26 C
Willemstad
• maandag 26 februari 2024 07:14

AD | Suzy ten strijde

Suzy Camelia-Römer PIN | Jeu Olimpio

Willemstad – Demissionair minister van Verkeer, Vervoer en Ruimtelijke Planning Suzy Camelia-Römer heeft gistermiddag officieel haar nieuwe Partido Inovashon Nashonal (PIN) gepresenteerd.

Dat deed zij samen met Rennox Calmes, van beroep politieagent, die in het verleden op de lijst van de FOL en Kousa Promé stond. PIN roept op tot een blok tegen het ‘vercriminaliseren van de politiek’.

Camelia-Romer, goed voor 49 procent van de stemmen voor PNP bij de laatste verkiezingen, had graag de verkiezingslijst van deze partij aangevoerd, maar werd daarin belet door partijleider Humphrey Davelaar, die bij de verkiezingen 24 procent van de stemmen voor de partij binnenhaalde. De VVRP-minister besloot op te stappen. Ze is zich zeer bewust van de politieke consequenties van haar beslissing, zegt Camelia-Römer.

,,Ik ben minister namens de PNP. Toen ik mijn besluit kenbaar maakte, heb ik de partij gevraagd hoe de overdracht kan worden geregeld. Gisteren heb ik een brief naar de gouverneur gestuurd.”

Haar keuze is ingegeven door een hoger doel, zegt Camelia-Römer.

,,Om te voorkomen dat de verloedering in de politiek en de criminaliteit in ons land de overhand krijgt, moeten alle rechtgeaarde partijen ervoor zorgen dat zij zoveel mogelijk stemmen halen bij de verkiezingen. Dat kan alleen als partijen hun grootste stemmentrekker naar voren schuiven. De verkiezing op 28 april is cruciaal voor het behoud van integriteit van bestuur.”

Volgens Camelia-Römer, voormalig premier van de Nederlandse Antillen, en ex-minister van Justitie en van Economische Zaken voor vijf eilanden, is het onbestaanbaar dat iemand die veroordeeld is voor strafbare feiten, of daarvan verdacht wordt, een zetel in het parlement heeft of een ministerspost bekleedt, of ook maar actief is in de politiek.

,,Als je verdacht wordt van strafbare feiten, dan trek je je terug, in afwachting van het proces. Zo is het binnen de PNP altijd gegaan: als iemand in opspraak kwam, dan nam die persoon afstand. Je moet de consequenties van je daden accepteren. Als iemand een klap uitdeelt in het parlement dan dient die persoon af te treden. En een politicus die veroordeeld is, hoort niet thuis in het parlement. Dat wij deelname van een veroordeelde accepteren, normaal zijn gaan vinden, dat staat haaks op de rechtsverantwoordelijkheid van het bestuur.”

Bron: Antilliaans Dagblad

10 reacties

 1. Geef je 8 mio uit zonder dat er eerst een gedegen onderzoek(srapport) is gepubliceerd waaruit overduidelijk blijkt hoe zinvol dit project is? Die 8 mio vrijgave lijkt ( leek? ) mij wat voorbarig en deden mijn wenkbrauwen fronsen? ( btw Politur is nou ook geen succes om over naar huis te schrijven. Te weinig funding. Verkeerd geprognotiseerd of geen gedegen vooronderzoek of……).

 2. @Luma
  Zeker de krant ultimo mentira gelezen of goed naar Schotte zijn leugens geluisterd? De opdracht aan Camelia om een bachelor opleiding voor de politie op te zetten komt ten eerste van PS. Cordoba heeft vanuit zijn zogenoemde deskundigheid wat betreft de politie de regering geadviseerd en ervan overtuigd dat dit een uitstekende bachelor opleiding is. En ja Suzy maakte deel uit van diezelfde regering. De regering heeft het voorstel van Camelia voor de opleiding en de manier waarop de procedure tot stand is gekomen voorgelegd aan de Raad van Staten waar het nu nog steeds ter behandeling ligt. Mocht volgens RvS hier het een en ander niet kloppen dan gaat het hele feest niet door. Wat is hier nu niet integer aan? Schotte daarentegen is o.a voor corruptie en ambtelijke omkoping veroordeeld door de rechter.

 3. Goed verwoord door Suzy. We moeten af van de criminalisering en verloedering in politiek … en samenleving.
  Suzy voor Minister President! Aanpakken.

 4. Of is het vertrek soms het resultaat dat de PNP de corruptie van mevrouw betreffende de $8 miljoen aan haar man voor een school die nog niet bestaat en waarvan de haalbaarheid gezien de zeer kleine markt, voor de voeten gooit.
  Nu een nieuwe partij die met de mond ,,Om te voorkomen dat de verloedering in de politiek en de criminaliteit in ons land” maar die zelf dus ook weer niet integer is.
  Hoog van de toren blazen over criminaliteit en zelf het grote corruptie voorbeeld is door de $8miljoen aan haar man waar zij aan meegewerkt heeft. dus ook weer een partij die absoluut mijn stem niet krijgt.

 5. Door het coalitie systeem was het niet altijd mogelijk om te werken met wie je wilde werken en zat er soms weinig op om met criminelen te werken. Feit is dat een groot deel van Curacao vaak op criminelen stemt

 6. Ik ben zeer benieuwd naar het partijprogramma. Misschien kan ze eindelijk een lans breken en het volk geven wat het verwacht. Het gaat daarbij niet alleen om de inmenging van maffia in de politiek, maar ook bijvoorbeeld om het toestaan van vergiftigen van het eigen volk, het crëeren van tweespalt, het stimuleren van discriminatie en racisme.
  Het PNP bestuur heeft zichzelf overtroefd.

 7. Daar kun je zeker gelijk in hebben. Het politiek klimaat moet veranderen. De traditionele partijen als PAR en PNP konden geen weerstand bieden tegen de verloedering en criminaliteit in de politiek. De MAN (met Martina en Konket), Hustu (Leeflang) en PIN (Romer) zijn progressief denkend en durven aan te pakken. Hopelijk gaan we een nieuw tijdperk in.

 8. Respect voor Romer die zich duidelijk uitspreekt over de criminele MFK.

  Kunnen laffe meelopers als Larmonie en Cijntje een voorbeeld aan nemen.

  En ja, Davelaar en de PNP zullen wel merken wat de gevolgen zijn van het als een stelletje ezels vasthouden van Davelaar als nummer 1 van de partij.

  PNP ligt dadelijk op het kerkhof, tussen FOL, PLKP en PAIS.

  Jammer, want ik had graag een sterke PNP (met Romer dus) gezien in het blok tegen de criminelen en proleten.

Geef een reactie

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Lees ook

Meer recente reacties