32 C
Willemstad
• zaterdag 25 september 2021 14:46

Laatste reacties

- Advertentie -

AD | Vandaag D-day voor koper Plaza

Vorig week donderdag verstreek de betalingstermijn van twee weken, zoals die in de veilingvoorwaarden werd opgenomen door notaris Igor Naaldijk | Jeu Olimpio

Willemstad – Vandaag moet de koper van Plaza Hotel 13,5 miljoen gulden op de bankrekening van notariskantoor Naaldijk hebben gestort. Als het geld voor het einde van de dag niet binnen is, kan Girobank als executant stappen ondernemen tegen de Amerikaan Tom Bolera.

Dat zegt Harman ‘Freddy’ ten Holt in antwoord op vragen van het Antilliaans Dagblad. Vorige week was het bericht nog dat Bolera tot afgelopen woensdag uitstel had gekregen in verband met het lange vrije weekeinde rond Thanksgiving, maar dat blijkt dus een week te zijn, tot en met vandaag.

De Amerikaan was donderdag 8 november de enige bieder tijdens de veiling van het gebouw in Punda waar het hotel en casino in waren gevestigd. Vorig week donderdag verstreek de betalingstermijn van twee weken, zoals die in de veilingvoorwaarden werd opgenomen door notaris Igor Naaldijk.

- Advertentie -

IJede van de Kooij, beoogd financieel directeur van het toekomstige hotel, zei woensdag nog dat ‘het afronden van de documenten iets meer tijd kostte dan gedacht’. ,,Ik heb net met de heer Bolera gesproken en hij verwacht dat het geld morgen (gisteren, red.) wordt verstuurd naar de Girorekening van de notaris”, aldus Van der Kooij woensdag.

Dat uitstel wordt verleend aan Bolera en de groep uit de hotelwereld die hij vertegenwoordigt, is opmerkelijk. Iets dergelijks gebeurde juli vorig jaar nadat de Amerikaan John Burcham, eveneens de enige bieder, het Plaza Hotel kocht voor 9 miljoen dollar, tijdens de eerste veiling, die toen ook al werd georganiseerd door notariskantoor Naaldijk. Burcham, ceo van Allied United Financial Corporation, heeft uiteindelijk nooit betaald. Dat terwijl, net zoals nu dus bij de tweede veiling, in de veilingcondities uitdrukkelijk staat dat de bieder een ‘onherroepelijke bankgarantie’ moet kunnen overleggen of ‘andere zekerheid’ moet kunnen stellen ‘ten genoegen van de executant’.

Bron: Antilliaans Dagblad

- Advertisement -

Artikel delen

8 reacties

 1. Zo voorspelbaar dat er niet betaald ging worden.
  Amerikanen met een gigantisch blabla verhaal die zeer onrealistisch was. Elke keer weer hetzelfde met die ik heb alles groter mentaliteit.

 2. Zolang men hier geen idee heeft hoe een veiling moet worden georganiseerd zal het altijd een puinhoop blijven. Waarom laat men dit niet over aan de professionals ? Dan was ons al deze idioterie bespaard gebleven.

  Wanneer je een bankgarantie moet overleggen dan is het namelijk normaal te doen gebruikelijk dat jouw bod niet in overweging wordt genomen zolang die bankgarantie niet is afgegeven.
  Deze Bolero heeft nu zijn 15 min of fame gehad, heeft Curacao weer te kakken gezet, maar laten we eerlijk wezen: ‘iedereen kan bedenken dat 13,5 miljoen voor een bouwval als het Plaza veel, maar dan ook veel teveel geld is. Met 1 NAF houdt het wel op, de kosten van renovatie bedragen vele tientallen miljoenen. Als het nog te renoveren valt, want dat is nog maar de vraag. De betonrot zit zo diep in het gebouw dat er wellicht niets meer te redden is.

 3. Amateuristisch geklungel: als een bankgarantie (of andere zekerheid) verplicht is, daar niet op controleren, tenzij ….. (het kan er bij mij niet in dat een notaris zo stom is).

 4. Een serieuze koper had binnen 1 week betaald.
  Die twee Amerikanen spelen het slim.
  Uiteindelijk daalt de prijs tot 5 miljoen.
  En dan is het tijd om daadwerkelijk te kopen en betalen

 5. Het lijkt te mooi om waar te zijn, de vorige potentiële koper had een bod van 9 miljoen gedaan en nu biedt iemand anders 13,5 miljoen terwijl geen andere bieders waren.

Geef een reactie

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

- Advertentie -

Lees ook

- Advertentie -

Zoeken

- Advertentie -

ParadiseFM | Twee Curaçaoenaars onder acht smokkelaars

Onder de acht drugssmokkelaars die dinsdag op zee werden aangehouden, zaten ook twee Curaçaoënaars. Een groep van zes Venezolanen waagde de oversteek met een grote hoeveelheid drugs....

ParadiseFM | Meteo zet Curaçao op code geel wegens extreme hitte

De Meteorologische Dienst Curaçao (Meteo) heeft vrijdag een code geel afgegeven in verband met extreme hitte. Meteo raadt aan zoveel mogelijk binnen te blijven, voldoende water te...

ParadiseFM | Alweer een dode door corona, aantal doden stijgt naar 159

Er is weer iemand overleden aan de gevolgen van Covid-19. Zo blijkt uit de coronacijfers van vrijdag. Daarmee staat het aantal mensen dat op Curaçao aan de...

CC | Resistance to controversial dispute law has surprised Knops

THE HAGUE - The resistance of the parliaments of Curacao, Aruba and Sint Maarten against the draft Consensus Kingdom Act on Kingdom Disputes has surprised Undersecretary Raymond...

DH | Sam is now a hurricane

Sam is now a hurricane, rapid intensification forecast to continue. Hurricane Sam Advisory Number 7. NWS National Hurricane Center Miami FL AL182021 500...

AntilliaansDagblad | RMR: Sint Maarten voldoet voldoende

7e Tranche spoedig door Nederland overgemaakt Philipsburg - Sint Maarten ontvangt binnenkort de zevende tranche liquiditeitssteun van Nederland. De Rijksministerraad (RMR) heeft hier vrijdagochtend groen licht voor gegeven. Het...
- Advertentie -