergy een duurzame maatschappij kan neerzetten. Ik verwacht dat we elkaar over twee, drie maanden vinden en dat Insel dan een doorstart kan maken.”

Dinsdag ontstonden grote vertragingen toen de beide vliegtuigen die Insel nog in de lucht heeft, twee Fokker 50-toestellen, aan de grond bleven vanwege technische problemen. Alle vluchten werden gecanceld. Martina:

,,Dan blijkt overduidelijk hoe kwetsbaar Insel op dit moment is, het is een bedrijf in crisis.”

Volgens de minister heeft de vliegtuigmaatschappij vier vliegtuigen nodig om te voorkomen dat vluchten niet door kunnen gaan.

In juni bevestigde Martina al dat Synergy de wens heeft geuit om de Curaçaose luchtvaartmaatschappij onder eigen vlag, naam en stijl te exploiteren.

Bewindvoerder Rogier van den Heuvel zei destijds dat het Colombiaanse bedrijf de routes, het personeel en de vergunningen van Insel Air wil overnemen. In juni hoopten partijen nog dat er medio juli een overeenkomst kon worden bereikt. Van den Heuvel zei dat het mooi zou zijn als er in ieder geval een deal zou zijn voor 25 augustus, de dag dat een crediteurenvergadering gepland staat.

Bron: Antilliaans Dagblad

Artikel delen

2 reacties

  1. Een ding is zeker, Synergie neemt 2 dingen niet over:

    1) de directie (zij zien ook dat Heerenveen en Lippinkhof nog niet de kwaliteiten hebben om een trukki pan te runnen, en Andre Delger krijgt zijn ontslagbrief toegestuurd op zijn vakantie adres)

    @) de 30 miljoen gemeenschapsgeld die wij in een al failliete boedel hebben gestoken

    PS
    Zag op zijn Facebook pagina een foto Andre Delger gisteren in het reuzenrad in Magical Kingdom. Waarschijnlijk wilde hij eindelijk eens in iets zitten dat wel de lucht in gaat.

Geef een reactie

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Lees ook

Zoeken


Widget not in any sidebars
- Advertentie -

Democracy now! | Thursday, July 28, 2022

Democracy Now! is a national, daily, independent, award-winning news program hosted by journalists Amy Goodman and Juan Gonzalez. Democracy Now!’s War and Peace Report provides our audience...

Extra | Journaal 28 juli 2022

Elke werkdag het laatste nieuws van Extra, nu ook in het Nederlands. Bron: Extra

DH | Wuite reminds The Hague to include Caribbean Netherlands

THE HAGUE--Member of the Second Chamber of the Dutch Parliament Jorien Wuite of the Democratic Party D66 on Thursday reminded the Dutch government of the fact that...

Democracy now! | Wednesday, July 27, 2022

Democracy Now! is a national, daily, independent, award-winning news program hosted by journalists Amy Goodman and Juan Gonzalez. Democracy Now!’s War and Peace Report provides our audience...

Extra | Journaal 27 juli 2022

Elke werkdag het laatste nieuws van Extra, nu ook in het Nederlands. Bron: Extra

DH | Jacobs: Secret audio recordings create a dangerous precedent

PHILIPSBURG--Prime Minister Silveria Jacobs (National Alliance) does not condemn the threats made by Minister of Public Housing, Environment, Spatial Development and Infrastructure VROMI Egbert Doran (National Alliance)...