30 C
Willemstad
• dinsdag 26 oktober 2021 11:14

Laatste reacties

- Advertentie -

AD | Verbod op livemuziek Pietermaai

‘Pesterij’ aldus Wim Boerenveen van Mundo Bizarro

Willemstad – Horecaondernemers in het Pietermaai District zitten met de handen in het haar, nadat zij een verbod hebben gekregen voor het brengen van livemuziek.

Volgens eigenaar van Mundo Bizarro, Wim Boereveen, geldt dit verbod behalve voor zijn zaak ook voor Bar 27, Miles Jazz Café, Restaurant Ginger, Bistro Pietermaai, Barbecuerestaurant Happy en La Cantina del Patron.

Vorige week vrijdag zou de Inspectie van het ministerie van Economische Ontwikkeling samen met een agent bij de zaken in Pietermaai zijn binnengevallen om de vergunningen voor livemuziek te controleren. ,,Ik heb een restaurant A-vergunning en een café-vergunning en hierin staat dat wij muziek mogen spelen. Maar de agent die over de vloer kwam, interpreteerde dat anders en verbood ons nog langer livemuziek te maken”, aldus Boereveen.

- Advertentie -

In artikel 2 van de vergunning, die de ondernemer desgevraagd aan deze krant heeft toegestuurd, staat letterlijk dat deze toestemming verleent ‘om in de vergunningslokaliteit voornoemd muziek te maken of te laten maken door middel van een (stereo) muziekinstallatie of van plaatselijke muziekgezelschappen, vertoningen of andere verrichtingen ten vermake van het publiek te maken, te geven of toe te laten, alsmede gelegenheid tot dansen te geven of dansen toe te laten met dien verstande dat deze toestemming niet omvat het optreden van buitenlandse artiesten’.

De hoofdagent zou hebben gezegd dat met ‘plaatselijke muziekgezelschappen’ een dj wordt bedoeld, dat er een aparte vergunning nodig is voor livemuziek en dat deze alleen wordt toegekend aan zaken die afgesloten zijn met ramen en deuren en die voorzien zijn van airco. ,,Ik ben natuurlijk niet helemaal gek”, reageert Boereveen fel, die vindt dat het besluit aanvoelt het aanvoelt als ‘pesterij’.

Afgelopen week is de eigenaar van Mundo Bizarro met zijn papieren langs het kantoor van MEO gegaan om om duidelijkheid te vragen. ,,De medewerkers daar zeggen dat ik wel livemuziek mag maken. Daarom had ik donderdag gewoon alles opgebouwd voor de wekelijkse salsasessie. Maar dat heb ik van de hoofdagent moeten afblazen, omdat ik volgens hem riskeerde dat de volledige vergunning voor mijn zaak zou worden ingetrokken”, aldus Boereveen.

De ondernemers van de verschillende horecagelegenheden zijn van plan om samen tegen het besluit in te gaan en hebben vorige week om tafel gezeten met een advocaat om te bekijken welke juridische stappen zij kunnen ondernemen. ,,Bar 27 en Barbecuerestaurant Happy gaan eraan kapot als ze geen livemuziek meer mogen brengen. Maar het heeft op de hele straat een enorme invloed. Die muziek is het succes van Pietermaai”, aldus Boereveen.

- Advertisement -

Het ministerie van Economische Ontwikkeling was nog niet bereikbaar voor commentaar.

Bron: Antilliaans Dagblad

- Advertisement -

Artikel delen

19 reacties

 1. @Hans(? ? ? ) schreef;
  “Zo, Mano is ook zijn bed uit.”

  Ja hoor Trui, Esther, Gerard.. eh sorry, ik bedoel Hans. Heb heerlijk geslapen joh. ???

 2. In Nederland is het beter geregeld.

  Geluidsontheffing horeca.
  @Horeca ondernemers mogen 12 keer per jaar meer geluid maken dan normaal is toegestaan. Bijvoorbeeld met live muziek. U kunt 6 keer zelf een datum kiezen en 6 keer wijst de gemeente een datum aan voor meer geluid.

  @Voor de geluidsontheffingen geldt een aantal voorwaarden. Wanneer u zelf een datum kiest om meer geluid te maken, dan moet u dit melden. Ook zijn de eindtijden dat u meer geluid mag maken verschillend per gebied en per dag.

  @De geluidsontheffing geldt alleen voor binnen en met de ramen en deuren gesloten (behalve voor het doorlaten van personen of goederen) en geldt niet voor het terras.

  @De ondernemer moet de omwonenden informeren wanneer hij een geluidsontheffing heeft.

  @Alleen professionele horecazaken die als hoofdactiviteit ‘horeca’ hebben, kunnen gebruikmaken van de geluidsontheffing

 3. @eriklapas, Je zit helemaal mis met je reactie.

  Harde muziek is onderdeel van Nos Kultura. Iedereen die daar een problem mee heeft moet oprotten van het eiland. Dat zien we bij Brakkeput Mei Mei en ook nog recentelijk met disco The View in een woonwijk.

  Maar nu is het ineens geen problem? Waarom is nu ineens de harde muziek niet onderdeel van Nos Kultura?

 4. @Lapas: moord en brand hoor je te schreeuwen als er e.o.a. lolo van een agent “de wet probeert te handhaven” op basis van onjuistheden.

  Je rijdt morgen bij jou de straat in en er staat een agent die zegt dat je niet door mag omdat het een éénrichtingsweg is.
  Jouw eerste vraag is dan toch: “waar staat dat bord?”

  Als er dan een antwoord komt in de trend van “dat doet er niet toe, ik (de agent) vind dat het vandaag een éénrichtingsweg is.” dan draai jij je om?

  Dacht het niet.

 5. Plasje, wat een domme reactie.

  Als er geluidsoverlast was, mag van mij de tent meteen dicht. Maar er is gesloten op basis van een vergunning alleen, de band had nog geen minuut gespeeld.

  En die vergunning stond een live band toe.

 6. Het is wel grappig om te zien dat de meeste reageerders, moord en brand schreeuwen als weer een schietpartij of een beroving is maar zodra de politie de wet probeert te handhaven ten koste van wat buitenlandse feestvierende zakkenvullers dan mag de politie plotseling haar werk niet doen. Het lijkt net een groep anarchisten bij elkaar.. Iedereen hoort zich in een ander land aan de cultuur van dat land aan te passen.

 7. Het is een bekend fenomeen in de Nieuwstraat. Kennelijk wonen er wat agenten en politiek gelieerde figuren in de FKP woningen op de kop van de Nieuwstraat. Zij hebben officieel totaal geen recht op die woningen, maar wonen er wel en sturen continu de politie wanneer er live muziek of een ander evenement is.
  I.p.v. dat de overheid eens gaat uitzoeken wat die figuren in FKP woningen doen, terwijl ze daar geen recht op hebben, krijg je dus dit soort acties. Mundo Bizarro is al veel vaker het doelwit geweest van willekeurige inspecties. Zelfs bij de opening van Mundo Bizarro was het al raak, eigenaren de nacht in de cel doorgebracht.

  Maar wederom is bewezen dat het handhavend personeel ontzettend slecht is opgeleid, totaal geen kennis heeft van het werk dat ze uit moeten voeren. We zien het op alle vlakken. Men handhaaft niet op de weg omdat veel agenten de verkeerswet totaal niet kennen. Inspecteurs van MEO, GGD, Brandweer maken er eenzelfde potje van. Komen met veel bombarie een zaak binnen en gedragen zich dan als een olifant in een porseleinkast, niet gehinderd door enige kennis van zaken. Het is helaas de standaard, amateurisme ten top.

  En ondertussen schreeuwt iedereen dat herrie ‘nos kultura’ is en dat, wie het niet bevalt, maar op moet rotten naar Nederland. Tenzij……………ze zelf in de herrie zitten.

  Stelletje hypocrieten.

 8. Ja en het is altijd lachen hier, als er bij een ministerie om commentaar gevraagd wordt is er niemand aanwezig, schijtbakken zijn het.

 9. Blijft grappig dat dit wel op Brakkeput mag onder het mom van Makamba oprotten maar in een volkswijk is het ineens een probleem. Toevallig wonen er veel agenten tegenover Mundo Bizarro. Harde geluid en muziek is toch nos kultura?

 10. Het is en blijft een misselijk zooitje bij de politie, zo gauw ze 4 strepen hebben denken ze dat ze god zijn, maar ze vergeten dat ze nog niet goed genoeg zijn om een moord opdracht gever ( lees pretu ) kunnen cq mogen bewaken, dat moet een vrouw doen, die sigaret gaat roken 1 uur lang, zodat Prettu zich rustig kan op hangen!

 11. Dat krijg je als er veel politieagenten en ambtenaren in de goedkope aangrensende FKP flats wonen. Die willen in het weekend rust en niet de harde engelstalige muziek maar de bevriende lokale dj is geen probleem.

 12. Duidelijk geval van macambaatje pesten.

  De Yu Korsow heeft Pietermaai gemaakt tot het een getto vol drugsdealers, verslaafden en hoeren. De macamba heeft het prachtig opgeknapt en verandert in een centrum van economische activiteit.

  Dat wekt natuurlijk jalousie op.

  Si nos mes no por, macamba no por tampoko.

Geef een reactie

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

- Advertentie -

Lees ook

- Advertentie -

Zoeken

- Advertentie -

Extra | Journaal 25 oktober 2021

Elke werkdag het laatste nieuws van Extra, nu ook in het Nederlands. Bron: Extra

PBC | Tickets naar Curaçao rond kerst kunnen oplopen tot boven de 10.000 gulden

Persbureau Curacao WILLEMSTAD – Wie rond de kerstdagen naar Curaçao wil vliegen moet zijn vluchtdagen zorgvuldig uitkiezen. Ga je in het nieuwe jaar terug, dan kunnen de prijzen...

PBC | Toeristische sector Curaçao bezorgt over QR-code

Persbureau Curacao De toeristische verblijfssector op Curaçao maakt zich zorgen over de onlangs aangekondigde maatregelen rond de invoering van de QR-code. Die is te abrupt ingevoerd. Chata, die...

PBC | Aantal vaccinaties op Curaçao passeert de grens van 100.000

Persbureau Curacao WILLEMSTAD – Op Curaçao is dit weekend de 100.000 bewoner gevaccineerd. Het gaat om de eerste prik. Bijna 92.000 van hen hebben inmiddels een tweede prik...

DolfijnFM | Premier Aruba ontkent banden met lokale drugskartels

De premier van Aruba, Evelyn Wever-Croes ontkent geruchten dat zij hechte banden heeft met de lokale drugsmaffia. Die zou geleid worden door haar familie. De geruchten werden verspreid...

DolfijnFM | Maar een persoon positief getest

Vandaag slechts één positieve test op bijna 1400 afgenomen coronatests. Met veertien patiënten die hun isolatie mochten beëindigen komt het totaal aantal actieve cases in Curaçao op...
- Advertentie -