26 C
Willemstad
• zaterdag 10 april 2021 07:29

PBC | Reproductiegetal op Curaçao blijft boven de 1

Persbureau Curacao Willemstad- Alhoewel het aantal gevallen wellicht iets zijn gedaald is de positivity rate onverminderd hoog. Volgens epidemioloog Izzy Gerstenbluth ligt deze rond de 35 procent. Ook...

PBC | Vaccinatielocatie WTC wordt ingericht

Persbureau Curacao Er wordt nog een locatie geopend om te vaccineren. Ook het WTC wordt ingericht als vaccinatielocatie. Deze opent op 14 april. Vanaf morgen kunnen mensen zich...

NTR | Tien partijen in verkiezingsrace: boosheid over beperkingen campagnevoering

Sharina Henriquez ORANJESTAD – Tien partijen hebben aangegeven mee te willen doen aan de verkiezingen die na de val van de regering vervroegd op 25 juni plaatsvinden. Maar...

PB | Gouverneur samen met Gilmar Pisas en Ruthmila Larmonie-Cecilia

WILLEMSTAD – De Gouverneur van Curacao, Hare Excellentie Lucille George-Wout, heeft op 9 april 2021 de politieke leiders van de Movementu Futuro Korsou, de heer Gilmar Pisas...

BNR | Zorgmedewerkers schieten te hulp op Curaçao

Tientallen zorgmedewerkers stappen vanmiddag op het vliegtuig naar Curaçao. Ze gaan daar hun collega's helpen. De intensive cares op het eiland liggen namelijk bomvol coronapatiënten. 'We gaan met...

ParadiseFM | Twee mensen overleden; bijna 26% positivity rate

Opnieuw twee coronadoden op ons eiland vandaag, blijkt uit de cijfers: een persoon in het ziekenhuis en een persoon thuis. In totaal zijn nu 60 mensen aan...
- Advertisement -spot_img
HomeMediaAD | ‘Trots op Curaçao’

AD | ‘Trots op Curaçao’

,,De politieke banden tussen mij en Eugene zijn hecht”, zo gaf Rutte aan | Antilliaans Dagblad

Willemstad – Op de eerste dag van de Bon Biní for Business Summit zijn acht Memoranda of Understanding (MoU’s) en Letters of Intent (LoI’s) getekend en is als afsluiter een convenant overeengekomen tussen Curaçao en Nederland waarmee partijen beogen de samenwerkingsrelatie tussen de landen te moderniseren.

De Nederlandse premier Mark Rutte sprak van een groot succes en de minister-president van Curaçao Eugene Rhuggenaath zei voldaan: ,,Ik ben trots op Curaçao.”

Ten overstaan van de pers blikte Rutte terug op de eerste dag van de summit. ,,Ik ben enorm onder de indruk. Je ziet hoe op een prachtige manier ondernemers van Curaçao en van Nederland schouder aan schouder staan om economische ontwikkeling aan te jagen. Wat we hier zien, is het ontstaan van een nieuwe economie.”

Dat economische groei het grootste doel is van de summit, bleek bij de afsluiting van de eerste dag gisteren, toen Rutte en Rhuggenaath in aanwezigheid van de media hun handtekening plaatsten onder het samenwerkingsconvenant ‘Groeistrategie Curaçao’. Curaçao heeft het plan ‘Groeistrategie Curaçao Integraal en Samen’ opgesteld, niet alleen ter bevordering van economische groei, maar ook van het financieel beheer en de overheidsorganisatie van Curaçao. Nederland is gevraagd om samenwerking bij de uitvoering van dit plan.

Concreet houdt dit in dat Nederland de Curaçaose regering zal ondersteunen bij uitdagingen op onder andere het gebied van de overheidsfinanciën.

,,Het biedt meer mogelijkheden om op een duurzame manier verbeteringen door te voeren voor de economie, het financieel beheer en de overheidsorganisatie, en niet alleen geleid te worden door de kortetermijnproblemen met de begroting, zoals die onder meer worden geïdentificeerd door het College financieel toezicht”, aldus de regering in een schriftelijke verklaring.

,,Hoewel de Curaçaose regering op korte termijn de begrotingsuitdagingen als een topprioriteit blijft zien, voelt de regering zich door de samenwerkingskansen die het convenant biedt, gesterkt in de kansen om de onderliggende oorzaken ook structureel te verbeteren. De regering richt zich daarom op beide trajecten.”

,,De politieke banden tussen mij en Eugene zijn hecht”, zo gaf Rutte aan. ,,We werken intensief samen op het terrein van de economie. Natuurlijk zijn er ook lastige onderwerpen die soms aan bod komen, zoals de situatie in Venezuela, de toekomst van de raffinaderij en de problemen die de kop opsteken door langdurige economische problemen. Maar ook deze onderwerpen worden altijd in een sfeer van respect en vriendschap besproken. Dit convenant is het bewijs van de goede samenwerking tussen de landen. Hoe we over en weer van elkaar kunnen leren en op bepaalde terreinen kunnen verbeteren.”

Rutte sprak zijn waardering uit voor Rhuggenaath, dat hij ondanks de uitdagingen waar het land voor staat, ‘zich met zijn team het pad weet te vinden voor duurzame economische groei’. ,,En wat mij betreft met onze volledige ondersteuning”, aldus de Nederlandse premier.

De summit, die gisteren werd geopend en vandaag wordt afgesloten, kon rekenen op de aanwezigheid van 45 Nederlandse bedrijven, 60 ondernemers en 70 bedrijven uit Curaçao.

Bron: Antilliaans Dagblad

3 reacties

  1. Of beter nog @ToC, verban iedereen naar klein Curaçao. Gebruik de toegezegde gelden voor het opknappen van SDKK om daar een ‘kleine Guantánamo’ (Robben eiland) te creëren. Laat die dame van PAR due graag gevangenisdirecteur wilt zijn daar de boel runnen en breng een groep nieuw ‘ingeburgerde’ ambtenaren (die niet alleen komen voor ‘the three “s’-es”)’het geheel overnemen. Noem het geheel ‘Bon Bini Gobiernu’.

  2. Het beste zou zijn om de hudige overheidsdiensten in een soort sterfhuisconstructie uit te faceren en parallel aan dat proces nieuwe diensten laten groeien met afgestudeerde bursalen. Die hebben nl geen problemen met de Euopees Nederlandse mentaliteit. De ambtenaren die vrijkomen stuur je voor 3 jaar naar Nederland, om te leren hoe klantvriendelijkheid nu echt werkt.

    Hoewel??? Zou dat echt een oplossing zijn?

Geef een reactie

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Zoeken

Recente reacties