28 C
Willemstad
• woensdag 27 oktober 2021 08:39

Laatste reacties

- Advertentie -

AD | UTS stopt diensten kansspelen

United Telecom Services (UTS) stopt met aanbieden van casino- en loterijen services aan haar dochters Radcomm (Smartplay) en Cyberluck (E-gaming Curacao)

Willemstad – Overheid-nv United Telecommunication Servies (UTS) stopt in augustus van dit jaar met de levering van infrastructuur en diensten aan aanbieders van kansspelen. De maatregel is ingegeven door de negatieve berichtgeving over de rol van UTS bij kansspelen en de schade die het bedrijf als gevolg daarvan kan ondervinden, aldus de nv in een persverklaring.

In een toelichting stelt UTS dat de kansspelsector van het eiland de afgelopen tijd vaak negatief in het nieuws is geweest. Daarbij wordt in de berichtgeving ten onrechte de indruk gewekt dat UTS de kansspelen mede aanbiedt en zich daarbij niet aan de geldende wetten en regelgeving houdt.

,,Dergelijke negatieve en onjuiste publiciteit schaadt niet alleen de bedrijfsactiviteiten van UTS maar tevens haar naam en reputatie op nationaal en internationaal niveau. Dit is niet in het belang van UTS en haar stakeholders”, aldus de verklaring.

- Advertentie -

Het bedrijf stelt dat het besluit om de specifieke diensten voor kansspelen te staken, vorig jaar in augustus is genomen.

De overheids-nv schrijft dat het besluit is genomen nadat er kritisch is gekeken naar de diensten die worden geleverd. Er is gekeken naar het aandeel van de diensten afzonderlijk in de opbrengst, de strategie en de positionering van UTS in de toekomst.

De nv heeft een paar grote uitdagingen voor de toekomst, aldus de verklaring. Het bedrijf is op zoek naar financiering voor een aantal grote telecommunicatieprojecten en moet ook een strategische partner vinden. ,,Om deze projecten succesvol af te kunnen ronden, is het noodzakelijk dat er evenwicht heerst in en rondom UTS en haar bedrijfsactiviteiten. Dit evenwicht is ook nodig voor het verder uitbouwen en succesvol maken van de nieuwe bedrijfstakken van UTS, waaronder een innovatief, veilig en voor de economie van Curaçao belangrijk internationaal datacenter.”

UTS signaleert dat de markt van de sterk concurrerende sector van telecommunicatie continu verandert. Dat is ook de reden voor het bedrijf om de eigen activiteiten voortdurend te evalueren, aan te passen en te vernieuwen.

- Advertisement -

Bron: Antilliaans Dagblad

- Advertisement -

Artikel delen

4 reacties

  1. Aha, Eerst de kiet schoonmaken en dan hup de verkoop in. O, doe ook even ctex afbouwen. Schijnt straks er ineens een sterke Chineese club te zijn die gaat investeren in chineese telecom apparatuur. Kan de una een moa hoa of mao afsluiten om kindertjes op te leiden tot hackers op de nieuwe programtuur. Bedankt Paul voor de werkgelegenheid.

Geef een reactie

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

- Advertentie -

Lees ook

- Advertentie -

Zoeken

- Advertentie -

Extra | Journaal 25 oktober 2021

Elke werkdag het laatste nieuws van Extra, nu ook in het Nederlands. Bron: Extra

PBC | Tickets naar Curaçao rond kerst kunnen oplopen tot boven de 10.000 gulden

Persbureau Curacao WILLEMSTAD – Wie rond de kerstdagen naar Curaçao wil vliegen moet zijn vluchtdagen zorgvuldig uitkiezen. Ga je in het nieuwe jaar terug, dan kunnen de prijzen...

PBC | Toeristische sector Curaçao bezorgt over QR-code

Persbureau Curacao De toeristische verblijfssector op Curaçao maakt zich zorgen over de onlangs aangekondigde maatregelen rond de invoering van de QR-code. Die is te abrupt ingevoerd. Chata, die...

PBC | Aantal vaccinaties op Curaçao passeert de grens van 100.000

Persbureau Curacao WILLEMSTAD – Op Curaçao is dit weekend de 100.000 bewoner gevaccineerd. Het gaat om de eerste prik. Bijna 92.000 van hen hebben inmiddels een tweede prik...

DolfijnFM | Premier Aruba ontkent banden met lokale drugskartels

De premier van Aruba, Evelyn Wever-Croes ontkent geruchten dat zij hechte banden heeft met de lokale drugsmaffia. Die zou geleid worden door haar familie. De geruchten werden verspreid...

DolfijnFM | Maar een persoon positief getest

Vandaag slechts één positieve test op bijna 1400 afgenomen coronatests. Met veertien patiënten die hun isolatie mochten beëindigen komt het totaal aantal actieve cases in Curaçao op...
- Advertentie -