27 C
Willemstad
• maandag 11 december 2023

PBC | Curaçao schittert morgen in Ranking the Talent op SBS6

Persbureau Curacao WILLEMSTAD – De op Curaçao wonende operazanger Michiel René van ‘t Landt doet morgen, zaterdag 9 december mee met het televisieprogramma Ranking The Talent op SBS6....

ParadiseFM | Zorgen om conflict tussen Venezuela en Guyana

De spanningen lopen op in Zuid-Amerika. De president van Venezuela, Nicolás Maduro, geeft signalen af dat hij een regio van buurland Guyana wil gaan inlijven. Engeland en...

Democracy now! | Friday, December 8, 2023

Democracy Now! is a national, daily, independent, award-winning news program hosted by journalists Amy Goodman and Juan Gonzalez. Democracy Now!’s War and Peace Report provides our audience...

Extra | Journaal 8 december 2023

Elke werkdag het laatste nieuws van Extra, nu ook in het Nederlands. Bron: Extra

Nu.cw | Drie minderjarigen op St. Maarten veroordeeld voor mishandeling en steekpartij

Die minderjarige jongens zijn door de rechtbank veroordeeld voor hun betrokkenheid bij een gevecht op school dat in januari 2022 plaatsvond. Dat maakt het Openbaar Ministerie (OM)...

Nu.cw | Politie waarschuwt voor meer alcoholcontroles tijdens feestmaand

De politie gaat tijdens de feestmaand meer alcoholcontroles in het verkeer houden. Dat maakt het Korps Politie Curaçao via een persbericht bekend. Volgens het KPC neemt het alcoholgebruik...
- Advertisement -spot_img

AD | Tromp weet niets van ‘jammers’

HomeMediaAD | Tromp weet niets van ‘jammers’
Tromp: zeer teleurgesteld over deze aanpak die er kennelijk op is gericht om mij verder te schaden | Jeu Olimpio

Willemstad – Voormalig Centrale Bank-president Ensley Tromp ‘betwijfelt ten zeerste’ of er op zijn oude werkkamer bij het CBCS-gebouw in Scharloo ‘jammers’ zijn aangetroffen, zoals de krant Èxtra woensdag prominent op de voorpagina meldde.

Jammer-apparaten zenden een stoorsignaal uit wat spraak- en dataverkeer in de omgeving van de jammer onmogelijk maakt. Het apparaat is vooral bedoeld om het mobiele telefoonverkeer (tijdelijk) uit te schakelen. Ex-premier Gerrit Schotte (MFK) werd eerder veroordeeld voor het onwettig inzetten van jammers.

Tegenover het Antilliaans Dagblad is Tromp eerst wat beduusd als hij met het Èxtra-artikel wordt geconfronteerd: ,,Jammers? Nee! Waarom zou ik die nodig hebben gehad? Ik begrijp het niet. Als ze al zijn gevonden, dan zijn ze daar niet door mij of in mijn periode geplaatst. 100 Procent zeker niet. Nee, 1.000 procent zeker niet.”

Dan verbolgen: ,,Ik ben zeer teleurgesteld over deze aanpak die er kennelijk op is gericht om mij verder te schaden. Onlangs ook met berichten over afluisterapparatuur die binnen de Centrale Bank zou zijn gevonden. Deze berichtgeving is tendentieus en erg suggestief. Er wordt helemaal niets gedaan aan verificatie om te controleren of dit wel waar is. Ik ben in elk geval op geen enkele manier in de gelegenheid gesteld om in het kader van hoor en wederhoor iets te zeggen hierover.”

Als Tromp wordt gevraagd wat er dan eventueel waar kan zijn over speciale apparatuur die recentelijk is ontdekt, zegt hij dat bij zijn weten er alleen beeldopnameapparaten – camera’s – zijn geplaatst bij deuren en dergelijke, waarvan het materiaal wordt opgeslagen en enkel wordt bekeken en geraadpleegd, mocht zich een bepaald incident hebben voorgedaan.

,,Maar dat is algemeen bekend en daar is niets mis mee.”Wat hij zich verder kan herinneren is dat jaren geleden, mogelijks zelfs twintig jaar terug, bij de bouwwerkzaamheden een apparaat is aangekocht – volgens Tromp eentje dat werd geadviseerd door het beveiligingsbedrijf Sensormatic – in verband met het feit dat toen nogal veel werklui het gebouw binnenkwamen en weer verlieten.

,,De aanschaf gebeurde destijds met de zegen van een toezichtcommissie bestaande uit wijlen Luis Nahr, wijlen Donny Bakhuis en Peggy Römer. Dat was uit voorzorg, maar uiteindelijk is het nooit gebruikt. Het lag nog keurig opgeborgen op mijn oude werkkamer. Bij elke rapportage over de periodiek uitgevoerde sweepcontroles werd de aanwezigheid van dit apparaat vermeld.”

De huidige directie, de nog altijd tijdelijk aangestelde leden van de Raad van Bestuur (RvB) van de CBCS, geven desgevraagd geen commentaar. Bij de vermeende ontdekking van afluisterapparatuur een paar weken terug, bevestigde president ad interim Leila Matroos-Lasten tegenover de Amigoe dat dit inderdaad zou zijn gevonden, maar later wilde zij er geheel niet meer over praten en liet ze de woordvoering over aan de communicatieafdeling die echter geen enkele inhoudelijke mededeling kon doen.

De CBCS liet gisteren desgevraagd weten ‘niet te reageren’ maar op korte termijn een persbericht uit te zullen sturen.Voor het hebben en gebruiken van jammers is een vergunning van Bureau Telecommunicatie, Post & Utiliteiten (BTP&U) nodig, aldus de voorlichter van het Openbaar Ministerie (OM) die overigens aangeeft dat er géén aangifte is ontvangen in het geval van de Centrale Bank.

,,Niemand op Curaçao heeft een machtiging van BTP&U om jammers te gebruiken en niemand kan die krijgen”, verklaart BTP&U-directeur Franklin ‘Chebu’ Sluis tegen deze krant.

Extra aangeschreven

Tromps advocaat, Mirto Murray, heeft de Èxtra gistermiddag aangeschreven wegens ‘de zoveelste keer diffamerende uitspraken over cliënt, zonder daarbij – vooraf – over de betreffende kwestie met cliënt te hebben afgestemd en hem de gelegenheid te geven een weerwoord te voeren’.

De handelwijze van deze Papiamentstalige krant getuigt volgens hem in dezen niet van goede en betrouwbare journalistiek. ,,Daarmee brengt u cliënt ernstige schade toe. In feite beschuldigt u cliënt van het plegen van strafbare handelingen doordat hij beweerdelijk in zijn voormalige kantoorruimte zogeheten ‘jammers’ aanwezig zou hebben.” Raadsman Murray stelt dat bekend mag worden verondersteld dat het zonder daartoe strekkende vergunning voorhanden hebben van dergelijke apparaten niet alleen strafbaar is, maar er recentelijk zelfs iemand voor veroordeeld werd, doelend op oud-premier Schotte.

,,Cliënt ontkent categorisch bedoelde apparaten, dan wel anderszins apparatuur die (telefonisch gevoerde) gesprekken of dataverzending verstoren of opnemen, te hebben geïnstalleerd of laten installeren in zijn voormalige werkruimte.”

De advocaat verzoekt Èxtra om in het vervolg, wanneer het dagblad berichten weergeeft over Tromp hem vooraf te benaderen voor een reactie alvorens over te gaan tot het plaatsen van het beoogde artikel.

Bron: Antilliaans Dagblad

3 reacties

 1. Tiran Tromp zegt: ‘kennelijk gericht om mij verder te schaden’.

  Een typische Schotte reactie. Schotte en Tromp hebben zich non stop schandalig gedragen, maar als dat in de media komt zeggen beiden dat hun goede naam is aangetast.

  Welke goede naam?

  Tromp gaat de geschiedenis in als de grootste zakkenvuller van het eiland en heeft achter de mooie facade van CBCS een centrale bank achtergelaten vol nepotisme en gigantische verkwisting van gemeenschapsgeld.

 2. Weet Tromp wel van zijn salaris van 1.8 miljoen?

  Weet Tromp wel van de Aqualectrarekeningen van hem en zijn familie die ondanks dat idiote salaris voor hem betaald werden door de Centrale Bank?

  Weet Tromp wel van zijn marionet en loopjongen Jerrel Hasselmeyer die op zijn 60e al dankzij hem een pensioen heft opgebouwd gelijk aan zijn salaris van 30K per maand?

  Weet Tromp wel van de door hem verrichte politieke benoeming van Taco Tara Asjes en zijn nicht Zus de Lannoy?

  Weet Tromp wel dat hij een grote graaier is?

Geef een reactie

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Zoeken

Recente reacties